باسلام
آیا مردی که به حکم دادگاه ازدواج مجدد نموده و با همسر دومش زندگی میکند، ملزم به تهیه مسکن جداگانه برای بازگشت همسر اولش میباشد یا میتواند منزل فعلیش را که با همسر دومش انجا زندگی میکند معرفی کند؟
در واقع مردی که همسر دوم اختیار کرده نسبت به پرداخت نفقه به همسر اول تفاوتی ندارد. این مرد باید برای همسر اول خود، طبق شئونات همسرش و عرف رایج در جامعه، یک منزل جداگانه در نظر بگیرد مگر اینکه عرف رایج بر قوم و منطقه سکونت همسر اول طوری باشد که زندگی دو زن در یک خانه مشکل نداشته باشد وگرنه طبق رویه جامعه کسی که دو همسر اختیار می کند باید دو مسکن جداگانه برای هر کدام تهیه کند.
مهدیار
۰۹:۰۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام و سپاس از پاسخگویی سوال قبلی من، مهریه همسرم 514 سکه بهار ازادی می باشد و دیه تصادف من 200 میلیون می باشد ، یعنی کل 200 میلیون را همسرم می تواند بردارد و با توجه به اینکه هنوز پایم خوب نشده و یک عمل دیگر لازم دارد؟
2- ایا بنده الان می توانم از متهم یه مبلغ پول بگیرم چون پزشک معرفی کرده برای عمل و پول ندارم. ایا تا زمان قطعی شدن رای می توانم از متهم پولی بگیرم و در دادگاه اعلام نمایم که از دیه پرداختی قرض او را بدهد؟
بخش اول سوال: بله همسر شما می تواند تمام دیه 200 میلیونی را مطالبه و وصول کند.
بخش دوم سوال: بله دریافت دیه قابل مصالحه است و شما می توانید هر مقدار پول را از متهم دریافت کنید و در مقابل مصالحه کنید مبنی بر اینکه دیه را نمیخواهید و یا هر عنوان دیگری. در واقع برای مثال اگر متهم 200 میلیون محکوم به دیه شده است، شما می توانید با هزار تومان و یا بیشتر این دیه را مصالحه کنید و هیچ تفاوتی ندارد که بعد یا قبل از قطعی شدن ندارد و مصالحه زمان خاصی ندارد.
کامبیز حاتمی
۲۳:۲۵ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام
آیا میشود که یک وکیل از ایران کار وکالت خود را انتقال داده و در کشور دیگر شروع به کار کند؟
با توجه به قوانین مربوط به حرفه وکالت چنین امری امکان ندارد و فقط در یک صورت و آن هم انجام دوره های خاص در کشور های خاص در حد وکالت در امر پذیرش مهاجران و امر مهاجرت میتوان اقدام به کار کرد وگرنه اساسا یک وکیل طبق قوانین داخل یک کشور عمل می کند و خارج از آن کشور نمیتواند به این حرفه ادامه دهد مگر اینکه داخل آن کشور پروانه وکالت در آن کسور خاص را کسب کند.
رضوان
۲۰:۲۹ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
مادر بنده یک شرکت تولیدی لباس دارد و برای ۱۵ نفر کارآفرینی کرده است و تنها زمانی که می تواند فروش خوبی داشته باشد فصل تابستان است که لباس فرم مدارس میدوزد و تقسیم بندی مدارس بین تولیدی ها توسط اداره آموزش و پرورش صورت میگیرد ، مادر بنده تنها تولیدی بزرگ و کارآفرین شهرمان است و بقیه تولیدی ها فقط اسمشان تولیدی است و بیشتر انها خیاط خانگی هستند ، اداره آموزش پرورش هیچگونه حمایتی از تولید نمیکند و خیلی بی توجه و راحت میگوید هر طور بخواهیم تقسیم میکنیم . ایا میتوانم از انها به خاطر حمایت نکردن از تولید شکایت کنم؟ اگر هم نمیتوانم لطفاراهنماییم کنید
قانونی داریم به نام قانون حمایت از تولید کننده و مصرف کننده. این قانون را مورد مطالعه قرار دهید ان شاءالله که مثمر ثمر باشد.
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام وسپاس ازشما
برادرم دیروز صبح با موتورسیکلت در خیابان اصلی بر روی پل ماشین رو با رفتگر شهرداری تصادف کرد میخواستم بدونم ایا بودن کارگر شهرداری برای نظافت پل ماشین رو از نظر قانون اشکال دارد؟
واینکه نظافت پل ماشین رو از نظر قانون کار کارگرپیاده شهرداری است یا کار ماشین شهرداری؟
باتشکر.
باسلام،من باکسی شریک شدم و بابت پولی که دریافت نکردم رسید داده ام،حالا شریکم شکایت کرده و مدعی پولش شده است. آیا می توان با پرینت شخصی ثابت کرد که من پولی دریافت نکرده ام؟ باتشکر
چون مدارک و اسناد بر عیله شماست، پس بار اثبات ادعایی خلاف آن هم بر عهده شماست، اما در مورد پرینت حساب خیر، زیرا ممکن است به نحوه دیگری پول را دریافت کرده باشید.
مهدوی
۱۵:۲۸ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
برادر زنم حساب بانکی به طور مخفیانه و بدون اجازه از من بنام همسرم افتتاح نموده که پول های خود را به دلایلی....در حساب خود نباشد.
حالا یارانه بنده به همین دلیل قطع شده که من از این موضوع باخبر شدم.
آیا این جرم است؟و من می توانم علیه برادر زنم شکایت کنم؟
خیر. این اقدام جرم نیست و نمیتوانید در این خصوص شکایت کنید
مجتبی
۱۳:۴۷ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام
بنده در سال 1393 با تعدادی از دوستان یک شرکت پیمانکاری ثبت کردیم. بنده در سال 1395 به عنوان کارمند قراردادی در یکی از ارگان های دولتی مشغول به کار شدم. می خوام بدونم با توجه به اینکه کارمند قراردادی هستم و قبل شاغل شدن عضو شرکت بودم، میتونم عضو هیئت مدیره باشم یا باید از شرکت بیام بیرون؟؟
بله. شما میتوانید عضو هیئت مدیره باشید فقط توجه داشته باشید زمانی که عضو هیئت مدیره هستید، نمی توانید در شرکتی که موضوع آن مشابه موضوع شرکت شماست و همسان است شاغل باشید.
احسان شجاعی
۱۰:۱۳ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام
بنده تازه شروع به کار در زمینه سیستم های حفاظتی (دوربین مداربسته) کرده ام و هنوز پروانه کسب ندارم
با این حال برای تبلیغات کار خودم یک کانال تلگرام ایجاد کردم
آیا ایجاد این کانال و تبلیغ در آن به علت نداشتن مجوز کسب جرم محسوب می شود؟
این پروانه در واقع مجوزی است برای دایر کردن یک واحد صنفی و بدون دریافت آن کار شما غیرقانونی محسوب میشود. ماده ۱۲ قانون نظام صنفی میگوید که افراد صنفی موظفند قبل از تأسیس هر نوع واحد صنفی یا اشتغال به کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند.
برای فعالیت در فضای مجازی هم نیاز به اخذ پروانهای مشابه برای فعالیت در حوزه سایبری طبق مواد ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی هستید.
حسین از تهران
۱۰:۰۸ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
ملکی را شریک هستیم ملک چهار دهنه مغازه و بالای آنها خانه مسکونی میباشد آیا شریک میتواند بدون اطلاع سهم خود را به نام دیگری واگذار بکند.
بله. شریک می تواند بدون اجازه شریک دیگر هر نوع عمل حقوقی اعم از خرید و فروش را انجام دهد اما تصرف در ملک و اقدامات فیزیکی در ملک نیاز به اجازه شما دارد. درصورتی که دو شریک باشید شما حق شفعه نیز دارید.
رضا از بوشهر
۰۹:۲۱ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام من با خانمی ازدواج نمودم که پس ازمدتی ( بعد از ازدواج ) پدرش به فیض شهادت نائل آمد . اینک بنیاد شهید مطالبات معوقه پایان خدمت به بازماندگان پرداخت نموده اما به خانم بنده گفته شده چون قبل از شهادت پدرت ازدواج نموده ای ، سهمی از این مطالبات دریافت نمی نماید ؟ آیا مطالبات معوقه ( پرداخت پاداش سنوات خدمتی و سایر ) از قوانین ارث تبعیت می نماید یا خیر ؟
ارث در واقع به باقی مانده اموال میت اطلاق میشود و مطالبات معوقه را در بر نمیگیرد در قوانین حقوقی هم در این رابطه حکمی به چشم نمیخورد پس طبیعتا پرداخت این مطالبات بر آیین نامه بنیاد شهید صورت میگیرد.
Hamid
۰۲:۰۳ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام .اولا ممنونم بابت سایت خوبتون. سوالم اینه که اگه زنم توی خونه لباس و مدارکم رو در حیاط منزل آتیش بزنه و من فیلم گرفته باشم و تنها مدرکم این باشه میتونم شکایت کنم و این فیلم میتونه سند جرمش باشه ؟؟؟ همین که من رسیدم پول و چیزای دیگه ای رو که داشت آتیش میزد انداخت وسط و رفت خونه ی پدرش و اکثر اسناد دسته چک و چیزای مهمم نابود شد. ممنکنم اگه جواب رو بدید
فیلم نمیتواند به عنوان مدرک در دادگاه مورد استناد قرار بگیرد، اما میتوان آن را امارهای برای علم قاضی محسوب کرد. البته شرایط شما با آنچه که روایت میکنید متفاوت به نظر میرسد، چرا که در زمان اضطرار و اوضاع ناگوار فیلم گرفتن واکنش معقول و سریع به نظر نمیرسد، با این حال بار اثبات بر دوش شماست چراکه در صورت نابودی مدارک هم قصور در مورد رعایت احتیاط و مراقب از جانب جنابعالی رخ داده. میتوانید شکایت کنید، اما احراز اینکه حق با شماست یا نه به نظر مقام قضایی بستگی دارد.
اشرف زاده
۱۰:۴۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام من مدتی در یکی از رستوران ها مشغول به کار شدم با حقوق ۶۰۰ تومن . کارفرما با من قرارداد نبست . برج اول حقوقم را نداد و از برج دوم حقوقم برقرار شد بنده بعد ۶ ماه درخواست تصویه حساب کردم که با تهدید کارفرما نسبت به عدم برداخت حقوق برج اول و اخر مواجه خواهم شدم . من بعد چند روز با دیدن این اوضاع محل کار را ترک کردم و بعد از ۱ماه مراجعه نسبت به گرفتن حقوق خورد با جمله پولت رو نمیدم برو شکایت کن روب رو شدم .بنده فقط مدرکم پرینت اسمس ها و پرینت حساب هستش .
برای درخواست حقوق از کارفرما قانون کار از شما حمایت میکند و نیازی به قراداد کتبی لزوما وجود ندارد، و قاضی میتواند از جهات دیگر قرارداد شفاهی کار و رابطه کاری را بین شما و کارفرما احراز کند به طور مثال پرینت حساب و اسمسها که گرچه مدرک مستند محسوب نمیشود، اما امارهای برای علم قاضی است. پس با این وجود و یا تهیه استشهاد از همکاران میتوانید نسبت به احقاق حق خود اقدام فرمایید.
شریفی فرد
۰۵:۴۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام.دریکی از روستاهای استان لرستان،پدر مرحوممان،چند سال قبل،منزل مسکونی را موقتا به دامادمان دادبه قصد فعالیت دامداری.البته موقتا.روستاا متروکه بوده و ساختمان نیمه خراب.ابشان بدون اطلاع ما برای ملک مذکور سند دریافت کردهاند.اهالی هم همه شاهد بوده و حاضر به ادای شهادت به نفع ما هستند.راه حل چیست؟
با تهیه استشهاد از اهالی و مطلعان دادخواست ابطال سند رسمی ملک مورد نظر را از دادگاه درخواست کنید.
MG
۰۱:۲۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام.
عموی بنده به تازگی فوت کردن.ایشون هیچ گونه همسر و فرزندی نداشتن هیچ وقت.مادرشون یعنی مادربزرگم در قید حیات هستند اما پدربزگم فوت کردن. عموی بنده دو برادر شامل پدرم دارند و یک خواهر که همکی هم در قید حیات هستند.میخواستم بحث وراث و سهم ارث و انحصار وراثت رو بدونم در مورد اموال ایشون که دقیقا به چه شکل تقسیم بندی انجام میشود.با تشکر
همه اموال ایشون به مادرشان ارث میرسد. توضیح اینکه طبقات ارث طبق ماده ۸۶۲ قانون مدنی ۳ طبقه میباشند. قانونگذار در ماده ۸۶۲ مقرر نموده است: اشخاصی که به موجب نسب ارث میبرند، سه طبقه اند:
پدر ومادر و اولاد و اولاد اولاد. ۱
اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها. ۲
اعمام و عمات واخوال و خالات و اولاد آنها. ۳
و وارثین طبقه بعد وقتی ارث میبرند که از وارثین طبقه قبل کسی در قید حیات نباشد؛ و طبق ماده ۹۰۶ قانون مدنی اگر برای متوفی اولاد یا اولاد اولاد از هر درجه که باشند موجود نباشد هر یک ازابوین در صورت انفراد تمام ارث را میبرد.
ساناز اسلامی
۱۶:۳۴ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام برادر من دو هفته عقد کرد به دلیل عمل جراحی فوت شد آیا همسرش میتونه تقاضا دیه یا مهریه کنه مهریه همسرش ۳۵۰ سکه هست چه مقدار بهش داده میشه برادر من دارایی نداره فقط دیه هست که به پدرو مادر داده میشه ،آیا مهریه رو میتونه از دیه برداره و دیه هم جدا بهش تعلق میگیره یا نه ؟
در صورتيكه بعد از عقد برادر شما با همسرش مشغول به زندگي شده باشد و نزديكي صورت گرفته باشد كل مهريه و در غير اينصورت نيمي از مهريه به ايشان تعلق ميگيرد
با توجه به اينكه مهريه دين است ابتدا ديون متوفا پرداخت ميگردد و اين دين از ديه قابل وصول است، در صورت وجود قسمتی از ديه همسر متوفا به عنوان يكی از ورثه دارای سهم الارث مشخص است.
محمد
۱۳:۲۲ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام
اگر فردی که در شرکت خصوصی کار می کرده و جزء مدیران بوده و در ابتدای مسئولیت ماشینی که به نام شرکت هست تحویل ایشان شده باشد حالا بعد از اتمام قرارداد و اعلام ترک کار ایشان اقدام به عودت ماشین شرکت نکند چگونه باید حکم توقیف ماشین گرفت؟؟؟؟؟
با توجه به اينكه ماشين به نام شركت بوده و به عنوان امانت در اختيار مدير بوده است شما ميتوانيد ابتدا با ارسال اظهار نامه تقاضای عودت ماشين را بنماييد در صورت عدم عودت با طرح شكايت كيفری خيانت در امانت و اخذ دستور تامين خواسته كيفری خودرو مورد نظر را توقيف نماييد.
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام علیکم
باپوزش میخواستم بدانم آیاسوالات بصورت گزینشی جواب داده میشود؟تاریخهای قبلی بی جوابند بعدیها جواب داده شده اند
باسلام وعرض ادب
بااحترام خواهشمنداست درمورد اجرایی بودن یانبودن تبصره1ماده5لایحه قانونی نحوه خرید وتملک اراضی واملاک برای اجرای برنامه های عمومی.عمرانی ونظامی دولت مصوب 17/11/1358شورای انقلاب مبنی برافزایش صدی پانزده قیمت ملک درصورت سکونت مالک درمحل باعنایت به تبصره7قانون نحوه تقویم ابنیه.املاک واراضی موردنیازشهرداریها تعیین تکلیف فرمائید.آیاتبصره7 قانون تقویم ابنیه ناقض تبصره1ماده5لایحه فوق الذکربوده وآن را نسخ می نماید؟
سلام.آیا می شود حکم مشروبات الکی رو خریداری کرد؟این حکمی که میگم برای دوسال پیش می باشد که اقدام به معرفی نشده است و الان اخطاریه برای آن طرف آمده است.آیا میشود بعد از امدن اخطاریه حبس را خریداری کرد یا باید اجرا شود؟
اساسا مجازات حبس قابل خريد نيست. اين اصطلاحی رايج ولی كاملا غلط در جامعه می باشد
سامان کجوری
۰۲:۱۹ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام.آیا می شود حکم مشروبات الکی رو خریداری کرد؟این حکمی که میگم برای دوسال پیش می باشد که اقدام به معرفی نشده است و الان اخطاریه برای آن طرف آمده است.آیا میشود بعد از امدن اخطاریه حبس را خریداری کرد یا باید اجرا شود؟
به اداره سجل كيفری زير نظر قوه قضاييه رجوع نماييد.
