به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شله زرد حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶ ، پروتئین،کربوهیدرات، فیبر، آنتیاکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است.
برای بررسی خواص شله زرد و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شله زرد اظهار کرد: این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف میکند؛ شله زرد خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین میبرد.
وی درباره خواص دیگر شله زرد بیان کرد: این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است؛ شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است.
عظمایی یادآور شد: شله زرد نقش موثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو هم مفید هست.
برنج ۲ لیوان
شکر قهوهای یا شیره انگور سه تا چهار لیوان
گلاب نصف لیوان
کره محلی چهار قاشق غذا خوری
خلال بادام و پسته، هل، دارچین و زعفران به مقدار لازم
- برنج را از قبل خیس کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد.
- در حین جوشیدن برنج، زعفران را به آن اضافه کنید.
- شکر قهوهای یا شیره انگور، گلاب، هل ساییده شده و کره محلی را به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد سپس صبر کنید تا زمانی که برنجها له شوند.
- شله زرد نباید خیلی سفت یا شُل باشد هر چند پس از سرد شدن کمی سفت میشود.
- پس از آماده شدن شله زرد، آن را داخل ظرف مناسب بکشید و روی آن را با پودر دارچین، خلال پسته و بادام تزئین کنید.
انتهای پیام/