به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ تقریباً هر مادهی غذایی میتواند به نوبهی خود آلرژیزا باشد اما در این بین مواد غذاییای وجود دارد که مسئول 90 درصد آلرژیهای غذایی محسوب میشوند و افراد حساس که مستعد آلرژی هستند در مصرف آنها باید جانب احتیاط را رعایت کنند.
در این مطلب کوتاه به 7 مورد از این مواد غذایی آلرژیزا اشاره میکنیم.
شیر و محصولات لبنی
تمام محصولات لبنی مثل شیر، پنیر، ماست، خامه و سوپهای خامهای، برخی از شیرینیجات و دسرها میتوانند باعث بروز آلرژی غذایی شوند.
تخممرغ
تخممرغ و به ویژه سفیدهی آن باعث ایجاد آلرژی میشود. در واقع تمام خوردنیهایی که با تخممرغ تهیه میشوند میتوانند مستعد آلرژیهای غذایی باشند مثل انواع شیرینیجات، کیکها، موسها، دسرها، سس مایونز و غیره.
خوراکیهای حاوی آجیل و دانهها و مغزهای روغنی
علاوه بر این که آجیل و دانههای روغنی مثل فندق، بادام، پسته و حتی روغن آنها میتواند آلرژیزا باشد بلکه تمام خوراکیها و شیرینیجات و غیره که حاوی این مواد غذایی هستند نیز امکان آلرژی و حساسیت غذایی را بالا میبرند.
علاوه بر این که آجیل و دانههای روغنی مثل فندق، بادام، پسته و حتی روغن آنها میتواند آلرژیزا باشد بلکه تمام خوراکیها و شیرینیجات و غیره که حاوی این مواد غذایی میباشند نیز امکان آلرژی و حساسیت غذایی را بالا میبرند
گندم و محصولات تهیه شده با گندم
غلات، نان و مشتقات آن، شیرینیجات، پاستاها، محصولات تهیه شده با آرد، و غیره.
بادام هندی
بادام هندی و روغن آن، کره و آرد بادام هندی، شیرینیجات تهیه شده با آجیل، اسانسها و غیره. افرادی که دچار آلرژیهای شدید غذایی هستند باید از مصرف آجیلها پرهیز کنند.
ماهی
ماهی تازه، دودی یا کنسروی، روغن ماهی، خاویار، خوراکها و سوپ ماهی برای افراد حساس، آلرژیزا است.
سویا و مشتقات آن
سویا، سس سویا، توفو، پروتئینهای گیاهی، پروتئینهای هیدرولیزه و همچنین چاشنیهای طعم دهندهی غذایی، نشاستهی گیاهی و غیره نیز برای افراد حساس آلرژیزا است./ح