سویل
۲۱:۵۳ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
با عرض سلام و خسته نباشید:
پدر بنده برای خرید خانه ۱۰میلیون به نامزدم داد.یک ماه بعدش نامزدم با من قطع رابطه کرد تا الان که ۵ ماه میشه.بهش میگیم بیاد پولمونو بده میگه طلا دادم بهتون ۱۰ میلیون عوض اونه.آیا راهی هستش که جدا از مهریه و نفقه این ۱۰ میلیونو ازش بگیریم.ما فقط یه فیش بانکی داریم که این پولو به حسابش واریز کردیم.یعنی دادگاه این ۱۰میلیونو به حساب طلاها میزنه یا طلاها برا مهریه حساب میشه؟
چنانچه هدایای مذکور در دوران نامزدی به شما داده شده قابل استرداد میباشد و طرف مقابل حق مطالبه آنها را دارد که در صورت موجود بودن عین مال، باید همان به ایشان رد شود یعنی در صورت بهم خوردن قرار ازدواج و نامزدی میتوان هدایای دو طرف بازگردانده شود مگر آنچه که موجود نباشد و از بین رفته باشد، اما چنانچه بعد از عقد نکاح بوده قانونی در باب هدایای بعد از عقد ازدواج وجود ندارد به همین علت حقوق دانان این هدایا را از مصادیق هبه بر میشمارند.
در خصوص هدایای پس از عقد نکاح، مقرراتی تحت عنوان هدایای پس از عقد نکاح در قانون مدنی و سایر قوانین به چشم نمیخورد، اما به نظر میرسد که تقدیم هدایا از مصادیق هبه باشد و رجوع از آن طبق شرایط رجوع از هبه میباشد و رجوع نکردن منحصر به موارد خاص است.
عرفان
۱۹:۲۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
مغازه دوست منو دزد زد لبتاپ و وسایلشو بردن منم با شمارم ک دوستم این شمارمو نداشت بهش پیام داد به حساب شوخی ک لب تاپت دست ماست اونم رفته شکایت کرده بعدم ک بهش گفتم میگه من شکایتمو کردم آیا میتونن منو متهم کنن ؟
شما اقرار نموده اید که سرقت کرده اید مگر اینکه از قراین و شواهد روشن باشد که شما شوخی نموده اید در اینصورت جرمی برای شما اثبات نخواهد شد.
ف.ع
۱۷:۳۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
من و همسرم بدون حضورخانواده اش ازدواج کردیم چون اونها ناراضی بودن
همسر من بسیار فرد دروغی است و این موضوع و هنوز از خانواده اش مخفی کرده. ایشون ازدواچ مجدد کرده و صاحب یک فرزند هم شده. منم از ایشون یه فرزند دارم.
سوال من اینه که من میخوام از ایشون جدا بشم. با هر زبونی هم میگم راه نمیاد منم اهل درد سر و دعوا نیستم میخوام زودتر تموم بشه. این آقا وقتی به من احتیاج داره میاد سراغ من. منم از این زندگی خسته شده ام راهنمایی کنید چکار کنم.
برای دادخواست طلاق به دادگاه خانواده مراجعه بفرمایید.
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
بنام خدا
باسلام وعرض ادب
بااحترام خواهشمنداست درمورد اجرایی بودن یانبودن تبصره1ماده5لایحه قانونی نحوه خرید وتملک اراضی واملاک برای اجرای برنامه های عمومی.عمرانی ونظامی دولت مصوب 17/11/1358شورای انقلاب مبنی برافزایش صدی پانزده قیمت ملک درصورت سکونت مالک درمحل باعنایت به تبصره7قانون نحوه تقویم ابنیه.املاک واراضی موردنیازشهرداریها تعیین تکلیف فرمائید.آیاتبصره7 قانون تقویم ابنیه ناقض تبصره1ماده5لایحه فوق الذکربوده وآن را نسخ می نماید؟
باعرض سلام خسته نباشید.بنده با شخصی دعوا کردم که با چاقو به من حمله کرده از ناحیه سر صورتم به من ضربه زده و فرار کرده بود من ادرس خونشونو میدونستم با عوامل گشت رفتم در خونشون برای دستگیری طرف در زدیم همسر طرف درو باز کرده با دیدن من که صورتم خونی بود که میدونست کار شوهرشه بمن فوش داده و در حضور مامورین اقدام به درگیری کرده که منم اونو بزنم برابر بشیم تا که مامورین از خانم طرف جلوگیری کردن و منرا بکلانتری بردن برای شکایت حالا که من ازشون شکایت دارم طرف خود زنی کرده و یه شکایت برای ورود به عنف الکی چند تا شاهد هم ورداشته که اصلا من از این قضیه خبر ندارم قاَضی اخطاریه واسم فرستاده چجوری از خودم دفاع کنم فقط میخواد برام پرونده سازی کنه
در اولين اقدام وكيل دادگستری اختيار نمائيد و از مامورينی كه در زمان وقوع حادثه شاهد ماجرا بودند كمك بگيريد.
سعید
۱۸:۳۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام. خواهرم در جاده قم تصادف کرده خودش و شوهرش از ناحیه کمر نخاع آسیب دیدن. خواهرم بیشتر. دامادمون از خواهرم شکایت کرده. دادگاه خواهرم رو خواسته. در مرحله اول گفته برای خواهرم باید وثیقه بزاریم تا زندانیش نکنیم. دامادمون راه افتاده اما خواهرم فعلا قطع نخاعه. روال درسته. راهنمایم کنید لطفا.
در صورتی که خواهرتون راننده بوده است، بله روال صحیح است
ارش
۱۵:۰۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
با عرض سلام و خسته نباشید
بنده یک خانه مسکونی را به یک زوج اجاره داده بودم که اجاره نامه بنام خانم خانه بوده ولی پول پیش توسط دو عدد چک که اقای خانه پرداخت شده بود به بنگاهی واگذار شد که بنده از بنگاهی تحویل گرفتم و اجاره منزل نیز توسط چکهایی که اقای خانه میاورد نقد میشد دو ماه مانده به اتمام قرارداد انها بینشان اختلاف افتاد و کارشان به ضرب و شتم و تقاضای طلاق کشید که خانم خانه تمام وسایل خانه را با خود برد و با بنده تسویه حساب کرد و مابقی پول پیش را بنده پس از کسر خسارات با حضور ایشان به بنگاهی تحویل دادم اکنون شوهر علیه بنده اقامه دعوی کرده که پول را نباید به خانم بنده میدادی و بنده صاحب ان پول بودم ایا ایشان میتواند بنده را محکوم کند؟ اجاره نامه بنام خانم بوده
در قرارداد اجاره مذکور شما موجر و خانم مستاجر بوده است و شوهر ایشان سمتی نداشته اند لذا بازگرداندن ودیعه(پول پیش) به مستاجر کاملاً قانونی بوده است و هیچ شکایتی علیه شما به نتیجه نمی رسد، زیرا شما به تکالیف قانونی و قراردادی تان عمل نموده اید و همسر این خانم باید علیه خانم شکایت مطرح کند.
محمد
۱۴:۵۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام خسته نباشید. می خواستم بدون آیا کسی مجاز هست مکالمه بین خودش و یک نفر دیگر رو بدون اطلاع طرف مقابل ضبط کرده و بر علیه اش استفاده کنه؟ و آیا اساسا ضبط صدا و تصویر بدون اجازه طرف مقابل جرم هست یا نیست؟
در اصل ۲۲ قانوناساسی به طور صریح آمده است که حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است، مگر در مواردی که قانون مجاز دانسته است. مانند اجازهای که قضات برای کشف جرم برای شنود و یا ورود پنهانی میدهند. همچنین بر اساس اصل ۲۵ قانون اساسی، بازرسی و نرساندن نامهها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون
در قانون مجازات اسلامی که ضمانت اجرای اصل ۲۵ قانون اساسی نیز محسوب میشود، شنود پنهانی و کنترل مکالمات تلفنی اشخاص در غیرمواردی که قانون اجازه داده است، جرم محسوب میشود و مرتکب به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهدشد
البته در مورد استفاده بر عیله فرد مقابل، ضبط صدا و تصویر جزو مدارک به حساب نمیآید و در محاکم قابل استناد نیست، اما میتواند اماره باشد برای علم قاضی و طبیعتا نمیتوان به طور کلی آن را بی اثر تلقی نمود.
طالی
۱۳:۲۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام وعرض ادب من شاکی پرونده ای کیفری هستم که فروش مال غیر بوده ومن نفر دوم هستم میخواستم بپرسم که الان متهم در زندان هست واگر زمین را به مزایده بگذاریم اول به طلب ما رسیدگی میکنن یا به انها که حقوقی شکایت کردن وزمین را توقیف کردند.. لازم بذکر است حکمکیفری متهم نیز صادر شده است و آپارتمانها پیش فروش بوده است ...ممنونم از توجهتون
دوست عزیز شایسته بود وقایعی که اتفاق افتاده را با جزییات مطرح می نمودید تا ما بتوانیم پاسخ دقیق ارایه نماییم علی ایحال 2 فرض برای مسئله شما متصور است. 1)شخص فروشنده ابتدا مال خود را به خریدار اول فروخته و سپس همان مال را به شما فروخته است.2) شخص فروشنده ابتداءاً مال شخص ثالثی را به خریدار اول فروخته و سپس همان مال را به شما فروخته است.
اگر مسئله شما بر فرض اول منطبق باشد مال صحیحاً به خریدار اول منتقل شده است و آن مال متعلق به شما نیست و حتی متعلق حق شما قرار نگرفته است بنابراین نمیتوانید درخواست توقیف آن و در نهایت مزایده ی آن را بنمائید.
چنانچه مسئله شما بر فرض دوم منطبق باشد مال حتی به خریدار اول نیز منتقل نشده است.بنابراین نه شما و نه خریدار اول حقی در آن ندارید.در هر دو فرض شما بایستی درخواست توقيف اموال متهم رابه استناد ماده۷۴ قانون آیين دادرسي دادگاههاي عمومیو انقلاب در امور کيفري مبنی بر تامين ضرر و زيان بدهید.
لازم به ذکر است از نظر کیفری کسی که اقدام به انتقال مال غیر میکند به مجازاتهای زیر محکوم میشود:
حبس از يک تا هفت سال پرداخت جزاي نقدي معادل مالي که گرفته است. رد مال به صاحبش اگر مرتکب از کارکنان دولت باشد به انفصال ابد از خدمات دولتي محکوم خواهد شد.
حسن
۱۲:۰۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام اینجانب یک واحد مسکونی خریداری نموده ام بعد از سکونت در آن مدیر مجتمع به ما گفت مالک قبلی مقداری بدهی بابت شارژ و... به مجتمع دارد وطبق آیین نامه مجتمع مالک جدید باید تمامی بدهی های واحد خود را بدهد آیا در صورت شکایت از من محکوم به پرداخت شارژ ماه هایی که من هنوز واحد را نخریده بودم می شوم یا نه باتشکر
چنانچه در هنگام معامله ملک از بدهی و وجوه مالک قبلی مطلع شده بودید و آن را پذیرفته اید ملزم به تادیه آن هستید، اما اگر بعد از معامله متوجه بدهی مالک قبلی گردیده اید و از آن بی اطلاع بوده اید دینی متوجه شما نیست و همچنان بر ذمه مالک قبلی است.
فاتح
۱۱:۴۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام.
با توجه به تصویب برنامه پنج ساله ششم توسعه، آیا مواد قانونی مربوط به برنامه گذشته (برنامه سوم و چهارم و پنجم) ملغی میگردد.
بطور مثال در برنامه سوم و چهارم (بند ج ماده 166) شواراهای شهر میتوانستند در شهرهای دارای بافت تاریخی که محدوده آنها مشخص شده به اندازه 2 برابر مساحت بافت تاریخی نسبت به کل شهر، از شهرداری بودجه دریافت کنند (در زمینه های مختلف). اما این بند در برنامه های پنجم و ششم توسعه وجود ندارد.آیا همچنان میتوان با استناد به برنامه های سوم و چهارم چنین مطالبه ای توسط شورای شهر از شهرداری صورت بگیرد.
با تشکر
در این خصوص در قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه صریحی وجود ندارد، اما مطابق قواعد عام حقوقی چنانچه قانون لاحق(قانون اخیرالتصویب) مغایر با قانون سابق باشد و نتوان میان آن دو جمع نمود قانون سابق فسخ شده تلقی می شود. و در خصوص مواردی که در قانون سابق وجود داشته و قانون لاحق سکوت کرده است قانون سابق همچنان لازم الاجراست.
در خصوص سوال شما به نظر می رسد موارد فوق همچنان لازم الاجراست مگر اینکه قانون گذار آن را صریحا یا ضمنا نسخ نماید.
شهریار
۰۸:۵۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام حضور وکیل محترم
بنده تصادف نمودم و دیه 200 میلیون بر من تعیین شده و در پرونده تصادف همسرم شاکی بوده است و تا کنون من به دادگاه مراجعه ننمودم همسرم در جریان پرونده می باشد یک سول داشتم با توجه اینکه همسرم مهریه خود را درخواست نموده ایا کل دیه را بعنوان مهریه به او میدهند با توجه به اینکه بنده هنوز نمیتوانم راه بروم
مبلغ 200 میلیون به مالکیت شما درخواهد آمد و دادگاهی که به پرونده تصادفتان رسیدگی می کند مبلغ را به همسرتان نخواهد پرداخت، اما همسرتان می تواند این مبلغ را پس از واریز به حساب شماطبق ماده 108 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی توقیف نماید .البته شایان ذکر است ایشان فقط تا میزان مهریه خود می تواند از این مبلغ توقیف نماید.
مهدی
۰۳:۲۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام.باتشکر از فعالیت خوبتون.چند ماه پیش ماشینی خریداری کردم.رفتم محضر وکالت بلاعضل زدم.تمام مدارک از قبیل سند برگ سبز دست خودمه.فقط روزی که بایدمیرفتم تعویض پلاک نرفتم وتاریخ تعویض پلاکم گذشته .محضرخونه میگه باید صاحب سند بیاد ودو باره وکالت تعویض پلاک بده.حالا صاحب سند نمیاد .راه حلی که بتونم تعویض پلاک کنم چیه ممنون
بهتر است تلاش کنید فروشنده را راضی نمایید تا به محضرخانه بیاید اما چنانچه موفق نشوید باید به شورای حل اختلاف محلی که معامله را واقع نمودید یا محل اقامتگاه فروشنده مراجعه نموده و شکایت خود را مطرح نمایید.
در این مرحله اگر سند مبایعه نامه عادی باشد(اصطلاحا قولنامه دستی)در اینصورت باید ابتدا خرید خودرو را ثابت نمایید و سپس درخواست الزام فروشنده به حضور در دفتر اسناد رسمی را بنمایید که در اینصورت یا آن شخص الزام می شود یا شورا شخصی را به نمایندگی فروشنده به محضر اعزام می نماید تا از طرف فروشنده وکالت نامه تعویض پلاک و انتقال سند را امضا نماید.
چنانچه مبایعه نامه رسمی باشد شما نیازی به اثبات خرید خودرو ندارید و از این جهت یک گام جلوتر هستید در اینصورت نیز درخواست الزام فروشنده به حضور در دفتر اسناد رسمی را بنمایید که در اینصورت یا آن شخص الزام می شود یا شورا شخصی را به نمایندگی فروشنده به محضر اعزام می نماید تا از طرف فروشنده وکالت نامه تعویض پلاک و انتقال سند را امضا نماید.
محسن منصوری
۲۱:۰۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام و احترام
دو سوال در خصوص صلح نامه داشتم که ممنون میشم در صورت امکان پاسخ بدین:
1 - آیا این امکان وجود دارد که یک آپارتمان که در رهن بانک است (رهن در ازای دریافت وام مسکن) ، مورد صلح عمری قرار بگیرد؟ اصولاً استعلام ثبت که در صح عمری از مراحل کار است، به چه منظور انجام می شود؟
2- آیا موجودی حساب بانکی می تواند مورد صلح به نفع دیگری قرار بگیرد تا بعد از فوت مصالح، به متصالح برسد؟
با تشکر فراوان
ميتوان چنين كاري انجام داد ولي هميشه راهن(بانك) نسبت به ملك مقدم تر مي باشد و استعلام از اداره ثبت به منظور عدم وجود مانع قانوني براي انعقاد عقد صلح عمري صورت ميگيرد.
