به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت لیموترش و عسل حاوی انواع ویتامینهای A ، E ، C ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۶ ، پروتئین، آهن، فسفر، منیزیم، پتاسیم، قند، گلوکز، فروکتوز، کلسیم، پکتین، اسید سیتریک و منگنز است.
برای بررسی خواص شربت لیموترش و عسل و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت لیموترش و عسل اظهار کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند؛ شربت لیموترش و عسل سلولهای سرطانی را هم از بین میبرد.
وی با اشاره به خاصیت آنتیبیوتیکی شربت لیموترش و عسلف بیان کرد: این شربت ضدعفونیکنندهای قوی است؛ شربت لیموترش و عسل را میتوان به شکلهای ولرم و خنک مصرف کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: برای درمان سرماخوردگی، ورم و درد گلو و سرفه، لیموترش و عسل باید همراه با آب جوش ولرم مصرف یا غرغره شود.
عظمایی تاکید کرد: استفاده ناشتا از لیموترش و عسل همراه با آب جوش ولرم نقش موثری در کاهش اشتها، چربیسوزی و لاغری افراد دارد؛ شربت لیموترش و عسل موجب تقویت کارکرد مغز میشود و تمرکز را هم افزایش میدهد؛ این شربت گردش خون را بهبود میبخشد و خون را هم تصفیه میکند.
وی تصریح کرد: شربت لیموترش و عسل باعث پاکسازی کبد از سموم میشود و نقش موثری در از بین بردن عفونتهای معده، روده، کلیه و مجاری ادراری دارد؛ این شربت برای جوانسازی پوست مفید است و مانند یک کلاژن طبیعی عمل میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت لیموترش و عسل تاثیر چشمگیری در درمان مسمومیت غذایی دارد؛ این شربت اسید اوریک را دفع و التهابات مفاصل را هم رفع میکند.
عظمایی با اشاره به نشاطآور بودن شربت لیموترش و عسل اظهار کرد: این شربت اضطراب و استرس را از بین میبرد و قوای جنسی را هم تقویت میکند.
وی یادآور شد: شربت لیموترش و عسل برای زنان بارداری که دچار ویار و حالت تهوع هستند، بسیار مفید است؛ این شربت نقش موثری در تقویت عملکرد رودهها و رفع یبوست دارد.
لیموترش تازه ۱۰ عدد
عسل ۱۰ قاشق غذاخوری
گلاب چهار تا پنج قاشق غذاخوری
آب هشت تا ۱۰ لیوان
یخ به مقدار لازم
- نخست ۱۰ عدد لیموترش را در هشت تا ۱۰ لیوان آب بریزید.
-عسل را هم در یک لیوان آب جوش ولرم حل و به محلول آب و عسل، گلاب را هم اضافه کنید.
-محلول آب، عسل و گلاب را به مخلوط آب و لیموترش بیفزایید.
بهترین زمان مصرف شربت لیموترش و عسل ۳۰ دقیقه قبل از غذا یا ۲ ساعت پس از غذا است؛ این شربت را میتوان روزانه سه لیوان مصرف کرد؛ روزهداران هم میتوانند در فاصله افطار تا سحر ۲ تا سه لیوان از شربت لیموترش و عسل را جرعهجرعه میل کنند.
انتهای پیام/