به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شاتا، محمد باقر آقاعليخاني افزود: قرارداد راه اندازي سيستم سفارش پذيري اين مركز منعقد شده است و بزودي با 52 ورودي در كشور سفارش دريافت مي شود.
وي گفت: بايد خلاء حوزه تجاري در فرش دستباف ايران پر شود و تقويت رويكرد علمي به مقوله فرش بسيار حائز اهميت است.
وي ادامه داد: بايد به مرور حوزه هاي مختلف فرش از حالت سنتي خارج و ضمن حفظ اصالت فرش به بحث تجارت آن توجه ويژه شود.
آقاعليخاني گفت: بايد اين محصول را كه زماني اصلي ترين و نخستين كالاي صادراتي كشور بود و امروز در رده سيزدهم صادرات كشور قرار گرفته است به جايگاه اصلي آن برگردانيم.
وي با بيان اينكه فرش از كالاهايي است كه 80 تا 85 درصد ارزش افزوده دارد و ارزش واقعي هيچ محصولي به اندازه اين محصول نيست افزود: اشتغال ايجاد شده از محل آن نيز با كمترين سرمايه گذاري حاصل مي شود.
وي توجه به بحث علمي در توليد، بازاريابي، رنگرزي و مرمت فرش را از نكات مهم در اين صنعت دانست و گفت: تئوريهاي جديد در بازاريابي و توليد فرش نيز بايد به زودي ارائه شود.
رييس مركز ملي فرش ايران ايجاد و توسعه شهرك هاي صنعتي مدرن فرشبافي را در مركز هر استان از جمله اقدامات اين مركز براي توسعه فرش دستباف عنوان كرد و افزود: توسعه بيمه قاليبافان در محدوده اعتبارات و بهره برداري از طرح جامع آماري در شهريور امسال، از ديگر برنامه هاي مركز ملي فرش ايران است.
وي با اشاره به تجار و توليد كنندگان و با تاكيد بر حقوق بافنده ها، خواهان افزايش سهم بافنده ها از سود فرش شد.
آقا عليخاني در پايان از افزايش 3 تا 4 برابري اعزام هيات هاي تجاري و حمايت از نمايشگاه هاي جهاني خبر داد و افزود: ما خواهان حمايت از ورود فرش دستباف به طراحي فضاي داخل منازل هستيم./س