بخش دوم سوال: بله
حساب بانكی ميتواند مورد صلح قرار گيرد.
Amiry
۱۸:۰۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام،من جایی کار میکردم که یک سری فیش دریافت پول از ما می گرفت، به بهانه این که آنها را پس می دهم و من هم بدون دریافت پول فیش داده ام.
الآن دو سوال دارم :۱-آیا در دادگاه می شود اثبات کرد که فیش ها بی اعتبار است،چون من در ازای این فیش ها پولی دریافت نکرده ام (حقوق اینترنتی پرداخت میشد)
۲_اگر تنها مدرک واریز پول پرینت حساب باشد ،می شود به عنوان مدرک حساب شود؟
بخش اول سوال: شما می توانید با ادله اثبات قوی بی اعتبار بودن فیش ها را ثابت کنید ولی با توجه به اینکه اصل بر مدیونیت شماست کار مشکلی است.
بخش دوم سوال: بله پیرینت به عنوان یک اماره قضایی در دادگاه مورد قبول قرار می گیرد.
ناشناس
۱۵:۴۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام ببخشید میخواستم بدونمایا اگر دیوارملکی خطری باشه وامکان ریزش داشته باشه وازطرف شهرداری هم اخطاریه ماده ۱۴ بند۵۵ قانون شهرداری ها ارسال شده باشد وصاحبان ملک هم ازگرفتن مجوزوتعمیرات امتناع کنند ایا مستاجر که صاحب سرقفلی وبیش ازشصت سال مستاجر ملک میباشد حق تعمیر دیواردارد وایا شهرداری اجازه لازم را به مستاجربرای تعمیردیوار ودفع خطر میدهد واگر این امکان وجود دارد صاحبان ملک میتوانند جلوی کارراگرفته یاشکایتی علیه مستاجرکنند درصورتیکه قصدمافقط دفع خطر است درضمن تبعات ریزش دیواروخسارات به عهده کیست؟ مستاجریاصاحب ملک ویاشهرداری ؟
سلام،من تصادف کردم،میخواستم بدونم،دیه ی های زیر چقدر میشه:
1ـکبودی به همراه جراحت حارصه قدام لگن چپ.2ـآسیب سمت چپ قفسه سینه.3ـجراحت دامیه لب تحتانی.4ـشکستگی دنده های 6و 8 (محیط بر قلب) و 9و10 ( غیر محیط بر قلب).5_ شکستگی بال ایلیاک( تهیگاهی) سمت راست.6شکستگی ستون فقرات در ناحیه مهره دوم خارجی(جسم مهره).
سلام
بنده از سایپا بر طبق مفاد قثانون حمایت از مصرف کنندگان شکایت کردم و سازمان صنایع پرونده را به تعزیرات فرستاد قاضی پرونده هم طبق نظر شرکت اعلام کرد که صلاحیت رسیدگی ندارد و مرا به دادگاه حقوفی ارجاع داده است آیا می توانم از دادگاه شهرستان محل زندگی ( شهر جدید هشتگرد ) اقدام نمایم
باسلام و خسته نباشید
بنده یک اپارتمان خریداری کردم 1.5سال قبل و قرارشد که هرکس راضی نبود تا یک هفته فسخ کند.وقتی من درخواست فسخ کردم بنگاه بدون اطلاع بنده در بین بندهای قرارداد نوشتند که درصورت فسخ باید 20% از کل ثمن معامله را پرداخت کنم .اگر الان بخواهم شکایت کنم چون اصل قرارداد در بنگاه هست ایا بنگاه دار میتواند که انرا جهت خط شناسی ارائه نکند؟
ضمنا برای شکایت خط شناسی و جعل از چه طریقی باید اقدام کنم؟
واگر ادعای من ثابت نشود ایا برای من مشکلی به وجود نمیاید از طریق اعاده حیثیت؟
باتشکر
سلام
آیا در دادخواست الزام به تنظیم سند ؛ اگر اصل مبابعه نامه اول موجود نباشد و فقط رونوشت موجود است و به شهادت شهود (که البته مبایعه نامه را امضا ننموده اند) استناد کند
قابل رسیدگی است.
(خواهان استشهادیه جداگانه تهییه کرده است)
نظر به اینکه اصل مبایعه نامه موجود نیست با کمی دشواری رو برو هستید، اما باز هم قابل رسیدگی است، منتها در دعوایی که هر دو طرف از شهود برای اثبات ادای خویش بهره میبرند صدور حکم و رای بسته به نظر قاضی با احراز شرایط دیگر و بقیه اسناد و مدارک است.
محمد
۱۸:۵۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام
آیا در دادخواست الزام به تنظیم سند ؛ اگر اصل مبابعه نامه اول موجود نباشد و فقط رونوشت موجود است و به شهادت شهود (که البته مبایعه نامه را امضا ننموده اند) استناد کند
قابل رسیدگی است.
(خواهان استشهادیه جداگانه تهییه کرده است)
با سلام در یک پرونده بیمه عمر بیمه شده فوت نموده است و مادر ذینفع وی بوده است با توجه به اینکه همسر ایشان متارکه نموده و درخواست مهریه داده لذا طبق رای دادگاه به حساب همسر متوفی واریز شده است ولی اکنون مادر بیمه شده مدعی این است که باید سرمایه فوت به ایشان تعلق میگرفت لذا خواهشمند است راهنمایی بفرمایید که حق با کدام یک است مادر یا همسر بیمه شده متوفی؟
مهریه همسر دین است و بر ذمه فرد میباشد لذا در تقسیم اموال و ترکه بعد از فوت فرد ابتدا دیون و تعهدات پرداخت خواهد شد و چنانچه مالی باقی بماند به ترکه تعلق مییابد، رأی صحیح است.
فتانه
۱۵:۳۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام یکی از بستگان بنده دچار تصادف شد و بعد از 1.5 ماه بستری بودن در بیمارستان فوت کردن.تصادف باعث شکستگی کل دو پا از لگن تا مچ پا و یک دست و اب آوردن ریه شد. فوت ایشان درماه رجب صورت گرفته. با توجه به مونث بودن و داشتن بیمه ماشین در کل چقدر بیمه تعلق میگرد و اینکه ارث مادری به چه صورت بین فرزندان تقسیم می شود؟
در صورت اعلام پزشک که علت فوت تصادف بوده، با توجه به مونث بودن، طبق قانون نیمی از دیه یک مرد مسلمان توسط شرکت بیمه ماشین و نیم دیگر توسط صندوق تامین خسارت های بدنی بیمه پرداخت می گردد. در واقع یک دیه کامل به ورثه پرداخت می گردد. سهم الارث به نسبت دو
سهم برادر و یک سهم خواهر تقسیم می شود.
ماه رجب جز ماه های حرام نیست.
مریم
۱۳:۰۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام. کارفرمای من پس از توافق درباره *حقوق* اعلام کرده است که قراردادی که به قانون کار ارایه میشود قرارداد اداره کار (حقوق،مزایا و ....)خواهد بود (بدلیل موارد مالیات و بیمه و....) و قرارداد فی مابین دو نفر قرارداد بر اساس *قیمت توافقی* خواهد بود.
آیا در صورت بوجود آمدن مشکل میتوانم بر اساس قرارداد توافقی ام مدعی شوم؟
لطفا حتما پاسخ را به ایمیلم ارسال کنید
بله. می توانید قرارداد توافقی را ملاک عمل قرار دهید.
شهرام لشكري
۱۱:۰۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام
از آدم مسني كه الان هم مريض هست آپارتمان پيش خريد كردم و به جرم كلاهبرداري در زندان است و اموالي به نام خود ندارد ميخواستم بدونم اگه طرفم در زندان بميرد تعهداتش چه ميشود؟
تعهداتش در مال الترکه قرار می گیرد. در صورت قبول مال الترک از سوی ورثه متوفی، آنها طرف ادعای شما قرار می گیرندو شما قادر خواهید بود برای مطالبه حقوق و ادعای خود به آنها به عنوان قائم مقام رجوع کنید.
رضایی
۰۸:۲۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام،من پولی برای کسی واریز کرده ام ولی رسیدی دریافت نکرده ام و الآن او منکر این ماجرا شده است. آیا پرینت حساب مدرک حساب می شود؟
بر اساس قواعد و اصول حقوقی و مواد قانونی هر شخصی که پول و وجهی به دیگری پرداخت می کند، دلیل بر مدیون بودن پرداخت کننده و طلبکار بودن دریافت کننده است، لذا برای اینکه ثابت کنید آن پرداخت مشخص برای طلب مشخص بوده نیاز به ارائه دلیل دارید، پرینت حساب تنها می تواند ثابت کند شما وجهی را پرداخت کرده اید.
arshadi
۱۸:۵۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام.لطفا جواب سوال من را بدهید.
یک بنده خدایی برج 5 سال 95 با پیشنهاد خودش 40میلیون پول از من گرفت و گفت ماهانه 2میلیون سود بهت میدم و قرار داد خونگی نوشتیم و 50 میلیون سفته به من داد و قرار شد که اگه دو ماه پیاپی پولی به من ندهد من شکایت کنم و سفته ها رو اجرا بذارم.الان چن نفر از وکلا میگن که قاضی کار به این نداره که شما چرا و چگونه پول و بهش دادین و احتمال داره بگه که رباه بوده.حالا من میتونم اصل پول رو بگیرم؟ و اگر سفته ها را به فرد دیگری واگذار کنم آیا ایشون باید در دادگاه قسم بخورد که سفته ها را از من خریده است؟
دادگاه از دارنده سفته سوال نمی کند که به چه طریق سفته در اختیار شما قرار گرفته است، لذا لازم نیست کسی که سفته را دارد قسم بخورد.
خسرو جعفرآبادی
۱۷:۱۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام
خواهربنده حدود12سال پیش ازشوهرخودجداشدندوتااین تاریخ مجردمی باشد.حدود3سال پیش بدلیل سختی معیشت باراهنمایی اشنایان عضوکمیته امدادگردید.ماهیانه مبلغ 400000ریال دریافت نموده،اکنون پدرایشان بازنشسته نیروی انتظامی فوت نموده اند.ایشان باتوجه به اینکه ازکمیته امدادامام کمک هزینه ناچیزی دریافت میکردندمیتوانندازحقوق بازنشستگی پدرفوت شده شان استفاده کنند؟
توضیحامرحوم دارای 2همسرمی باشد.
لطفامواردقانونی آنرانیزذکرفرمایید.باتشکر
طبق قوانین تأمین اجتماعی تنها می تواند یک سوم از حقوق را دریافت کند
محمد محمدی
۱۴:۱۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام بنده در مرود فروش یک واحد آپارتمانی را به صورت غیر حضوری از طریق تلفنی با خریدار که در املاک بود توافق کردم ومبایعه نامه به امضاء خریدار رسید و ثمن معامله با کسر پانصد هزار تومان بدون توافق بنده وخلاف مفاد مبایعه نامه که شرط پرداخت تمام وکمال ثمن بدون تخفیف بوده به حسابم واریز شد بنده بعد از ۷۲ ساعت بعد از دریافت ثمن معامله قبل از امضای مبایعه نامه اعلام انصراف نموده وثمن معامله را برگشت دادم منتها خریدار درخواست خسارت نموده آیا با توجه به عدم امضای قرارداد توسط بنده حق چنین مطالبه ای را دارد؟
خیر. نمی تواند درخواست خسارت کند زیرا توافق و مبایعه نامه بدون امضای شما محقق نشده است.
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام،خودروی نیسان مدل88 رادرسال 93 خریداری کردم که در سال 94 وکالت به من دادند وتسویه حساب کردیم ولی مالیات آن 100هزارتومان آمد که فروشنده ان را پرداخت نکرد ومن بعداز چندماه جهت پرداخت به دفاتر پیشخوان مراجعه کردم که گفتندمهلت پرداخت تمام شده ودوباره باید مفاصابگیری که این کارانجام دادم واین دفعه بعداز2ماه جواب امد که مبلغ 7میلیون تومان می باشدوفروشنده می گویید من همان 100هزارتومان بدهکاربودم ومال من نیست. ولی من خریدارریزمالیات راگرفتم که درآن نشان می دهدتمامی بدهکاری مربوط به سال90الی93 می باشد که دراین تاریخ ماشین دردست من نبوده ودرادامه دارایی گفت :که فروشنده درآن زمان ها یا ماشین دیگری داشته است یا شغل دوم داشته است که مالیاتش روی این ماشین آمده است وحال که از دست فروشنده شکایت کرده ام شورا می گوید شما درآن زمان تسویه کرده اید وبا خودت می باشدوآن زمان 100هزارتومان بوده که همان راهم این آقا نداده است حال که 7میلیون تومان هست چه کارکنم؟
در واقع مالیات بر عهده فروشنده است، زیرا ناشی از درآمد او بوده است و توافق شما مبنی بر تسویه مفید و منوط به مالیات 100 هزار تومانی بوده نه هفت میلیونی. به رای شورا اعتراض کرده و در دادگاه پیگیری کنید.
محمد
۰۹:۳۷ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام. یکی از اقوام سال 94 مبلغ 100 میلیون تومان توسط برادر خانمش به یک فرد بازاری که مورد اعتماد و وثوق بوده می دهند که با آن کار بکند ایشان نیز دوفقره چک بدون تاریخ از بابت مبلغ مذکور به ایشان می دهد به تازگی با خبر شدند که فرد مذکور کلیه اموال خود را فروخته و با اخذ مبلغ هنگفتی وام از بانک ونیز دریافت مبالغی از چند نفر دیگر از کشور خارج شده .و ظاهرا به ترکیه رفته است . طلب کاران فقط چک از نامبرده در دست دارند . چه اقدام قانونی باید صورت بگیرد؟ چه نوع شکایتی باید به عمل آید؟ آیا بانکی که وام داده است می تواند نسبت به باز گرداندن وی از خارج کشور اقدام موثری انجام دهد؟
با توجه به اینکه کلاهبرداری مبلغش به چه میزان است، قابلیت پیگیری از طریق پلیس بین الملل را دارد، اگر مبلغ در رده مبالغ مفسد اقتصادی قرار گیرد، این قابلیت وجود دارد.
حمیدرضا
۰۹:۰۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام. من منزلی رهن کرده بودم که مدت قراردادم تمام شده و منزل را دقیقا 1 روز قبل از اتمام قرارداد تخلیه کردم. دو ماه قبل از اتمام قرارداد هم به صاحب خانه اعلام کردم که قصد تخلیه دارم و ایشون هم قبول کردند. حالا صاحب خانه از بازگرداندن مبلغ ودیعه که 20 میلیون هست خودداری میکنه و نه تلفنش را جواب میده نه پیامک رو. به بنگاه هم مراجعه کردم اونها هم میگن تلفن ما را هم جواب نمیده. با توجه به اینکه حدود 1 ماه هست که تخلیه کردم و برای محل جدید به این پول نیاز دارم چکار باید بکنم؟ در ضمن صاحب خانه از امضا اظهارنامه که به بنده بدهکار هست خودداری کرد.
اگر به هر دلیلی صاحبخانه دربازگرداندن مبلغ رهن به مستاجر کوتاهی کند مستاجر از این حق برخوردار است که از طریق تقدیم دادخواست به مراجع قضایی حقوق خود را مطالبه کند. در صورتی که مبلغ رهن کمتر از پنج میلیون تومان باشد برای مطالبه آن به شورای حل اختلاف بروید و اگر بیشتر از آن باشد میتوانید در دادگاه اقامه دعوا کنید. تاخیر موجر در برگرداندن ودیعه به مستاجر خسارت وارد میشود. برای دریافت خسارت وارد شده به مستاجر به دلیل تاخیر در بازگرداندن مبلغ رهن شرایطی دارد که در ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی مورد اشاره قرار گرفته است و تشخیص میزان خسارت وارده از طریق موجر به مستاجر طبق شاخص بانک مرکزی است و در این مورد بهخصوص پای کارشناس به میان نمیآید. شرایط گرفتن این خسارت به این ترتیب است: اولا طلبکار باید استحقاق دریافت خسارت را داشته باشد و باید به صورت کتبی و از طریق تقدیم اظهارنامه، نامه یا به روش دیگری که بعدا بتوان ثابت کرد آن مطالبه کند. زمانی که مستاجر طلب خسارت میکند اگر موجر تمکین مالی نداشته باشد خسارت به مستاجر تعلق نمیگیرد. اما اگر خسارت وارده مستند به چک باشد از تاریخ سررسید چک آن مبلغ طبق شاخص بانک مرکزی محاسبه میشود
حسن
۰۶:۱۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
ببخشید من و همسرم برای گرفتن وام ازدواج درخواست داده ایم ولی بعد از ثبت نام اصل سند ازدواجمان مفقود شده و تنها چند کپی از چهار صفحه ی اول ان و رونوشت از دفتر ازدواج را داریم . چگونه میتوانیم برای گرفتن وام اقدام کنیم
خیلی ممنون
برای اخذ وام ازدواج عقدنامه رسمی هم پذیرفته است و در صورت گم شدن سند ازدواج میتوانید با مراجعه به دفتر خانهای که عقد نموده اید نسبت به گرفتن رونوشت اقدام نمایید که مانند سند رسمی دارای اعتبار میباشد.
