به گزارش
سرویس علمی، پزشکی
باشگاه خبرنگاران؛ اخیرا برخی از پزشکان اقدام به انجام PRP در مطب ها می کنند در حالی که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی هیچ مجوزی برای آن صادر نکرده اند و مورد تایید بودن این روش هنوز در دست بررسی مسئولان است. PRP یک روش درمانی است که در آن خون فرد را میگیرند و پلاکت ها را از آن استخراج می کنند و در نهایت سرمی تولید می کنند که آن را به بیمار برای درمان بیماری ها تزریق می کنند.
دکتر نیل فروش زادهT متخصص پوست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود : PRP بر خلاف آنچه که برخی ادعا می کنند سلول های بنیادی است اینطور نیست بلکه پلاکت تغلیظ شده است.
* کیت های PRP از وزارت بهداشت مجوز نداردمحمدی، مسئول بازرسی وزارت بهداشت در ادامه افزود : همانطور که می دانید کیت ها نه مجوزی از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت دریافت کرده و نه افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند هیچ مجوزی ندارند، کیت های مورد استفاده غیر مجاز هستند و از کشور چین وارد می شوند و حتی دیده شده علی رغم درمان چین و چروک باعث تورم در ظاهر افراد نیز شده اند.
یک بیماری که تحت درمان با PRP قرار گرفته در ادامه افزود : از خودم خون گرفتند و به پاهایم تزریق کردند اما بهتر که نشد بلکه بدتر هم شدم.
*وزارت بهداشت به دنبال کیت های قلابی در مطب ها استدکتر محمدی در ادامه افزود : ما به دنبال کیت های قلابی در مطب ها هستیم زیرا به هیچ کیت ایرانی و خارجی مجوز ندادیم.
دکتر صفاتی، رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود : بیماری که تحت درمان PRP برای
سرطان معده قرار گرفته و 57 میلیون نیز برای این کار پرداخت کرده بود متاسفانه فوت کرد و هزینه ای که پرداخت کرده به بستگانش عودت داده شد و تمامی شکایت ها در زمینه PRP در نتیجه تبلیغاتی است که روزانه با آن در گیر هستیم./ح
دارای مجوز از وزارت بهداشت و درمان به شماره
ک/7/ 45800
تاریخ صدور 4/10/90
با GMP معاونت غذا و دارو به شماره 40966
دارای CE به شماره 1254
و با شماره ثبت اختراع 89/الف/004787