به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کباب کوبیده یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانیان و حاوی انواع ویتامینهای C ، D ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۶ ، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، سلنیوم و اسید چرب امگا ۳ است؛ کباب کوبیده باید از مواد اولیه مرغوب تهیه یا از مکانهای مطمئن خریداری شود.
برای بررسی خواص کباب کوبیده و اینکه مصرف این کباب برای چه افرادی مفید است با حید عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانیم.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کباب کوبیده اظهار کرد: این کباب به علت داشتن پروتئین بالا برای ورزشکاران بسیار مفید است و نقش مؤثری در عضلهسازی دارد؛ مصرف کباب کوبیده موجب کاهش خستگی ناشی از فعالیتهای روزانه هم میشود.
وی درباره خواص دیگر کباب کوبیده بیان کرد: کلسیم و فسفر موجود در این کباب نقش مؤثری در حفظ سلامتی و تقویت استخوانها دارند و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری میکنند.
عظمایی افزود: ویتامین B۱ موجود در کباب کوبیده موجب تقویت پوست میشود و از پوسته پوسته شدن و خشکی پوست جلوگیری میکند؛ سلنیوم موجود در این کباب علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن باعث سلامتی پوست و سایر اندامها هم میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تأکید کرد: ویتامین B۲ موجود در کباب کوبیده نقش مؤثری در حفظ سلامتی و تقویت اعصاب دارد و برای سیستم بینایی و ایمنی بدن هم مفید است؛ کباب کوبیده به علت داشتن ویتامین B۱۲ به سیستم عصبی بدن و تشکیل گلبولهای قرمز کمک شایانی میکند و در خونسازی بدن نقش اساسی دارد.
وی تصریح کرد: کباب کوبیده برای افرادی که دچار کاهش وزن هستند بسیار مفید بوده؛ مصرف متعادل این کباب به علت داشتن آهن زیاد برای زنان باردار به ویژه در سه ماهه اول بارداری بسیار مفید است؛ کباب کوبیده به علت داشتن امگا ۳ و ویتامین B۱۲ نقش موثری در رفع استرس و افسردگی دارد و آرامش ذهنی را به ویژه در کودکان اوتیسم ایجاد میکند.
عظمایی اظهار کرد: کباب کوبیده تأثیر چشمگیری در رفع ضعف بنیه بدن و کم خونی دارد؛ برای تهیه این کباب نباید از آرد، نان خشک شده، جوش شیرین و سویا استفاده شود؛ همچنین باید آب پیاز رنده شده هم خوب گرفته شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: دنبه مصرف شده در کباب کوبیده چربیسوز است و موجب چاقی و افزایش چربی خون نمیشود؛ برای پخت کباب کوبیده باید از زغالهای کاملاً سرخ شده یا منقلهای گازی که شعله پوش دارند، استفاده شود؛ به کار بردن زغالهای نیم سوز برای تهیه کباب ممنوع است، زیرا این زغالها موجب کاهش کیفیت غذا میشوند.
وی یادآور شد: افراد نباید همراه کباب کوبیده ماست و دوغ مصرف کنند، زیرا استفاده از این مواد غذایی به همراه کباب موجب کاهش جذب آهن و ایجاد کم خونی میشود.
گوشت چرخ کرده گوسفندی یک کیلو
پیاز ۲ عدد بزرگ
گوجه فرنگی چهار تا ۶ عدد
دنبه به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زعفران به مقدار لازم
سبزی خوردن با ریحان زیاد به مقدار لازم
نان سنگک به مقدار لازم
سماق قهوهای به مقدار لازم
نخست گوشت گوسفندی را با آب سرد خوب بشویید سپس صبر کنید تا آب آن گرفته شود؛ گوشت را به مدت یک ساعت داخل فریزر بگذارید تا کمی سفت شود.
گوشت را به همراه کمی دنبه ۲ بار چرخ کنید.
- پیاز رنده شده را که آب آن گرفته شده است به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
- ادویهجات را به گوشت چرخکرده بیفزایید و مواد را به خوبی ورز دهید.
- گوشت چرخ کرده ورز داده شده را به سیخ بکشید و روی منقل زغالی یا گازی که شعله پوش دارد، قرار دهید.
- هرچند وقت یک بار سیخها را بچرخانید تا همه قسمتهای گوشت خوب پخته شود.
- شعله باید در حدی باشد تا کنارههای کباب نسوزد؛ از مصرف کباب کوبیدهای که کنارههای آن سوخته است پرهیز کنید، زیرا موجب بیماری میشود.
- گوجه فرنگیها را هم خوب بشویید و آنها را به سیخ بکشید؛ هر چند وقت یکبار گوجه فرنگیها را هم پشت و رو کنید تا خوب بپزند.
- پس از آماده شدن کباب کوبیده مقداری سماق روی آن بریزید به همراه نان سنگک و سبزی خوردن میل کنید.
انتهای پیام/
است.با تشکر
است.با تشکر