...
۰۲:۰۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام..خواستم بدونم آیا امکان ارسال نامه ب زندان ها میباشد یاخیر؟همچنین امکان قطعی تلفن و تماس ب مدت چندین ماه در زندان وجود دارد یاخیر..منتظر پاسختون هستم..ممنونم
کلیه زندانیان اعم از متهم و محکوم مجاز به داشتن ارتباط با بستگان و خویشان و آشنایان میباشند و این ارتباط میتواند به صورت ملاقات یا مکتوب انجام بپذیرد
در مورد سوال دوم اطلاع حقوقی دقیقی در دست نیست، اما برای گرفتن پاسخ مورد نظر میتوانید از نهادهای مربوطه اداری مرتیط با زندانها سوال بفرمایید.
علی م
۲۲:۰۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام . زمینی کشاورزی با سند منگوله دار داریم که توسط یک ارگان دولتی ضبط و ساخته شده است به مساحت حدود 10 هکتار در منطقه پردیس رودهن . چه باید بکنیم تا بتوانیم حق مان را بگیریم ؟
درشرکتی بعنوان دورکاری مشغول بکار هستم اما هیچ قرارداد رسمی و کنبی ندارم وصرفا اینترنتی استخدام شدم و هفتگی پورسانت کار را واریز میکنند و قرار بوده 5 درصد فروش را بعنوان پورسانت بصورت هفتگی واریز کنند واما بعد از دوهفته گفتند فروش را نصف میکنیم و 5 درصد نصف فروش را علی الحساب میدهیم و درپایان سال نسبت به میزان وصولی فاکتورهای شما پورسانت الباقی را محاسبه و پرداخت میکنیم اما سال که تمام شد گفتند وصولی شما پایین بوده و معوقه ای تعلق نمیگیرد اما در بررسی مدارک و فاکتورهای ثبت شده مشخص شد که شرکت عمدا تعداد زیادی از فاکتورهای وصول شده را در سیستم وصول نشده و کنسل اعلام و ثبت کرده تا پول پرسنل دورکار را پرداخت نکند .از انجا که سایت اینترنتی است و فاکتور ها در سیستم انها ثبت و ضبط شده و دسترسی به ان برای اثبات در دادگاه در دسترس نیست ایا با نداشتن مدرکی دال بر استخدام در شرکت (صرفا یه شماره حساب از شخص حقیقی است که هفتگی برای ما واریز میشه ) و نداشتن صورت حساب از شرکت میتوان برای احقاق حق شکایت کرد ؟ تمام مراحل استخدام و اموزش و ثبت فاکتور و پرداخت حقوق همه و همه مدارک صرفا در سایت و اینترنتی است ایا برای دریافت الباقی مطالبات امکان اقدام هست ؟ چگونه میتوانیم الباقی طلب را از شرکت بگیریم ؟
بار اثبات ادعا بر عهده مدعی و خواهان است و برای اثبات نیاز به مدرک دارید و باید برای مطالبه حقوق خود مستند و مستدل طرح دعوا کنید در غیر این صورت نتیجه نخواهید گرفت.
مرتضی
۱۹:۰۷ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
درشرکتی بعنوان دورکاری مشغول بکار هستم اما هیچ قرارداد رسمی و کنبی ندارم وصرفا اینترنتی استخدام شدم و هفتگی پورسانت کار را واریز میکنند و قرار بوده 5 درصد فروش را بعنوان پورسانت بصورت هفتگی واریز کنند واما بعد از دوهفته گفتند فروش را نصف میکنیم و 5 درصد نصف فروش را علی الحساب میدهیم و درپایان سال نسبت به میزان وصولی فاکتورهای شما پورسانت الباقی را محاسبه و پرداخت میکنیم اما سال که تمام شد گفتند وصولی شما پایین بوده و معوقه ای تعلق نمیگیرد اما در بررسی مدارک و فاکتورهای ثبت شده مشخص شد که شرکت عمدا تعداد زیادی از فاکتورهای وصول شده را در سیستم وصول نشده و کنسل اعلام و ثبت کرده تا پول پرسنل دورکار را پرداخت نکند .از انجا که سایت اینترنتی است و فاکتور ها در سیستم انها ثبت و ضبط شده و دسترسی به ان برای اثبات در دادگاه در دسترس نیست ایا با نداشتن مدرکی دال بر استخدام در شرکت (صرفا یه شماره حساب از شخص حقیقی است که هفتگی برای ما واریز میشه ) و نداشتن صورت حساب از شرکت میتوان برای احقاق حق شکایت کرد ؟ تمام مراحل استخدام و اموزش و ثبت فاکتور و پرداخت حقوق همه و همه مدارک صرفا در سایت و اینترنتی است ایا برای دریافت الباقی مطالبات امکان اقدام هست ؟ چگونه میتوانیم الباقی طلب را از شرکت بگیریم ؟
فردی 75 ساله با خانمی نصف سن خود ازدواج کرده و 50 سکه مهر کرده و اتومبیلی به ارزش 300 میلون هم بعنوان هدیه برای همسرش خرید و 3 دانگ را بنام همسر کرده و همسر با ترفندی مرد را وادارکرده که نیمی از خودرو را بنامش کنه حالا زن تمکین نمیکنه و بدون اجازه از منزل خارج شده و بدون اجازه همسر اتومبیل را از پارکینگ سرقت کرده و به جای نامعلومی برده و شکایت کرده که باید ماشین را بفروشی و سهم مرا بدهید تا به خانه برگردم و مرد مستاصل شده /ایا مرد میتواند بعنوان سرقت و اینکه این اتومبیل را هدیه کرده از زن پس بگیره ؟ ایا مرد میتونه بخاطر عدم تمکین همسر شکایت کنه ؟ قانون هبه در اینجا مصداق دارد ؟ فیش پرداخت کل مبلغ اتومبیل توسط مرد موجود است و زن بدون پرداختی صاحب نصف ماشبن شده و حالا اصرار داره ماشین فروخته بشه و نصف پولش را بگیرد و قصد ان دارد که مرد را اذیت کند تا پول ماشین و مهریه بگیرد و فرار کند چگونه میتوان نیم ماشین را برگرداند ؟
۱. هر گاه واهب یعنی هبه کننده خواست، میتواند آن را به هم بزند و هدیه خود را پس بگیرد به شرط آنکه عین موهوبه باقی باشد و تغییری در آن ایجاد نشده باشد؛ و شکایت از همسر تحت عنوان دزدی را میتوان انجام داد، ولی باید توجه داشت که اثبات اینکه سرقت توسط زوجه صورت گرفته بر عهده شماست و به تناسب رابطه زوجیت اثبات آن سخت است و هر خروج و ورود و خارج کردن مال سرقت محسوب نمیشود. ۲. بله میتواند و آثاری مانند عدم پرداخت نفقه، اجازه ازدواج مجدد از دادگاه و طلاق زن را میتواند از دادگاه بخواهد. ۳. نسبت به قسمتی که هنوز در ملکیت مرد است قانون هبه مصداق دارد. ۴. اگر یک دوم از ماشین قانونا به زن تملیک شده راهی برای برگرداندن آن وجود ندارد و تنها نسبت به نیم دیگر آن میتوان ادعای مالکیت و تصرف کرد و همچنین اگر زن خواستار مهریه که حق قانونی اوست شود، باید پرداخت شود
مرتضی
۱۸:۵۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
فردی 75 ساله با خانمی نصف سن خود ازدواج کرده و 50 سکه مهر کرده و اتومبیلی به ارزش 300 میلون هم بعنوان هدیه برای همسرش خرید و 3 دانگ را بنام همسر کرده و همسر با ترفندی مرد را وادارکرده که نیمی از خودرو را بنامش کنه حالا زن تمکین نمیکنه و بدون اجازه از منزل خارج شده و بدون اجازه همسر اتومبیل را از پارکینگ سرقت کرده و به جای نامعلومی برده و شکایت کرده که باید ماشین را بفروشی و سهم مرا بدهید تا به خانه برگردم و مرد مستاصل شده /ایا مرد میتواند بعنوان سرقت و اینکه این اتومبیل را هدیه کرده از زن پس بگیره ؟ ایا مرد میتونه بخاطر عدم تمکین همسر شکایت کنه ؟ قانون هبه در اینجا مصداق دارد ؟ فیش پرداخت کل مبلغ اتومبیل توسط مرد موجود است و زن بدون پرداختی صاحب نصف ماشبن شده و حالا اصرار داره ماشین فروخته بشه و نصف پولش را بگیرد و قصد ان دارد که مرد را اذیت کند تا پول ماشین و مهریه بگیرد و فرار کند چگونه میتوان نیم ماشین را برگرداند ؟
۱.
هر گاه واهب یعنی هبه کننده خواست، میتواند آن را به هم بزند و هدیه خود
را پس بگیرد به شرط آنکه عین موهوبه باقی باشد و تغییری در آن ایجاد نشده
باشد؛ و شکایت از همسر تحت عنوان دزدی را میتوان انجام داد، ولی باید توجه
داشت که اثبات اینکه سرقت توسط زوجه صورت گرفته بر عهده شماست و به تناسب
رابطه زوجیت اثبات آن سخت است و هر خروج و ورود و خارج کردن مال سرقت محسوب
نمیشود. ۲. بله میتواند و آثاری مانند عدم پرداخت نفقه، اجازه ازدواج مجدد از دادگاه و طلاق زن را میتواند از دادگاه بخواهد. ۳. نسبت به قسمتی که هنوز در ملکیت مرد است قانون هبه مصداق دارد. ۴.
اگر یک دوم از ماشین قانونا به زن تملیک شده راهی برای برگرداندن آن وجود
ندارد و تنها نسبت به نیم دیگر آن میتوان ادعای مالکیت و تصرف کرد و همچنین
اگر زن خواستار مهریه که حق قانونی اوست شود، باید پرداخت شود
حسین مهرشاد
۱۳:۴۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام من و خانوادهام برای مراسم اربعین حسینی به کربلا رفتیم و هنگام بازگشت یکی از هم گروههای مابا خودروی من بازگشتیم و از آنجایی که من هیچ چیز از حادثه و قبل آن یادم نیست به گفته مادر خانمم من در همدان برای استراحت نگهداشتم و این آقا با اسرار زیاد برای ادامه سفر پشت فرمان نشسته و بعد از 10 دقیقه خوابشون برده و از جاده منحرف شده و خصارلت فراوانی از جمله انهدام کلی خودرو و جانی به بار آورده است و از آنجایی که ایشان مقصر است تا کنون هیچ گونه پرداخت خصارت نکرده بلکه خود را هیچ گونه مقصری نمیداند من چگونه میتوانم از این فرد شکایت کنم بابت خصارت خودرو و هزینه های بیمارستان ممنونم از راهنمایی های شما
در قانون مجازات اسلامی و قانون بیمه اجباری شخص ثالث، سخنی از مسئولیت مالک به میان نیامده است. قانون مجازات اسلامی بر مسئولیت راننده تکیه میکند و قانون بیمه اجباری شخص ثالث از اصطلاح دارنده استفاده کرده است. دارنده به استناد تبصره ۱ ماده ۱ همین قانون عبارت است از مالک یا متصرف خودرو و هر کدام که بیمهنامه خودرو را به نام خود تحصیل کند، تکلیف بیمه کردن از دیگری ساقط است. بنابراین، ممکن است دارنده و راننده یک نفر باشند نیز امکان دارد متفاوت باشند و با توجه به اینکه به کدام قانون برای اثبات مسئولیت استناد کنیم، میتوان حسب مورد راننده یا مالک را تحت پیگرد قرار داد؛ بنابراین نمیتوان گفت: اصل بر مسئولیت کدام یک است بلکه در این بحث مهم این است که خواهان دریافت خسارت، علیه کدامیک اقامه دعوا کند. چون در این پرونده مالک خودرو خواهان دریافت خسارت است، با استناد به مقررات مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی نیز به مسئولیت راننده منجر میشود نه مالک. پس این با خواهان است که از کدام مسیر و از طریق چه کسی مطالبه خسارت کند؛ میتواند با استناد به قانون بیمه اجباری شخص ثالث به بیمهگر (یعنی بیمه) رجوع کند و میتواند با برگزیدن راه طولانی مطالبه خسارت مدنی (که در مورد خاص شما این راه برایتان مقدور است)، راننده را محکوم کند. به طور قطع راننده در اثر بی احتیاطی و بی مبالاتی مقصر شناخته میشود و ملزم به جبران خسارات وارده در تصادف جرحی مذکورخواهد شد شما با مراجعه به دادگاه و تشکیل پرونده در پزشکی قانونی میتوانید نسبت به احقاق حق خود اقدام کنید.
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام
با عرض پوزش به دلیل گرفتن وقتتون
بنده عقد می باشم و همسرم بخشی از مهریه خود را به اندازه ی 50 سکه و 50 میلیون اجرا گذاشته است. لازم به ذکر است ایشان دختر هستند. اگر بعد از جلسه ی اول و محکوم شدن به پرداخت مهریه ، بنده دادخواست اعسار خود را بدهم که دانشجو و جویای کار هستم و دارایی منقول و غیر منقولی نیز ندارم و توانایی پرداخت یک جای مهریه رو ندارم و همچنین اقساط وام ازدواج و وام صندوق رفاه دانشگاه را نیز باید پرداخت کنم و فیش حقوقی ندارم.
۱. ایا فقط دادخواست کافی می باشد یا نیاز به استشهادیه ی ۴ نفر دیگر نیز هست ؟ ۴ نفر باید چه کسانی باشند می توان از افراد فامیل استفاده کرد ؟
۲. در صورت نیاز به استشهادیه ، ایا حضور ان ها در جلسه ی بعدی حتما الزامیست ؟
۳. ایا بردن دفترچه ی قسط وام ازدواج که به نام بنده است و پدرم پرداخت می کند و همچنین فرم گرفتن وام صندوق رفاه جهت شهریه دانشگاه، کمکی به اثبات اعسار بنده می کند ؟
۴. ایا صحت دارد بعد از اثبات اعسار بنده و تقسیط مهریه ، فقط و فقط به اندازه ی ۱۱۰ سکه از انرا باید پرداخت؟( هرچند مهریه به جز سکه شامل طلا و پول نیز باشد )
5. منظور از اینکه نصف مهریه به خانم دختر تعلق میگیرد چیست ؟ یعنی بعد از اثبات اعسار بنده میزان 110 سکه به 55 سکه تقلیل می یابد ؟ یا منظور از نصف مهریه , نصف مهریه از کل ان می باشد ( سکه , پول و طلا )
1-هر ادعایی باید با دلایل در دادگاه ثابت شود. ادعای اعسار نیز از این قاعده مستثنی نیست و در رویه با شهود این ادعا ثابت میشود پس صرف دادخواست کافی نمیباشد با استشهادیه را بعنوان دلیل ضمیمهی دادخواست نمایید یکی از مهمترین دلایل استنادی خواهان دعوای اعسار میتواند استشهادیه تنظیمی باشد.
در خصوص شرایط شهود مطابق ماده ۱۳۱۳ قانون مدنی بلوغ، عقل، عدالت، ایمان و طهارت از شرایط شاهد است.
از طرفی نیز ماده ۱۵۵ قانون آیین دادرسى دادگاه های عمومى و انقلاب در امور کیفری مصوب سال ۱۳۷۸ به ذکر شرایط شاهد اختصاص داشت، اما قانونگذار در قانون جدید آیین دادرسى کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ به ذکر شرایط شاهد اشارهای نکرده است. به همین دلیل به نظر میرسد که این ماده قانونى نسخ شده است. علی ایحال بهتر است اقارب درجه اول را به عنوان شاهد معرفی ننمایید، زیرا با ایراد جرح ممکن است دعوای اعسار رد گردد. بهتر است شهود از خویشان دور یا دوستان باشند.
2- بله البته در این خصوص دادگاه به شما اطلاع میدهد که چه روزی شهود باید حاضر شوند.
