به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش شله قلمکار حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، پروتئین گیاهی و حیوانی، آهن، منگنز، فولات، مس، کربوهیدرات، کلسیم، پتاسیم، سدیم، اسید فولیک، قند، فیبر، آنتیاکسیدان، منیزیم و روی است.
برای بررسی خواص آش شله قلمکار و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش شله قلمکار اظهار کرد: این آش به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و منگنز خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماریها محافظت میکند.
وی درباره خواص دیگر آش شله قلمکار بیان کرد: این آش برای فعالیتهای مغزی، سیستم عصبی و عملکرد غلاف میلین بسیار مفید است؛ آش شله قلمکار موجب تقویت حافظه هم میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش شله قلمکار نقش موثری در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی دارد؛ منگنز، کلسیم، منیزیم و ویتامین D موجود در آش شله قلمکار، استخوانها را تقویت و از پوکی استخوان جلوگیری میکند؛ این آش به علت داشتن روی و ویتامین B۶ تأثیر چشمگیری در سلامتی پوست و مو دارد و موجب ترمیم آنها میشود.
عظمایی تأکید کرد: آش شله قلمکار برای کودکان در حال رشد، افراد ضعیف و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است؛ مواد موجود در این آش به غضروف سازی بدن کمک شایانی میکند.
محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مس موجود در آش شله قلمکار التهابات بدن را کاهش میدهد و موجب بهبود روماتیسم مفصلی میشود؛ این آش به انعطاف پذیری رباطها، مفاصل و رگهای خونی کمک شایانی میکند.
وی اظهار کرد: آش شله قلمکار خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و قوای جنسی را در افراد به ویژه مردان افزایش میدهد؛ این آش به علت داشتن پروتئینهای گیاهی و حیوانی موجب عضلهسازی میشود و قدرت بدنی اشخاص را افزایش میدهد؛ آش شله قلمکار برای ورزشکاران به ویژه بدنسازان و وزنه برداران مناسب است.
عظمایی یادآور شد: آش شله قلمکار نقش موثری در افزایش انرژی و تقویت بدن روزه داران دارد؛ این آش بهتر است در وعده شام مصرف شود.
گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم
گندم نصف لیوان
عدس، نخود، لوبیا، برنج و ماش از هرکدام نصف لیوان
پیاز سه تا چهار عدد
سیر پنج حبه
جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، مرزه و ترخون مجموعاً یک کیلوگرم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر تخمگشنیز یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم برای تزئین
پیاز و نعناع داغ به مقدار لازم برای تزئین
حبوبات را از قبل خیس و آب آنها را دو تا سه بار عوض کنید تا ایجاد نفخ نکند سپس آنها را بپزید.
گندم و برنج را هم از قبل خیس کنید سپس آنها را بپزید.
حبوبات، گندم و برنج پخته شده را با هم مخلوط کنید و بکوبید.
پیاز و سیر خرد شده را با روغن کنجد تفت دهید سپس گوشت خرد شده را به مواد اضافه کنید؛ کمی آب هم بیفزایید و بگذارید به خوبی بپزد.
پس از پختن گوشتها آنها را ریش ریش و به مواد کوبیده شده اضافه کنید.
سبزیجات را بشویید؛ آنها را خرد و به سایر مواد اضافه کنید.
شعله گاز را کم سپس ادویه جات و پودر تخم گشنیز را اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد.
پس از آماده شدن آش روی آن را با کشک، پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/