کشورهای اروپایی سالها سیاست خارجی خود را در راستای منافع آمریکا تعریف کرده بودند. همین امر منجر به آن شده بود که مقامات اروپایی برای خوش آمد واشنگتن، از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین اجتناب کنند. با این حال، حمله هفتم اکتبر نشان داد نبود یک آینده سیاسی روشن پیش روی فلسطینیها در نهایت آنها را مجبور به توسل به تنها گزینه موجود که مقاومت است میکند. اکنون شماری از کشورهای اروپایی با به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به دنبال نشان دادن نوری در انتهای تونل به فلسطینیان هستند.
به گزارش الجزیره، پس از تصمیم اسپانیا، ایرلند، و نروژ برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین، پارلمان دانمارک در انجام این کار شکست خورد.
بر این اساس، طرح به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین امروز (سه شنبه) در پارلمان دانمارک موفق به کسب آرای لازم نشد. این اتفاق پس از آن رخ داد که وزیر خارجه این کشور مدعی شد فلسطین شرایط لازم برای تشکیل یک کشور مستقل را ندارد.
لایحه به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین نخستین بار اواخر ماه فوریه از سوی ۴ حزب چپ گرا در این کشور مطرح شد.
لارس لاک راسموسن، وزیر خارجه دانمارک در این زمینه به اصحاب رسانه گفت: ما نمیتوانیم کشور مستقل فلسطین را به یک دلیل بپذیرم و آن پیش زمینههای لازم برای این مسئله در حال حاضر وجود ندارد. ما نمیتوانیم این لایحه را بپذیریم، اما امیدواریم روزی برسد که این امر محقق شود.
انتظار میرود اقدام ۳ کشور اروپایی در به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین با استقبال شمار دیگری از کشورهای اروپایی همراه شود به ویژه آنکه پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در حال رایزنی در اتحادیه اروپا در این زمینه است.
مترجم: ابوالفضل هاشمی