3-با شهادت شهود ادعای اعسار شما ثابت میشود.
4-ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده میخواهد بگوید که در مهریه تا میزان ۱۱۰ سکه، بدهکار برای اینکه به زندان نرود، باید اعسار خود را ثابت کند و در مازاد بر ۱۱۰ سکه ملائت ملاک است. یعنی بار اثبات به عهده طلبکار (زن) است. البته اگر زوجه از طریق دادگاه طلبش را مطالبه کند، باید ملائت را در دادگاه اثبات کند و اگر از طریق ثبت تقاضای وصول کند، توقیف مال دلیل بر ملائت است.
5-اولا منظور از نصف مهریهای که به زوجه قبل از دخول تعلق میگیرد نصف از کل مبلغ مهریه اعم از پول، طلا و سکه است. اما بعد از اثبات اعسار ۱۱۰ سکه تقلیل نمییابد.
امین
۱۰:۲۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
من در چاپخانه ای مشغول به کار شدم که کارفرما حقوق من را قانون کار و بیمه تعیین کرد ولی بعد از 73 روز نه تنها بیمه نکرد بلکه ۲۰ روز مانده به آخر سال با من برای حقوق 850 هزار تومان صحبت کرد آنهم برای سال 96 که پایه حقوق 930 تومان شده. من برای تسویه حساب رفتم که طلبکاری من 1700 تا 1900 میشود ولی مبلغ 400 هزار برای من در نظر گرفتن. به اداره کار مراجعه کردم گفتند پرینت حساب که پول واریز شده و استشهاد از همکاران مشغول به کار در محل کار ولی متاسفانه همکاران حاضر به امضاء نشدند. البته پرینت پول واریزی را دارم .حال من چگونه میتوانم حقوقم را بگیرم. این را هم باید بگویم قراردادی ندارم. با تشکر
ننوشتن قرارداد کتبی بین کارگر و کارفرما تاثیر چندانی در احراز یا عدم احراز رابطهٔ کار نداشته و تنها نفع برای کارفرما در جایی است که حقوق مورد توافق بیش از حقوق قانونی باشد و اثبات آن به عهدهٔ کارگر است. در این خصوص رویه بر اساس نحوهٔ پرداخت به کارگر است. در غالب موارد هیئت مطالبهٔ فیش حقوق میکند و در غیر این صورت مبالغ واریزی به حساب کارگر از سوی کارفرما مبنای محاسبه قرارمی گیرد.
نکته مهم در رویه محاکم کار این است که این محاکم در صورت فقدان قرارداد یا فیش حقوقی مبلغ واریزی به حساب کارگر را مبلغ حقوق پایه تلقی کرده و مزایا و سایر موارد را بر اساس آن محاسبه کرده و حکم صادر مینمایند. البته کمتر بودن حقوق شما از پایه حقوق و عدم پرداخت طلب شما برای اثبات ادعایتان کافی است و قانون کار از شما حمایت میکند و کارفرما ملزم به پرداخت حقوق است، اما ممکن است مدعی شود که بر سر این حقوقی که واریز شده توافق کرده بودید و به این دلیل نیاز به استشهاد از همکاران دارید
فلاح
۱۰:۰۹ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام اپارتمانی را خریدیم سند قید پارکینگ ندارد اما درج شده ک تمامی واحد رضایت کامل دارند ک از پارکینگ واحد 5 استفاده شش و پارکینگ با تمام جزییات در قولنامه نوشته شده است...بعد از چند روز متوجه شدیم ک واحد شماره 1 این تفاهم نامه را امصا نکرده و اجازه اوردن ماشین را ب ما نمیدهد...ولی ما تمام وسایل رو اوردیم و هزینه برای کابینت و ....ردیم....اپارتمان 6 واحدی است و ما واحد 5 هستیم و پارکینک ها ب این ترتیب شماره گذاری شده اند...1 و 3 و 4 و 2 و 6....همه مدعی هستند ک پارکینگ ب نام انها سند خورده و شهرداری ب این ترتیب پلاک بندی کرده....ایا میتوان قرارداد را فسخ کرد خسارت گرفت ؟و اینکه میتوان ب شهرداری رفت و از پلاک گذاری انها شاکی شد ؟
از شهرداری نمی تواننید شکایت نمایید، اما میتوانید قرارداد را فسخ کنید و خسارات خود را بگیرید.
محمدمحمدی
۰۹:۴۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
من سی هفت میلیون برای سرمایه گذاری و بسته بندی زعفران به یک شرکت دادم که قرار بود ماهانه شش کیلو زعفران برای بسته بندی که دستمزد بسته بندی یک میلیون دویست پنجاه بود و یک و دویست بابت سود پولم که جمعا دو میلیون ونیم به من بده اما متاسفانه نه تنها پولی به من نداد بلکه به جای شش کیلو زعفران چهار کیلو به من داد الان هم به جرم کلاهبرداری در زندان به سر میره و کیفرخواستش هنوز صادر نشده .بعلت نیاز شدید مالی من میتونم اون چهار کیلو زعفران رو بفروشم .چون معلوم نیست این پرونده چندسال ادامه پیدا کنه و زعفرانها در صورت ماندن خراب میشن
خیر. این اموال (زعفران ها) باید با دستور مقام قضایی به فروش برسد و از محل اموال مجرم پول شما پرداخت خواهد شد. ضمناً زعفرانها در ید شما به عنوان امانت میباشد و چنانچه شخصا اقدام به فروش آنها نمائید به استناد ماده ۶۷۴ قانون تعزیرات مرتکب جرم خیانت در امانت شده اید فلذا توصیهی ما این است که صبور باشید تا روال قانونی طی گردد و سپس ضررو زیان مطالبه نمایید
مهدی
۰۷:۵۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
به نام خدا
پدر بنده دو سال پیش تصادف کرد و الان در کما است و نظر پزشکی قانونی این است که ایشان توانایی ادارة زندگی خود را ندارد و لذا قیم احتیاج دارد. همه بچه ها قبول کردیم که مادرم قیم پدر باشد.
بعد از دو سال دادگاه دیه پدر را داده است.
حال سوال بنده این است که آیا از لحاظ قانونی ما بچه ها اجازة تقسیم دیه را داریم؟ اگر بله به چه نحو؟ مساوی بین همه دخترها و پسر ها و مادر و یا مانند ارث باید آن را تقسیم کرد؟
آیا میتوانیم اگر همه توافق کردند آن را مانند ارث تقسیم کنیم؟ اگر مانند ارث تقسیم کنیم سهم مادر و فرزندان چقدر است؟
اگر نمیتوانیم مانند ارث تقسیم کنیم، باید آن را چگونه تقسیم کنیم؟
باتشکر
خیر دیه به مالکیت پدرتان در آمده است.تا وقتی شخص فوت نکرده نمیتوان اموالش را تقسیم نمود
در صورت توافق باید توسط مادرتان به عنوان قیم از سرپرستی امور محجورین اجازه بگیرید
نمیتوانید تقسیم نمایید.
کیوان
۰۲:۴۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام
بنده قبلا در شرکتی مشغول به کار بودم و سفته های را به نام خودم اجرا گذاشتم. حالا که من رو اخراج کردن آیا امکان انتقال کامل پرونده حقوقی به شخص دیگر وجود دارد؟ به طور میشه پرونده حقوقی رو بهشخص دیگه ای واگذار کرد یا نه؟
شما بعنوان نماینده ی شرکت سفته ها را اجرا گذاشته باشید بنابراین نامه از شرکت مبنی بر معرفی شخص دیگری به دادگاه کفایت می کند تا نماینده جدید جایگزین شما شود.
حسین سلطانی
۰۲:۱۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام و عرض ادب بازنشسته هستم مدت یکسال د رمکانی نگهبان هستم ولی تا کنون هیچ حقوقی دریافت نکردم قرارداد ندارم با وعده و وعید مرا سرمیدواند برای دریافت حقوق ومخارجی که کردم نمیدانم چه کنم وبه کجا مراجعه کنم برای احقاق حقم خواهش میکنم راهنماییم کنید سپاسگزارمیشوم
اساسا در مراجع صالح مدار اثبات نه فقط قرارداد بلکه احراز رابطهٔ کارگری بین کارگر و کارفرماست لذا در بیشتر موارد شعب تشخیص صرفا مبتنی بر ادعای کارگر است و با توجه به مواد ۲ و ۳ و ۴ و ماده ۷ خصوصا تبصره ۲ آن، اشاره به این نکته دارد که الزاما قرارداد کار نیازی به مکتوب بودن نداشته و میتواند شفاهی باشد. مواردی همچون لیست بیمه کارفرما و اقرار وی یا شهودی از بین کارگران، کارفرما و نهایتا بازرسی اداره کار میتواند به عنوان سند احراز رابطه کارگری تلقی شود. در عمل معمولا محاکم به ایراد کارفرما در خصوص عدم رابطه کار عنایت نکرده مگر کارفرما ادله موجهی برای این امر داشته باشند و الا در صورت ادعای طرفین گفته کارگر مسموع است. در خصوص مطالبه حقوق و مزایا با توجه به امری بودن مفاد قانون کار به محض اثبات رابطه کار خواهان مشمول حداقل دستمزد و مزایای قانونی میگردد. چنانچه فرد مدعی حقوق بیشتر از مبنا باشد اثبات با خواهان است، برگ برنده شما در این دعوا شهادت شهود است.
حبیب
۰۰:۴۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام.خودرویی با خودروی دیگر تصادف و خسارت میزند و همان لحظه اقدام به فرار میکند آیا علاوه بر دادخواست حقوقی و تامین دلیل وی را میتوان مورد تعقیب کیفری قرار داد با چه عنوان جرمی؟آیا اقدام به فرار از صحنه جرم نیست؟
با سلام
بنده یک وکالت بلاعزل در قبال منزل مسکونی به شخصی داده و مبلغی هم ازشون دریافت نکردم . میخواستم بدونم من بدون اطلاع ایشون میتونم این ملک رو بفروشم یا حتما نیاز به حضور ایشون هم هست
اگه نیاز به حضورشون هست چطور میتونم ایشون رو عزل کنم
قانونگذار در ماده ۶۷۹۹ قانون مدنی به موضوع وکالت بلاعزل اینگونه اشاره کرده است؛ موکل میتواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل یا عدمعزل وکیل در ضمن عقد شرط شده باشد. در این حالت موکل دیگر حق عزل وکیل و فسخ وکالت را ندارد.
در خصوص پرسش شما که آیا موکل میتواند خودش عمل وکالت را انجام دهد یا اینکه این حق فقط منحصر به وکیل است در پاسخ باید گفت که بلاعزل بودن وکیل مانع انجام عمل مورد وکالت توسط موکل نخواهد بود.
انجام مورد وکالت به وسیله شخص موکل منع قانونی ندارد و موکل میتواند همان کاری را که به دیگری وکالت داده است، خود انجام دهد.
حبیب حمدی
۱۳:۳۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
بنام خدا
باسلام وعرض ادب
باعنایت به اینکه منزل مسکونی اینجانب درمسیر خیابان کشی واقع شده اخیراتوافقی باشهرداری محل انجام
داده وقرادادی نوشته شده که هنگام قیمت گذاری تبصره1ماده5لایحه قانونی نحوه خریداملاک مصوبه58/11/17
اعمال نشده وهنوز هیچ تحویل تحولی هم صورت نگرفته آیا بنده میتوانم جهت افزایش 15درصدی قیمت ذکر شده
درتبصره فوق داشته باشم لطفاراهنمائی فرمائید
سپاسگزارم اززحمات صادقانتان
بله شما حق مطالبه قیمت و افزایش 15 درصدی آن را به استناد ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی مصوب 29 آبان 1367 ومقررات لایحه قانونی نحوه خریداملاک مصوبه58/11/17 شورای انقلاب را دارید.
نوذری
۱۱:۴۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام و خسته نباشید.
سال 95 یه آپارتمان نوساز وکلیدنخورده خریدیم اما زمستان با بارش باران تمام دیوارهای سالن واتاقها آب داد ولکه های زرد زیادی ظاهر شد وسقفها ودیوارها ترک خوردشکایت کردیم وکارشناس فرستادن برا تعیین خسارت.اما مشکل اینجاست که ما ساختمان وصله وپینه نمیخواستیم،مابا قرض ووامهای درصد بالا پول جور کردیم به این امید که ساختتمان نوساز وکلیدنخورده هست.آیا الان میتوانیم ادعا کنیم که این آپارتمان را نمیخواهیم؟؟؟
قلبا از راهنمایی شما سپاسگزارم.
ماده ۴۲۲ قانون مدنی میگوید اگر بعد از معامله معلوم شود که مبیع (کالا) معیوب است مشتری حق دارد یا معامله را فسخ کند یا ضمن پذیرفتن جنس معیوب، تفاوت قیمت جنس معیوب و سالم را از فروشنده بگیرد. به این خیار، خیار عیب میگویند. خیار عیب زمانی قابل استناد است که برای مشتری ثابت میشود در حین معامله، عیب وجود داشته، ولی مخفی بوده است. عیب هم زمانی مخفی محسوب میشود که مشتری زمان خرید از آن آگاه نباشد. نکته دیگر این که بعد از آگاه شدن به عیب عمل به خیار فوری است یعنی باید به محض مطلع شدن از عیوب موجود برای فسخ معامله اقدام کرد
نگین
۰۹:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام و تشکر از شما بابت امکان خوبی که جهت مشاوره فراهم نمودید.
از آنجاییکه اغلب خانواده ها برای مهریه دختر خود علاوه بر سکه ، دو یا سه دانگ ملک هم درخواست می کنند. سوال من اینجاست ملکی که وجود خارجی ندارد و فقط عنوان میکنند ملکی که پسر در آینده خواهد خرید را دو یا سه دونگش را به نام عروس خانم بزند آیا در این حالت در سند ازدواج ثبت می گردد یا خیر؟ ممنون
اخیرا در بسیاری از ازدواجها تاکید بر این است که اگر داماد در آینده خانهای خرید، سه دانگ آن را به نام همسرش کند. اما باید دانست که مالی که هنوز وجود ندارد و فرض و احتمال بر این است که در زمان آینده خریداری خواهد شد، نمیتواند بهعنوان مهریه در نظر گرفته شود (یعنی مهریه نمیتواند مجهول باشد و صفت معلوم بودن برای آن لازم است).
برخی مواقع ممکن است خانواده عروس اصرار داشته باشند که این مسئله انجام شود و آن را به صورت شرط ضمن عقد بخواهند. این در حالی است که شرط مبهم باطل است. یعنی اگر شرط شود داماد سه دانگ از آپارتمانی را که در آینده نامعلوم خواهد خرید، به نام همسرش کند، این شرط به دلیل ابهام داشتن، باطل است. مگر اینکه زمان مشخصی را تعیین کنند؛ مثلا طی ششماه آینده. همچنین باید ملکی که در آن زمان مشخص خواهد خرید معلوم باشد.
به این ترتیب میتوان چنین تعهدی را به عنوان شرط ضمن عقد بر عهده زوج گذاشت. البته با ذکر مشخصات کامل ملک و همچنین مهلت زمان انجام شرط. درج عبارت به صورت مجانی در مورد این شرط، لازم است. اما قراردادن چنین شرطی ممکن است دردسرهایی را برای زندگی خانوادگی فرد به دنبال داشته باشد. زیرا ممکن است در زمان موعود، مرد حاضر به اجرای شرط نشود و زن هم بر احقاق حق خود اصرار کند؛ بنابراین زن مجبور است دادخواستی مبنی بر الزام همسرش به اجرای شرط به دادگاه تقدیم نماید. این اقدام صلح و امنیت خانواده را برهم میزند.
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام با توافقی که حدود بیست سال پیش داشته ایم قسمتی از زمینمان را طبق توافق در اختیار شهرداری قرار داده ایم و آنها هم فقط مجوزساخت داده اند حال که طبق طرح هادی شهر طرح میدان هنوز انجام نیافته طرح برچیده شده است به شهرداری که مراجعه کردیم جهت تصرف و مجوز این قسمت ، مدعی هستند که مالک این قسمت از زمین آنها هستند و باید طبق نرخ روز از آنها زمین خودمان را بخریم خواهشمند است ماده قانونی یا رای دیوان عدالت اداری در مورد این زمین ها که اگر ادارات دولتی تصرف بکنند جهت اجرای طرح وباگذشت زمان طولانی طرح رااجرا نکنند باید به مالکان بازگردانده شوند را بفرمایید
خیر. طبق قوانین اجرای احکام مدنی چنین معامله ای باطل می باشد
عرفان
۱۶:۵۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام،پدر بزرگ من سال ۸۸ مغازه و قطعه زمینی را به صورت قباله ای به پدر بنده فروخته و قباله ها موجود میباشد،پدر بنده سال گذشته فوت کردند،قباله از نظر حقوقی محکم بوده و شاهدان نیز امضا کرده اند،بعد از فوت،پدر بزرگم ادعا کرد که این قباله جعلی است،بعد از چند روز ادعا کرد استفاده شده،و الان مغازه مارا تصرف کرده،البته کاغذی ازش گرفتم که سهم الارثش را نقدا دریافت کرده و این کاغذ را به امضا شوهود رساندم،در باره قضیه ادعای پدر بزرگم چه کاری میتونم انجام بدم و چقدر زمان میبره،ممنون
در خصوص معامله پدر شما با پدربزرگتان ،شما میتوانید به عنوان قائم مقام(ورثه پدر) که خریدار می باشد از فروشنده تقاضای الزام به تنظیم سند رسمی کنید.
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام من سه سال پیش ی خونه 50متری قولنامه ای با کد رهگیری خریدم. الام ک میخام بفروشم قولنامه هاش از اول ساختش هست ولی قولنامه ی اخر که به اسم من شده گم شد است. میتونم برم از بنگاه المثنی بگیرم ؟ اگر بله ،هزینه اش چقدر است؟. موقع خرید بنگاه 500گرفت
برای جلوگیری از کلاهبرداری و فروش چند باره یک ملک، دولت ثبت معاملات در رایانه و ایجاد کد رهگیری و مهر دیجیتال را اجباری کرد، بر این اساس برای هر ملک یک کد رهگیری تعریف .شده و در سراسر کشور این کد قابل پیگیری است
برای بررسی اطمینان از صحت کد رهگیری قرارداد خود میتوانید با وارد کردن کد ملی و کد رهگیری قرارداد در سایت ساماندهی معاملات املاک و مستغلات کشور مربوط به اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران استعلام خود را صورت دهید؛از همان طریق می توانید المثنی را نیز تهیه نمایید و در .خصوص قیمت نیز در بنگاه ها قیمت واحدی وجود ندارد
محمد جعفر نیک فر
۱۱:۳۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام
من کارگر یک شرکت عمرانی سد سازی بودم و مدت 15 ماه برای آیشان کار کردم و حدود 10 ماه از حقوقم رو طلبکار هستم و شرکت بتازگی اعلام عدم نیاز کرده است
اگر بخواهم از طریق اداره کار اقدام کنم و درخواست مطالبات نمایم زمانی حدود 8-9 ماه بطول می انجامد تا بتوانم با توقیف اموال منقول شرکت و فروش آن به طلب خودم برسم
لذا سوالم اینجاست آیا میتوانم با مراجعه به دادگاه درخواست تامین خواسته بدم تا اموال شرکت رو توقیف کنم و روال پرونده رو ادامه بدم ؟ این کار باعث می شود که شرکت سریعتر به درخواست من رسیدگی کند
ضمنا اگه جواب مثبت است آیا می توانم اموال غیر منقول شرکت مثل دفاتر اداری رو توقیف کنم؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
تأمین خواسته یكی از تدابیر احتیاطی است كه به وسیله آن، خواهان، عین خواسته یا معادل آن از اموال خوانده را، تا پایان دادرسی به حیطه توقیف درآورده و از نقل و انتقال آن جلوگیری میكند تا طلب خود را وصول کند.
قانونگذار در ماده ۱۰۸ این قانون در خصوص تامین خواسته نیز میگوید
شما میتوانید قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی كه حكم قطعی صادر نشده، در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نمایید
و دادگاه مكلف به قبول آن است:
1. دعوا مستند به سند رسمی باشد.
2. خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد.
3. در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواستشده كه به موجب قانون، دادگاه مكلف به قبول درخواست تامین باشد.
4. خواهان، خساراتی را كه ممكن است به طرف مقابل وارد آید، نقدا به صندوق دادگستری بپردازد.
تبصره: تعیین میزان خسارت احتمالی، با در نظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است كه درخواست تامین را میپذیرد. صدور قرار تامین موكول به ایداع خسارت خواهد بود.شما میتوانید درخواست تامین خواسته بدهید اما باید خسارت احتمالی را تودیع نمائید
اموال غیر منقول قابل توقیف هستند اما دفاتر اداری مال محسوب نمی شود بلکه سند مثبت فعالیت های شرکت است و شما نمی توانید آن را توقیف نمائید.
ناشناس
۱۱:۰۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام .برای به نام زدن خانه به نام خانم(به عنوان مهریه بعد از طلاق ) وهمچنین تعهد گرفتن مرد برای دادن تمامی اقساط آن خانه در ثبت اسناد میخواستم بپرسم آیا نیاز به حضور وکیل قانونی ام میباشد (به دلیل مشغله زیاد وکیل بنده )یا اینکه دفتر خانه ثبت اسناد کار قانونی انجام میدهند ونیاز به حضور وکیل نمیباشد. با تشکر از شما
لازم به حضور وکیل شما در دفترخانه ثبت اسناد رسمی نیست ولی حتما برای تنظیم چنین قراردادی از وکیل مشاوره بگیرید و سعی کنید چنین قراردادی را وکیلتان تنظیم کند و بعد آن را در دفترخانه ثبت رسمی نمایید.
nader
۰۲:۳۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
بنده یک واحد اپارتمان خریدم ب همراه چند نفردیگه ک هرکدام یک واحد خریده اند فروشنده پس از دوسال ازتاریخی ک باید تکمیل میکرد هنوز تکمیل نکرده وساختمان ناقص است و وام که گرفته کلی جریمه اضافه شده ایا بانک همه واحدها را میفروشد تا سهم خود را بردارد چه باید بکنیم
باید ایفای تعهد را از فروشنده مطالبه نمایید و ضرر و زیان تأخیر را نیز ضمن آن درخواست کنید.
بانک برای وصول طلب خود از محل مالی که به عنوان وثیقه در اختیار دارد طلب را وصول خواهد کرد، اما در نهایت شما میتوانید ضرر و زیان را از فروشنده مطالبه نمایید.
ناشناس
۰۰:۴۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام ،مهریه همسرم 1365سکه است،اکنون من میخواهم او را طلاق بدهم و دارایی هایی که به نامم است :یک منزل که اکنون در آن زندگی میکنیم و سه دونگ از یک مغازه و ماهانه 2 میلیون تومان حقوق میگیرم ، الان چگونه باید مهریه او را پرداخت کنم ؟؟
طبق رویه محاکم، اگر شما اموالی دارید و قادر به پرداخت مهریه هستید، می بایست کل مهریه را پرداخت کنید، در صورتی که اموالتان جزو مستثنیات دین است ( قسمت به مستثنیات دین در قانون احکام مدنی مراجعه کنید) پرداخت مهریه تقسیط می گردد. میزان تقسیط به نظر دادگاه بستگی دارد.
محمد سلیمی
۰۰:۳۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام، من وکالت بلاعزل یک واحد آپارتمان را به همسرم داده ام و در وکالت قید نشده که به ازای مهریه می باشد.آیا میتوان الان آن را به ازای مهریه به حساب آورد ؟
همسر شما با داشتن وکالت بلاعزل تنها وکیل می باشد در صورتی که میخواهید واحد آپارتمان را به ازای مهریه به حساب آورید می توانید این مطلب را به عنوان یک سند رسمی یا عادی در قالب عقد بیع، صلح و یا هر عقد معوض دیگر تنظیم نمایید.
حسین علیزاده
۲۳:۰۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام
خانم بنده حدود 4ماه پیش مهریه خودشو گذاشته اجرا و بعد از صدور حکم من اعسار زدم خواستم سوال کنم ببینم قاضی بعد از پذیرش اعسار و برای تقسیط مهره استعلام واریزیه حقوقو از بانک میگیره یا از شرکت محل کار؟
با تشکر.....
از شرکت محل کار. البته در صورت اعلام نادرست میزان حقوق از سوی شرکت، این عمل جرم می باشد.
علی
۲۰:۰۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
بنده 4 سال پیش خونه ای خریدم وآنرا دو روز قبل از تحویل سال فروختم در قرار داد دوچک را به عنوان امانت نزد بنگاه گذاشتم از لحاظ قانونی تغییری در معامله ایجاد میشود برای فسخ معامله
در صورت فسق معامله باید به شرایط قرارداد و معامله رجوع کرد.
(سوال مبهم است)
یک دوست
۱۸:۱۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
باعرض سلام وادب/ملکی که در سندکاربری آن باغ می باشدوحدود2680مترمربع است.این ملک ارث پدری بوده ومشاع میباشدوسهم هریک ازوراث شش:شانزدهم-دوشانزدهم-دوشانزدهم-یک شانزدهم-یک شانزدهم-یک شانزدهم-یک شانزدهم-یک شانزدهم-میباشد.جهت تقسیم وافرازبه شهرداری محل که اخیرادایرشده وروستابه شهرتبدیل شده است مراجعه نمودم .درشهرداری اظهارنمودندکه درنقشه جامع شهری ازاین باغدخیابان میگذرد و بجزخیابان ومعابرچهل درصدنیزسهم شهرداری است.درحقیقت حساب کردم سی وپنج درصدمعابروچهل درصدسهم شهرداری که روی هم میشودهفتادوپنج درصد وازهمه این باغ بیست وپنج درصدبرای همه وراث باقی میماند.سوالم این است"آیاشهرداری ازتقسیم وافراز املاک ارثی سهم دارد؟چه مقدار؟آیاباشکایت حل میشود؟(البته این باغ معنب خشک شده وانحصاروراثت شده است.)باتشکرفراوان وخسته نباشید
بله. در زمان افراض و تفکیک چنین املاکی، شهرداری مقداری از زمین را جهت احداث خیابان و معابر جزو بافت شهری محاسبه می نماید و مقدار آن به میزان زمین، موقعیت زمین، تعداد شرکا و قطعات تفکیکی بستگی دارد. امکان شکایت وجود ندارد، بهترین اقدام استفاده از باغ و ملک با توافق شرکا است بدون تفکیک و افراض.
محمد
۱۰:۱۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام سوالی دارم چنانچه پسر (تک فرزند) یک خانواده فوت کند که دارای همسر و دو فرزند بالای 18 سال است در حالیکه پدر و مادر متوفی سالها قبل از یکدیگر متارکه نموده اند و پدر متوفی ازدواج مجدد کرده و دارای 3 فرزند میباشد ایا پدر و مادر متوفی هر دو از ماترک متوفی ارث میبرند یا فقط یکی ارث میبرد اگر ارثیه ای به انها تعلق میگیرد چه میزان میباشد ؟ با تشکر از پاسخ شما
ابتدا به وصیت متوفی، در صورت وجود وصیت نامه عمل می شود. در صورت وجود مال الترکه بدین شرح اموال بین ورثه تقسیم می شود. یک ششم به تساوی بین پدر و مادر تقسیم می شود. یک هشتم از اموال به همسر متوفی تعلق دارد، مابقی مال الترکه بین فرزندان به این نسبت تقسیم می شود: دختر یک سهم و پسر دو سهم.
اشکان
۰۹:۲۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام.اگر سیم کارت اعتباری۱۰روز پیش در قرعه کشی شرکت کرده و اکنون انرا فروخته جایزه ای که در قرعه کشی برنده میشود متعلق به چه شخصی است؟با تشکر.
در واقع جایزه و حق مکتسبه ایجاد شده متعلق به کسی است که در زمان ارسال پیامک مالک سیم کارت بوده است زیرا حق زمانی ایجاد شده که شخص مالک سیم کارت بوده است، اگر چه بعد از آن سیم کارت به شخص ثالث دیگری منتقل شود.
محمد
۲۲:۴۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام ممنون از این محبت بی منتتون.
بنده همسرم بارها ترک منزل کردن و اینبار برای برگشتشون شرط تعهد گذاشتم محضری،حال میخوام بدونم متن تعهدی که باید بدن چیست که ارزش قانونی داشته باشه که در صورت تکرار حق و حقوقش و از دست بده ائم از مهریه و ....
می توانید تعهدنامه را در یکی از دفاتر اسناد رسمی به صورت رسمی تنظیم کنید و اختیار دارید در تعهدنامه بذل مقداری یا تمام مهریه را منوط و مشروط به حقوق هر شرطی قرار دهید و این شرط می تواند اثبات ترک منزل از سوی زوجه باشد، البته این شزط می بایست به اثبات برسد.
محمد
۲۲:۱۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
باسلام:میخواستم بدونم اگرکسی زمینی داشته باشدولی چندسال تحت تصرف شخصی باشد آیا بعد از چندین سال می تواند ادعای مالکیت زمین بکند؟
باسلام محمدعلی بهمنی قاجار وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز:
به هیچ وجه تصرف ناقل مالکیت نیست.
پری ناز
۱۵:۵۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام... اینجانب در تاریخ 94/7 مبلغی را به حساب موسسه ای در تهران واریز کردم که با من قراردادی یکساله مبنی بر معرفی من به عنوان مدرس و دبیر به آموزشگاه ها بستند و اینکه در انتهای قرارداد یکساله یعنی 95/7 مبلغ به من عودت داده شود. حال اینکه در تاریخ 96/1 من تماس گرفته م با این موسسه اما تسویه حساب بنده رو موکول کردن به خرداد ماه. میخوام ببینم این کار اصلا قانونیه؟؟؟؟ اقدامی میتونم بکنم یا خیر....ممنون
باید به قراراداد و مواد مندرج در آن رجوع شود، اگر مبلغ سپرده شده از بابت ضمانت حسن انجام کار باشد، پرداخت موکول به تسویه حساب است و موسسه غیرقانونی نیست ولی اگر از بابت امانت باشد، اقدام موسسه بعد از پایان مدت قرارداد غیرقانونی و از مصادیق خیانت در امانت است.
نظری
۱۵:۳۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام . عروس خانواده ای هستم و مطلقه بابت مهریه از سهم ارث همسر به اینجانب تعلق گرفته و بابت آن خانه ارثی بازداشت شده اما خانه فروخته نشده و سهم ارث اینجانب را نداده اند آیا عروس باید شکایت کند و یا از طریق ثبت اقدام کندچون حدود 8 ماه گذشته و اقدامی صورت نگرفته لطفا بگویید بعد از بازداشت خانه چکار باید کرد . در ضمن بابت سالهای گذشته بابت نفقه فرزندان و خودم حکم دادگاه دارم اما اجرایی نکرده ام ایا می توانم در مورد آنها هم اقدام کنم ممنون از راهنمایی
در خصوص ملک بازداشتی میتوانید دادخواست با خواسته دستور فروش ملک مشاعی را به دادگاه صالح ارائه نمایید و در خصوص نفقه فرزندان و شما بعد از صدور اجراییه میتوانید از محل ملک ارثی توقیف شده اقدام به وصول محکوم به نمایید.
مجید
۱۴:۵۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام ما یک زمین ارثی بدون سند داریم که با تایید وارثان نامه ای به مضمون انحصار وراثه با متراژ مشخص و رضایت طرفین ار شورای روستایی دریافت کردیم ، حالا چگونه باید این سند را ثبت کرد و متراژ زمین مشخص شده را سند زد؟
باید به اداره ثبت منطقه رجوع کنید و پس از تکمیل جریان ثبتی ملک، سند مالکیت اخذ نمایید.
موذن
۱۰:۴۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سوال اینکه همسایه روبروی ساختمان ماماشینشو جلوی خونه ما پارک میکنه در روز توفانی سنگ لب پنجره واحد ۳ جدا میشود و روی ماشین ایشان می افتد آیا ساکنین و یا واحد ۳ نسبت به ضرر و زیان مسئول است و هزینه نصب سنگ افتاده به عهده واحد ۳ است یا به عهده کل ساکنین
در صورتی که علت شکستگی پا وسایل غیراستاندارد ورزشی بوده باشد و در حین ورزش صورت گرفته باشد دیه بر عهده مالک باشگاه است زیرا طبق قوانین اماکن ورزشی عمومی می بایست دارای بیمه حوادث و مسئولیت باشند.
مریم
۰۰:۱۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام در یک خانه دوطبقه که طبقه دوم به حیاط دسترسی ندارد و فقط تراس رو به حیاط دارد هنگام تفکیک سند، حیاط چگونه محاسبه میشود؟
حیاط جزو مشاعات است و به صورت مشاعات در سند ذکر می شود.
آرمان
۱۶:۴۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام بنده ايران نبودم برادرم با فرصت طلبي زماني كه پدرم سكته مغزي خفيفي داشت از مريضي ايشان استفاده ميكنه و ميبره محضر و مغازه رو به اسم خودش منتقل ميكنه .ميخواستم بپرسم ما چطوري بايد حق خودمون رو بگيريم ايشون به همه وراث زدن با اين كارشون .ممنون ميشم پاسخ بدين
باید دادخواست اثبات محجور و سفیه بودن پدر خود را در زمان تنظیم سند انتقال ارائه دهید تا پس از صدور حکم قادر به ابطال آن سند باشید.
ناشناس
۱۶:۳۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام و احترام
بنده مدت 15 ماه در یک شرکت بدون بیمه کار کردم پس از این مدت کارفرما اقدام به اخراج من نمود بعد از شکایت و کلی دوندگی برای اثبات ارتباط کارگر و کارفرما، دادگاه به جریمه نقدی ایشان رای داد. حال که ایشان در مدت قانونی اعتراض به رای نکردند و بنده منتظر رای اجرایی برای گرفتن خسارتم از ایشان هستم، متوجه شدم ایشان از کشور خارج شده و شرکت را بسته اند.
میشه بفرمایید الان من چه کاری باید انجام دهم؟
متاسفانه روند پرونده های قضایی به قدری طولانی میشه که یکی مثل من بعد از 6 ماه هنوز رای اجرایی نگرفتم
تنها اقدام مثمرثمری که می توانید انجام دهید، پیگیری پرونده اجرایی و دریافت حکم توقیف اموال و سپس جلب طرف مقابل خود است.
محمد قانع
۱۱:۳۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام .من مدیر ساختمان هستم.سوال من اینه .مالک اپارتمان خود را اجاره داده ولی پارکینگ به مستاجر نداده.و مالک قصد دارد ماشین خود را پازک کند.هییت مدیره مخالف پارک ماشین میباشد.ومیگویند کسی که ساکن نیست حق تردد ویا پارک ماشین ندارد. حق با کیست.ممنون از راهنمایی تان.
باسلام محمدعلی بهمنی قاجار وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز: حق با مالک است. مدیر ساختمان جوازی برای این منع ندارد.
امیر بختیاری
۰۹:۲۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام و احترام
قریب به ۲ سال هست که بازنشسته شده ام اما دستگاه مربوطه هنوز معوقات را که شامل مانده مرخصی و پاداش است را به بهانه نداشتن اعتبار پرداخت نکرده است در حالیکه از منابع داخلی خود صرف تغییر دکوراسیون و تجهیزات مختلف نموده است. آیا میتوان از طریق شکایت دیوان عدالت اداری پیگیری نمود؟ اگر خیر به کدام مرجع قضایی جهت شکایت میتوان مراجعه کرد.
باسلام محمدعلی بهمنی قاجار وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز: بله، اگر دستگاه شما دولتی و یا عمومی است می توانید به دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنید.
آیا مردی که به حکم دادگاه ازدواج مجدد نموده و با همسر دومش زندگی میکند، ملزم به تهیه مسکن جداگانه برای بازگشت همسر اولش میباشد یا میتواند منزل فعلیش را که با همسر دومش انجا زندگی میکند معرفی کند؟
2- ایا بنده الان می توانم از متهم یه مبلغ پول بگیرم چون پزشک معرفی کرده برای عمل و پول ندارم. ایا تا زمان قطعی شدن رای می توانم از متهم پولی بگیرم و در دادگاه اعلام نمایم که از دیه پرداختی قرض او را بدهد؟
آیا میشود که یک وکیل از ایران کار وکالت خود را انتقال داده و در کشور دیگر شروع به کار کند؟
مادر بنده یک شرکت تولیدی لباس دارد و برای ۱۵ نفر کارآفرینی کرده است و تنها زمانی که می تواند فروش خوبی داشته باشد فصل تابستان است که لباس فرم مدارس میدوزد و تقسیم بندی مدارس بین تولیدی ها توسط اداره آموزش و پرورش صورت میگیرد ، مادر بنده تنها تولیدی بزرگ و کارآفرین شهرمان است و بقیه تولیدی ها فقط اسمشان تولیدی است و بیشتر انها خیاط خانگی هستند ، اداره آموزش پرورش هیچگونه حمایتی از تولید نمیکند و خیلی بی توجه و راحت میگوید هر طور بخواهیم تقسیم میکنیم . ایا میتوانم از انها به خاطر حمایت نکردن از تولید شکایت کنم؟ اگر هم نمیتوانم لطفاراهنماییم کنید
برادرم دیروز صبح با موتورسیکلت در خیابان اصلی بر روی پل ماشین رو با رفتگر شهرداری تصادف کرد میخواستم بدونم ایا بودن کارگر شهرداری برای نظافت پل ماشین رو از نظر قانون اشکال دارد؟
واینکه نظافت پل ماشین رو از نظر قانون کار کارگرپیاده شهرداری است یا کار ماشین شهرداری؟
باتشکر.
برادر زنم حساب بانکی به طور مخفیانه و بدون اجازه از من بنام همسرم افتتاح نموده که پول های خود را به دلایلی....در حساب خود نباشد.
حالا یارانه بنده به همین دلیل قطع شده که من از این موضوع باخبر شدم.
آیا این جرم است؟و من می توانم علیه برادر زنم شکایت کنم؟
با تشکر
بنده در سال 1393 با تعدادی از دوستان یک شرکت پیمانکاری ثبت کردیم. بنده در سال 1395 به عنوان کارمند قراردادی در یکی از ارگان های دولتی مشغول به کار شدم. می خوام بدونم با توجه به اینکه کارمند قراردادی هستم و قبل شاغل شدن عضو شرکت بودم، میتونم عضو هیئت مدیره باشم یا باید از شرکت بیام بیرون؟؟
بنده تازه شروع به کار در زمینه سیستم های حفاظتی (دوربین مداربسته) کرده ام و هنوز پروانه کسب ندارم
با این حال برای تبلیغات کار خودم یک کانال تلگرام ایجاد کردم
آیا ایجاد این کانال و تبلیغ در آن به علت نداشتن مجوز کسب جرم محسوب می شود؟
ملکی را شریک هستیم ملک چهار دهنه مغازه و بالای آنها خانه مسکونی میباشد آیا شریک میتواند بدون اطلاع سهم خود را به نام دیگری واگذار بکند.
عموی بنده به تازگی فوت کردن.ایشون هیچ گونه همسر و فرزندی نداشتن هیچ وقت.مادرشون یعنی مادربزرگم در قید حیات هستند اما پدربزگم فوت کردن. عموی بنده دو برادر شامل پدرم دارند و یک خواهر که همکی هم در قید حیات هستند.میخواستم بحث وراث و سهم ارث و انحصار وراثت رو بدونم در مورد اموال ایشون که دقیقا به چه شکل تقسیم بندی انجام میشود.با تشکر
اگر فردی که در شرکت خصوصی کار می کرده و جزء مدیران بوده و در ابتدای مسئولیت ماشینی که به نام شرکت هست تحویل ایشان شده باشد حالا بعد از اتمام قرارداد و اعلام ترک کار ایشان اقدام به عودت ماشین شرکت نکند چگونه باید حکم توقیف ماشین گرفت؟؟؟؟؟
باپوزش میخواستم بدانم آیاسوالات بصورت گزینشی جواب داده میشود؟تاریخهای قبلی بی جوابند بعدیها جواب داده شده اند
بااحترام خواهشمنداست درمورد اجرایی بودن یانبودن تبصره1ماده5لایحه قانونی نحوه خرید وتملک اراضی واملاک برای اجرای برنامه های عمومی.عمرانی ونظامی دولت مصوب 17/11/1358شورای انقلاب مبنی برافزایش صدی پانزده قیمت ملک درصورت سکونت مالک درمحل باعنایت به تبصره7قانون نحوه تقویم ابنیه.املاک واراضی موردنیازشهرداریها تعیین تکلیف فرمائید.آیاتبصره7 قانون تقویم ابنیه ناقض تبصره1ماده5لایحه فوق الذکربوده وآن را نسخ می نماید؟
پدر بنده برای خرید خانه ۱۰میلیون به نامزدم داد.یک ماه بعدش نامزدم با من قطع رابطه کرد تا الان که ۵ ماه میشه.بهش میگیم بیاد پولمونو بده میگه طلا دادم بهتون ۱۰ میلیون عوض اونه.آیا راهی هستش که جدا از مهریه و نفقه این ۱۰ میلیونو ازش بگیریم.ما فقط یه فیش بانکی داریم که این پولو به حسابش واریز کردیم.یعنی دادگاه این ۱۰میلیونو به حساب طلاها میزنه یا طلاها برا مهریه حساب میشه؟
مغازه دوست منو دزد زد لبتاپ و وسایلشو بردن منم با شمارم ک دوستم این شمارمو نداشت بهش پیام داد به حساب شوخی ک لب تاپت دست ماست اونم رفته شکایت کرده بعدم ک بهش گفتم میگه من شکایتمو کردم آیا میتونن منو متهم کنن ؟
من و همسرم بدون حضورخانواده اش ازدواج کردیم چون اونها ناراضی بودن
همسر من بسیار فرد دروغی است و این موضوع و هنوز از خانواده اش مخفی کرده. ایشون ازدواچ مجدد کرده و صاحب یک فرزند هم شده. منم از ایشون یه فرزند دارم.
سوال من اینه که من میخوام از ایشون جدا بشم. با هر زبونی هم میگم راه نمیاد منم اهل درد سر و دعوا نیستم میخوام زودتر تموم بشه. این آقا وقتی به من احتیاج داره میاد سراغ من. منم از این زندگی خسته شده ام راهنمایی کنید چکار کنم.
برای دادخواست طلاق به دادگاه خانواده مراجعه بفرمایید.
باسلام وعرض ادب
بااحترام خواهشمنداست درمورد اجرایی بودن یانبودن تبصره1ماده5لایحه قانونی نحوه خرید وتملک اراضی واملاک برای اجرای برنامه های عمومی.عمرانی ونظامی دولت مصوب 17/11/1358شورای انقلاب مبنی برافزایش صدی پانزده قیمت ملک درصورت سکونت مالک درمحل باعنایت به تبصره7قانون نحوه تقویم ابنیه.املاک واراضی موردنیازشهرداریها تعیین تکلیف فرمائید.آیاتبصره7 قانون تقویم ابنیه ناقض تبصره1ماده5لایحه فوق الذکربوده وآن را نسخ می نماید؟
بنده یک خانه مسکونی را به یک زوج اجاره داده بودم که اجاره نامه بنام خانم خانه بوده ولی پول پیش توسط دو عدد چک که اقای خانه پرداخت شده بود به بنگاهی واگذار شد که بنده از بنگاهی تحویل گرفتم و اجاره منزل نیز توسط چکهایی که اقای خانه میاورد نقد میشد دو ماه مانده به اتمام قرارداد انها بینشان اختلاف افتاد و کارشان به ضرب و شتم و تقاضای طلاق کشید که خانم خانه تمام وسایل خانه را با خود برد و با بنده تسویه حساب کرد و مابقی پول پیش را بنده پس از کسر خسارات با حضور ایشان به بنگاهی تحویل دادم اکنون شوهر علیه بنده اقامه دعوی کرده که پول را نباید به خانم بنده میدادی و بنده صاحب ان پول بودم ایا ایشان میتواند بنده را محکوم کند؟ اجاره نامه بنام خانم بوده
با توجه به تصویب برنامه پنج ساله ششم توسعه، آیا مواد قانونی مربوط به برنامه گذشته (برنامه سوم و چهارم و پنجم) ملغی میگردد.
بطور مثال در برنامه سوم و چهارم (بند ج ماده 166) شواراهای شهر میتوانستند در شهرهای دارای بافت تاریخی که محدوده آنها مشخص شده به اندازه 2 برابر مساحت بافت تاریخی نسبت به کل شهر، از شهرداری بودجه دریافت کنند (در زمینه های مختلف). اما این بند در برنامه های پنجم و ششم توسعه وجود ندارد.آیا همچنان میتوان با استناد به برنامه های سوم و چهارم چنین مطالبه ای توسط شورای شهر از شهرداری صورت بگیرد.
با تشکر
بنده تصادف نمودم و دیه 200 میلیون بر من تعیین شده و در پرونده تصادف همسرم شاکی بوده است و تا کنون من به دادگاه مراجعه ننمودم همسرم در جریان پرونده می باشد یک سول داشتم با توجه اینکه همسرم مهریه خود را درخواست نموده ایا کل دیه را بعنوان مهریه به او میدهند با توجه به اینکه بنده هنوز نمیتوانم راه بروم
دو سوال در خصوص صلح نامه داشتم که ممنون میشم در صورت امکان پاسخ بدین:
1 - آیا این امکان وجود دارد که یک آپارتمان که در رهن بانک است (رهن در ازای دریافت وام مسکن) ، مورد صلح عمری قرار بگیرد؟ اصولاً استعلام ثبت که در صح عمری از مراحل کار است، به چه منظور انجام می شود؟
2- آیا موجودی حساب بانکی می تواند مورد صلح به نفع دیگری قرار بگیرد تا بعد از فوت مصالح، به متصالح برسد؟
با تشکر فراوان
الآن دو سوال دارم :۱-آیا در دادگاه می شود اثبات کرد که فیش ها بی اعتبار است،چون من در ازای این فیش ها پولی دریافت نکرده ام (حقوق اینترنتی پرداخت میشد)
۲_اگر تنها مدرک واریز پول پرینت حساب باشد ،می شود به عنوان مدرک حساب شود؟
1ـکبودی به همراه جراحت حارصه قدام لگن چپ.2ـآسیب سمت چپ قفسه سینه.3ـجراحت دامیه لب تحتانی.4ـشکستگی دنده های 6و 8 (محیط بر قلب) و 9و10 ( غیر محیط بر قلب).5_ شکستگی بال ایلیاک( تهیگاهی) سمت راست.6شکستگی ستون فقرات در ناحیه مهره دوم خارجی(جسم مهره).
بنده از سایپا بر طبق مفاد قثانون حمایت از مصرف کنندگان شکایت کردم و سازمان صنایع پرونده را به تعزیرات فرستاد قاضی پرونده هم طبق نظر شرکت اعلام کرد که صلاحیت رسیدگی ندارد و مرا به دادگاه حقوفی ارجاع داده است آیا می توانم از دادگاه شهرستان محل زندگی ( شهر جدید هشتگرد ) اقدام نمایم
بنده یک اپارتمان خریداری کردم 1.5سال قبل و قرارشد که هرکس راضی نبود تا یک هفته فسخ کند.وقتی من درخواست فسخ کردم بنگاه بدون اطلاع بنده در بین بندهای قرارداد نوشتند که درصورت فسخ باید 20% از کل ثمن معامله را پرداخت کنم .اگر الان بخواهم شکایت کنم چون اصل قرارداد در بنگاه هست ایا بنگاه دار میتواند که انرا جهت خط شناسی ارائه نکند؟
ضمنا برای شکایت خط شناسی و جعل از چه طریقی باید اقدام کنم؟
واگر ادعای من ثابت نشود ایا برای من مشکلی به وجود نمیاید از طریق اعاده حیثیت؟
باتشکر
آیا در دادخواست الزام به تنظیم سند ؛ اگر اصل مبابعه نامه اول موجود نباشد و فقط رونوشت موجود است و به شهادت شهود (که البته مبایعه نامه را امضا ننموده اند) استناد کند
قابل رسیدگی است.
(خواهان استشهادیه جداگانه تهییه کرده است)
آیا در دادخواست الزام به تنظیم سند ؛ اگر اصل مبابعه نامه اول موجود نباشد و فقط رونوشت موجود است و به شهادت شهود (که البته مبایعه نامه را امضا ننموده اند) استناد کند
قابل رسیدگی است.
(خواهان استشهادیه جداگانه تهییه کرده است)
آیا در صورت بوجود آمدن مشکل میتوانم بر اساس قرارداد توافقی ام مدعی شوم؟
لطفا حتما پاسخ را به ایمیلم ارسال کنید
از آدم مسني كه الان هم مريض هست آپارتمان پيش خريد كردم و به جرم كلاهبرداري در زندان است و اموالي به نام خود ندارد ميخواستم بدونم اگه طرفم در زندان بميرد تعهداتش چه ميشود؟
یک بنده خدایی برج 5 سال 95 با پیشنهاد خودش 40میلیون پول از من گرفت و گفت ماهانه 2میلیون سود بهت میدم و قرار داد خونگی نوشتیم و 50 میلیون سفته به من داد و قرار شد که اگه دو ماه پیاپی پولی به من ندهد من شکایت کنم و سفته ها رو اجرا بذارم.الان چن نفر از وکلا میگن که قاضی کار به این نداره که شما چرا و چگونه پول و بهش دادین و احتمال داره بگه که رباه بوده.حالا من میتونم اصل پول رو بگیرم؟ و اگر سفته ها را به فرد دیگری واگذار کنم آیا ایشون باید در دادگاه قسم بخورد که سفته ها را از من خریده است؟
خواهربنده حدود12سال پیش ازشوهرخودجداشدندوتااین تاریخ مجردمی باشد.حدود3سال پیش بدلیل سختی معیشت باراهنمایی اشنایان عضوکمیته امدادگردید.ماهیانه مبلغ 400000ریال دریافت نموده،اکنون پدرایشان بازنشسته نیروی انتظامی فوت نموده اند.ایشان باتوجه به اینکه ازکمیته امدادامام کمک هزینه ناچیزی دریافت میکردندمیتوانندازحقوق بازنشستگی پدرفوت شده شان استفاده کنند؟
توضیحامرحوم دارای 2همسرمی باشد.
لطفامواردقانونی آنرانیزذکرفرمایید.باتشکر
تاخیر موجر در برگرداندن ودیعه به مستاجر خسارت وارد میشود. برای دریافت خسارت وارد شده به مستاجر به دلیل تاخیر در بازگرداندن مبلغ رهن شرایطی دارد که در ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی مورد اشاره قرار گرفته است و تشخیص میزان خسارت وارده از طریق موجر به مستاجر طبق شاخص بانک مرکزی است و در این مورد بهخصوص پای کارشناس به میان نمیآید. شرایط گرفتن این خسارت به این ترتیب است: اولا طلبکار باید استحقاق دریافت خسارت را داشته باشد و باید به صورت کتبی و از طریق تقدیم اظهارنامه، نامه یا به روش دیگری که بعدا بتوان ثابت کرد آن مطالبه کند. زمانی که مستاجر طلب خسارت میکند اگر موجر تمکین مالی نداشته باشد خسارت به مستاجر تعلق نمیگیرد. اما اگر خسارت وارده مستند به چک باشد از تاریخ سررسید چک آن مبلغ طبق شاخص بانک مرکزی محاسبه میشود
ببخشید من و همسرم برای گرفتن وام ازدواج درخواست داده ایم ولی بعد از ثبت نام اصل سند ازدواجمان مفقود شده و تنها چند کپی از چهار صفحه ی اول ان و رونوشت از دفتر ازدواج را داریم . چگونه میتوانیم برای گرفتن وام اقدام کنیم
خیلی ممنون
۲. بله میتواند و آثاری مانند عدم پرداخت نفقه، اجازه ازدواج مجدد از دادگاه و طلاق زن را میتواند از دادگاه بخواهد.
۳. نسبت به قسمتی که هنوز در ملکیت مرد است قانون هبه مصداق دارد.
۴. اگر یک دوم از ماشین قانونا به زن تملیک شده راهی برای برگرداندن آن وجود ندارد و تنها نسبت به نیم دیگر آن میتوان ادعای مالکیت و تصرف کرد و همچنین اگر زن خواستار مهریه که حق قانونی اوست شود، باید پرداخت شود
هر گاه واهب یعنی هبه کننده خواست، میتواند آن را به هم بزند و هدیه خود
را پس بگیرد به شرط آنکه عین موهوبه باقی باشد و تغییری در آن ایجاد نشده
باشد؛ و شکایت از همسر تحت عنوان دزدی را میتوان انجام داد، ولی باید توجه
داشت که اثبات اینکه سرقت توسط زوجه صورت گرفته بر عهده شماست و به تناسب
رابطه زوجیت اثبات آن سخت است و هر خروج و ورود و خارج کردن مال سرقت محسوب
نمیشود.
۲. بله میتواند و آثاری مانند عدم پرداخت نفقه، اجازه ازدواج مجدد از دادگاه و طلاق زن را میتواند از دادگاه بخواهد.
۳. نسبت به قسمتی که هنوز در ملکیت مرد است قانون هبه مصداق دارد.
۴.
اگر یک دوم از ماشین قانونا به زن تملیک شده راهی برای برگرداندن آن وجود
ندارد و تنها نسبت به نیم دیگر آن میتوان ادعای مالکیت و تصرف کرد و همچنین
اگر زن خواستار مهریه که حق قانونی اوست شود، باید پرداخت شود
چون در این پرونده مالک خودرو خواهان دریافت خسارت است، با استناد به مقررات مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی نیز به مسئولیت راننده منجر میشود نه مالک. پس این با خواهان است که از کدام مسیر و از طریق چه کسی مطالبه خسارت کند؛ میتواند با استناد به قانون بیمه اجباری شخص ثالث به بیمهگر (یعنی بیمه) رجوع کند و میتواند با برگزیدن راه طولانی مطالبه خسارت مدنی (که در مورد خاص شما این راه برایتان مقدور است)، راننده را محکوم کند.
به طور قطع راننده در اثر بی احتیاطی و بی مبالاتی مقصر شناخته میشود و ملزم به جبران خسارات وارده در تصادف جرحی مذکورخواهد شد شما با مراجعه به دادگاه و تشکیل پرونده در پزشکی قانونی میتوانید نسبت به احقاق حق خود اقدام کنید.
با عرض پوزش به دلیل گرفتن وقتتون
بنده عقد می باشم و همسرم بخشی از مهریه خود را به اندازه ی 50 سکه و 50 میلیون اجرا گذاشته است. لازم به ذکر است ایشان دختر هستند. اگر بعد از جلسه ی اول و محکوم شدن به پرداخت مهریه ، بنده دادخواست اعسار خود را بدهم که دانشجو و جویای کار هستم و دارایی منقول و غیر منقولی نیز ندارم و توانایی پرداخت یک جای مهریه رو ندارم و همچنین اقساط وام ازدواج و وام صندوق رفاه دانشگاه را نیز باید پرداخت کنم و فیش حقوقی ندارم.
۱. ایا فقط دادخواست کافی می باشد یا نیاز به استشهادیه ی ۴ نفر دیگر نیز هست ؟ ۴ نفر باید چه کسانی باشند می توان از افراد فامیل استفاده کرد ؟
۲. در صورت نیاز به استشهادیه ، ایا حضور ان ها در جلسه ی بعدی حتما الزامیست ؟
۳. ایا بردن دفترچه ی قسط وام ازدواج که به نام بنده است و پدرم پرداخت می کند و همچنین فرم گرفتن وام صندوق رفاه جهت شهریه دانشگاه، کمکی به اثبات اعسار بنده می کند ؟
۴. ایا صحت دارد بعد از اثبات اعسار بنده و تقسیط مهریه ، فقط و فقط به اندازه ی ۱۱۰ سکه از انرا باید پرداخت؟( هرچند مهریه به جز سکه شامل طلا و پول نیز باشد )
5. منظور از اینکه نصف مهریه به خانم دختر تعلق میگیرد چیست ؟ یعنی بعد از اثبات اعسار بنده میزان 110 سکه به 55 سکه تقلیل می یابد ؟ یا منظور از نصف مهریه , نصف مهریه از کل ان می باشد ( سکه , پول و طلا )
با تشکر
من در چاپخانه ای مشغول به کار شدم که کارفرما حقوق من را قانون کار و بیمه تعیین کرد ولی بعد از 73 روز نه تنها بیمه نکرد بلکه ۲۰ روز مانده به آخر سال با من برای حقوق 850 هزار تومان صحبت کرد آنهم برای سال 96 که پایه حقوق 930 تومان شده. من برای تسویه حساب رفتم که طلبکاری من 1700 تا 1900 میشود ولی مبلغ 400 هزار برای من در نظر گرفتن. به اداره کار مراجعه کردم گفتند پرینت حساب که پول واریز شده و استشهاد از همکاران مشغول به کار در محل کار ولی متاسفانه همکاران حاضر به امضاء نشدند. البته پرینت پول واریزی را دارم .حال من چگونه میتوانم حقوقم را بگیرم. این را هم باید بگویم قراردادی ندارم. با تشکر
نکته مهم در رویه محاکم کار این است که این محاکم در صورت فقدان قرارداد یا فیش حقوقی مبلغ واریزی به حساب کارگر را مبلغ حقوق پایه تلقی کرده و مزایا و سایر موارد را بر اساس آن محاسبه کرده و حکم صادر مینمایند.
البته کمتر بودن حقوق شما از پایه حقوق و عدم پرداخت طلب شما برای اثبات ادعایتان کافی است و قانون کار از شما حمایت میکند و کارفرما ملزم به پرداخت حقوق است، اما ممکن است مدعی شود که بر سر این حقوقی که واریز شده توافق کرده بودید و به این دلیل نیاز به استشهاد از همکاران دارید
پدر بنده دو سال پیش تصادف کرد و الان در کما است و نظر پزشکی قانونی این است که ایشان توانایی ادارة زندگی خود را ندارد و لذا قیم احتیاج دارد. همه بچه ها قبول کردیم که مادرم قیم پدر باشد.
بعد از دو سال دادگاه دیه پدر را داده است.
حال سوال بنده این است که آیا از لحاظ قانونی ما بچه ها اجازة تقسیم دیه را داریم؟ اگر بله به چه نحو؟ مساوی بین همه دخترها و پسر ها و مادر و یا مانند ارث باید آن را تقسیم کرد؟
آیا میتوانیم اگر همه توافق کردند آن را مانند ارث تقسیم کنیم؟ اگر مانند ارث تقسیم کنیم سهم مادر و فرزندان چقدر است؟
اگر نمیتوانیم مانند ارث تقسیم کنیم، باید آن را چگونه تقسیم کنیم؟
باتشکر
بنده قبلا در شرکتی مشغول به کار بودم و سفته های را به نام خودم اجرا گذاشتم. حالا که من رو اخراج کردن آیا امکان انتقال کامل پرونده حقوقی به شخص دیگر وجود دارد؟ به طور میشه پرونده حقوقی رو بهشخص دیگه ای واگذار کرد یا نه؟
در خصوص مطالبه حقوق و مزایا با توجه به امری بودن مفاد قانون کار به محض اثبات رابطه کار خواهان مشمول حداقل دستمزد و مزایای قانونی میگردد. چنانچه فرد مدعی حقوق بیشتر از مبنا باشد اثبات با خواهان است، برگ برنده شما در این دعوا شهادت شهود است.
بنده یک وکالت بلاعزل در قبال منزل مسکونی به شخصی داده و مبلغی هم ازشون دریافت نکردم . میخواستم بدونم من بدون اطلاع ایشون میتونم این ملک رو بفروشم یا حتما نیاز به حضور ایشون هم هست
اگه نیاز به حضورشون هست چطور میتونم ایشون رو عزل کنم
در خصوص پرسش شما که آیا موکل میتواند خودش عمل وکالت را انجام دهد یا اینکه این حق فقط منحصر به وکیل است در پاسخ باید گفت که بلاعزل بودن وکیل مانع انجام عمل مورد وکالت توسط موکل نخواهد بود.
انجام مورد وکالت به وسیله شخص موکل منع قانونی ندارد و موکل میتواند همان کاری را که به دیگری وکالت داده است، خود انجام دهد.
باسلام وعرض ادب
باعنایت به اینکه منزل مسکونی اینجانب درمسیر خیابان کشی واقع شده اخیراتوافقی باشهرداری محل انجام
داده وقرادادی نوشته شده که هنگام قیمت گذاری تبصره1ماده5لایحه قانونی نحوه خریداملاک مصوبه58/11/17
اعمال نشده وهنوز هیچ تحویل تحولی هم صورت نگرفته آیا بنده میتوانم جهت افزایش 15درصدی قیمت ذکر شده
درتبصره فوق داشته باشم لطفاراهنمائی فرمائید
سپاسگزارم اززحمات صادقانتان
سال 95 یه آپارتمان نوساز وکلیدنخورده خریدیم اما زمستان با بارش باران تمام دیوارهای سالن واتاقها آب داد ولکه های زرد زیادی ظاهر شد وسقفها ودیوارها ترک خوردشکایت کردیم وکارشناس فرستادن برا تعیین خسارت.اما مشکل اینجاست که ما ساختمان وصله وپینه نمیخواستیم،مابا قرض ووامهای درصد بالا پول جور کردیم به این امید که ساختتمان نوساز وکلیدنخورده هست.آیا الان میتوانیم ادعا کنیم که این آپارتمان را نمیخواهیم؟؟؟
قلبا از راهنمایی شما سپاسگزارم.
به این خیار، خیار عیب میگویند. خیار عیب زمانی قابل استناد است که برای مشتری ثابت میشود در حین معامله، عیب وجود داشته، ولی مخفی بوده است. عیب هم زمانی مخفی محسوب میشود که مشتری زمان خرید از آن آگاه نباشد. نکته دیگر این که بعد از آگاه شدن به عیب عمل به خیار فوری است یعنی باید به محض مطلع شدن از عیوب موجود برای فسخ معامله اقدام کرد
از آنجاییکه اغلب خانواده ها برای مهریه دختر خود علاوه بر سکه ، دو یا سه دانگ ملک هم درخواست می کنند. سوال من اینجاست ملکی که وجود خارجی ندارد و فقط عنوان میکنند ملکی که پسر در آینده خواهد خرید را دو یا سه دونگش را به نام عروس خانم بزند آیا در این حالت در سند ازدواج ثبت می گردد یا خیر؟ ممنون
من کارگر یک شرکت عمرانی سد سازی بودم و مدت 15 ماه برای آیشان کار کردم و حدود 10 ماه از حقوقم رو طلبکار هستم و شرکت بتازگی اعلام عدم نیاز کرده است
اگر بخواهم از طریق اداره کار اقدام کنم و درخواست مطالبات نمایم زمانی حدود 8-9 ماه بطول می انجامد تا بتوانم با توقیف اموال منقول شرکت و فروش آن به طلب خودم برسم
لذا سوالم اینجاست آیا میتوانم با مراجعه به دادگاه درخواست تامین خواسته بدم تا اموال شرکت رو توقیف کنم و روال پرونده رو ادامه بدم ؟ این کار باعث می شود که شرکت سریعتر به درخواست من رسیدگی کند
ضمنا اگه جواب مثبت است آیا می توانم اموال غیر منقول شرکت مثل دفاتر اداری رو توقیف کنم؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
خانم بنده حدود 4ماه پیش مهریه خودشو گذاشته اجرا و بعد از صدور حکم من اعسار زدم خواستم سوال کنم ببینم قاضی بعد از پذیرش اعسار و برای تقسیط مهره استعلام واریزیه حقوقو از بانک میگیره یا از شرکت محل کار؟
با تشکر.....
بنده همسرم بارها ترک منزل کردن و اینبار برای برگشتشون شرط تعهد گذاشتم محضری،حال میخوام بدونم متن تعهدی که باید بدن چیست که ارزش قانونی داشته باشه که در صورت تکرار حق و حقوقش و از دست بده ائم از مهریه و ....
محمدعلی بهمنی قاجار وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز:
بنده مدت 15 ماه در یک شرکت بدون بیمه کار کردم پس از این مدت کارفرما اقدام به اخراج من نمود بعد از شکایت و کلی دوندگی برای اثبات ارتباط کارگر و کارفرما، دادگاه به جریمه نقدی ایشان رای داد. حال که ایشان در مدت قانونی اعتراض به رای نکردند و بنده منتظر رای اجرایی برای گرفتن خسارتم از ایشان هستم، متوجه شدم ایشان از کشور خارج شده و شرکت را بسته اند.
میشه بفرمایید الان من چه کاری باید انجام دهم؟
متاسفانه روند پرونده های قضایی به قدری طولانی میشه که یکی مثل من بعد از 6 ماه هنوز رای اجرایی نگرفتم
محمدعلی بهمنی قاجار وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز:
حق با مالک است. مدیر ساختمان جوازی برای این منع ندارد.
قریب به ۲ سال هست که بازنشسته شده ام اما دستگاه مربوطه هنوز معوقات را که شامل مانده مرخصی و پاداش است را به بهانه نداشتن اعتبار پرداخت نکرده است در حالیکه از منابع داخلی خود صرف تغییر دکوراسیون و تجهیزات مختلف نموده است. آیا میتوان از طریق شکایت دیوان عدالت اداری پیگیری نمود؟ اگر خیر به کدام مرجع قضایی جهت شکایت میتوان مراجعه کرد.
محمدعلی بهمنی قاجار وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز:
بله، اگر دستگاه شما دولتی و یا عمومی است می توانید به دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنید.