به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، بعضيها يا از اين طرف بام افتادهاند يا از آن طرف! يعني يا فکر ميکنند ازدواج کردن به اندازه آپولو هوا کردن سخت است يا فکر ميکنند مثل خوردن يک ليوان آب راحت و آسان است! اينها همه بر ميگردد به اين که شماي جوان (بحث جدي ميشود) دقيقا ذهن آگاه روشن و درستي درباره ازدواج نداريد.
يعني همه برداشتها و تصوراتتان بر ميگردد به نظرات اطرافيانتان و تمام تصورتان از ازدواج کردن خلاصه ميشود در يک بله گفتن يا نه گفتن! حالا ما ميخواهيم شما را آگاه کنيم تا توي همين روزها اگر آقا پسر هستيد براي خودتان آستين بالا بزنيد و اگر دختر خانم هستيد خودتان را آماده بله گفتن کنيد! به بهانه روز ازدواج رفتيم سراغ يکي از بزرگترين دغدغه اين روزهاي جوانان يعني ازدواج.
براي اين که شما هم مثل خيلي از آدمهاي اين روزگار بدبخت نشويد و براي اين که بتوانيد مسير زيباي ازدواج را با همان طعم خوبش بچشيد و بعد واقعا به موفقيت برسيد اين چندگام که خراسان در گزارشی آورده است درست برداريد:
گام اول براي ازدواج دليل داشته باشيدشرمنده همه آقا پسرها و دختر خانمها هستيم که بدون هيچ هدف و دليلي و گاه از روي جوگيري ميروند و عروس و داماد ميشوند و تمام تصورشان از ازدواج همان لباس عروسي و دامادي و روزهاي شيريني خوردن و گل دادن و تبريک شنيدن است! همين حالا دور هر چي که مربوط به ازدواج کردن است را خط بکشيد و قبل از هر اقدامي دنبال يک دليل مهم و حياتي براي ازدواجتان باشيد. اين که خداوند آدمي را آفريده که شما در کنار او به آرامش برسيد حقيقتي است که نميتوان بيخيالش شد، فقط لطفا واقعا به ضرورت اين موضوع برسيد و جايگاه ازدواج را بين اهداف و برنامههايتان مشخص و بعد ازدواج کنيد.
گام دوم آمادگيهايتان را بررسى کنيدآدم براي يک امتحان ساده هم که شده يا براي کنکور که فقط سرنوشت تحصيلي ما را رقم ميزند قبلش کلي خودش را آماده ميکند، چه برسد به ازدواج که قرار است حداقل دو-سوم زندگيتان را با يک آدم جديد در شرايط جديد بگذرانيد. براي همين لطفا خودتان را بررسي کنيد بينيد چه قدر به بلوغ رسيدهايد. منظورمان بلوغ دوران نوجواني نيست، منظورمان از بلوغ توانمنديهاي جنسي، جسمي، فکري، روحي، عاطفي و اقتصادي شما در زندگي است. اين که شما توانايي پذيرش مسئوليت و مديريت يک زندگي را داريد يا نه، اين که توانايي مديريت احساسات يا حتي ابراز آن را داريد يا نه، اين که توانمندي روحيتان آن قدر زياد است که اهل گذشت، فداکاري و وفاداري هستيد يا نه را تنها خودتان ميتوانيد بگوييد؛ پس لطفا خودتان را بررسي کنيد.
گام سوم خودتان چه شکلي هستيد؟فهميدن اين که شما اين آمادگيها را داريد خودش يک نوع خودشناسي است اما منظور ما از اين که خودتان را کاملا بشناسيد اين است که بدانيد دقيقا توي اين دنيا چه کارهايد و چه برنامهاي براي زندگيتان داريد. ويژگيهاي مثبت و منفي اخلاقي شما چيست؟ چه صفات بارز شخصيتي داريد؟ باورها و اعتقادات شما چگونه است؟ ايدهآلها و آرزوهاي شما چيست؟ به چه چيزهايي حساسيت داريد؟ هنرها و علائق شما کدام است؟ روابط اجتماعي و دوستانهتان چگونه است؟ ورزش و تفريحات چه جايگاهي در زندگيتان دارد؟ چه عادتهاي مثبت و منفي داريد؟ ارتباطتان با خانواده چگونه است؟ تحصيلات و علم از نظر شما چيست و تا کجاست؟ و... خلاصه يک اطلاعات کامل و جامع از ويژگيها و خصوصيات فردي و اجتماعي خودتان فهرست کنيد. اين خودشناسي به شما ميگويد دقيقا چه معيارها و ملاکهايي براي همسر آيندهتان در نظر بگيريد که به ما نزديک باشد.
گام چهارم معيار انتخابتان چيست؟اصلا شما براي خودتان يک ملاک و معياري داريد که هي بلند ميشويد خواستگاري يا خواستگار ميپذيريد؟! اگر داريد که خدا خيرتان بدهد باز يک قدم از بقيه جلو هستيد، اما اگر نداريد ميخواستيد چه جوري همسر آيندهتان را انتخاب يا با چه شاخصي خواستگاران مختلف يا گزينههاي مختلف را ارزيابي کنيد. معيارها و ملاکهايتان را ميتوانيد به راحتي وقتي خودتان را شناختيد فهرست کنيد. فراموش نکنيد بهتر است چند معيار مهم و اصلي را در بين همه ملاکهايتان فراموش نکنيد. يعني اگر دلتان ميخواهد خوشبخت بشويد حتما اين ملاکها را جدي بگيريد و سرسري از آنها نگذاريد. ايمان، اخلاق، خانواده و هم کفو بودن را نميشود بي خيال شد.
گام پنجم دنياي زن و مرد چگونه است؟بسياري از جوانان ما هر چي ميکشند از همين شناخت نداشتن از جنس مقابلشان است، يعني چون نميدانند اين موجودي که به آن مرد يا ميگويند زن، چه ويژگيها و خصوصيات جسمي، فکري، رواني و عاطفي دارد؟ خيلي از دعواهاي زن و شوهري خيلي از بزن بزن هاي همسران و بسياري از قهر و آشتي کردنها در زندگي مشترک بر ميگردد به همين شناخت نداشتن که ما بدانيم مردها عقلگرا هستند و همه چيز بايد برايشان دليل منطقي و عقلي داشته باشد و زنها موجوداتي احساساتي هستند که عواطف حرف اول را در زندگيشان ميزند. اين که مردها سختتر هستند و کمتر هيجاني ميشوند و عاشق مديريت و قدرت هستند يا زنها زودتر هيجاني ميشوند و صلحطلب هستند و پر از عاطفه و محبتاند، به همين تفاوتهاي ذاتي بر ميگردد.
گام ششم ميرويم خواستگاريعجله نکنيد هنوز تا گامهاي بعدي راه زيادي هست، لطفا بقيه مطلب را بخوانيد! فکر نکنيد الان ديگر آخر ازدواج هستيد! تا الان فهميدهايد؛ ازدواج به چه دردي ميخورد؟ شما که هستيد؟ همسرتان بايد چه جوري باشد؟ و... ميرسيم به جلسه شيرين خواستگاري! اول از همه اگر دفعه اولتان است برويد روي اعتماد به نفستان کار کنيد، روي خوب صحبت کردن و بعد به اين که چي بپوشيد هم توجه کنيد!
بر عکس همه جاهاي دنيا که شايد مهم نباشد با چه لباسي در آن حاضر شويد، در اين جلسه چون در معرض انتخابيد لباسي مناسب با شخصيت و شأن خودتان بپوشيد. منظور لباس گران و عجيب و غريب نيست، دقيقا لباستان بايد شخصيت و ويژگيهاي شما را نشان دهد. آن وقت از معيارهايي که براي همسرتان در نظر گرفتهايد، سوال در بياوريد. سوالاتتان را تقسيمبندي کنيد. يعني سوالات فردي، اعتقادي، خانوادگي و... را به صورت جداگانه فهرست کنيد و بنويسيد. لطفا بدون فکر و سوال به هيچ عنوان وارد اين جلسه نشويد که بازنده اين جلسه خواهيد بود.
گام هفتم با خانواده تصميم بگيريدازدواج يک تصميم فردي نيست يک تصميم مهم خانوادگي است، پس حتما به نظر خانوادهتان هم در انتخابتان توجه و سعي کنيد طوري ازدواج کنيد که از همان ابتدا تشکيل خانواده دو نفره شما باعث جدايي چند خانواده نشويد. بنابراين در آخرين گام بنشينيد و از نظر پدر و مادرتان ويژگيهاي يک عروس يا داماد خوب را در بياوريد، اگر اختلاف نظر داريد با هم صحبت و سعي کنيد به نقاط مشترکي برسيد. اگر تفاوت نظرها بنيادي و ريشهاي است با يک مشاور مشورت کنيد. علاوه بر اين درباره شيوه ازدواج و بقيه مراحل ازدواج هم با آنها به گفتگو بنشينيد. درباره مهريه، نحوه برگزاري مراسم و... اين موارد را براي مراحل پاياني نگذاريد. وقتي قصد ازدواج داريد اول با خانوادهتان به تعامل برسيد.
با اجازه بزرگترا و آخرين گامبعد از همه اين مراحل ميرويم سراغ خودمان! خودمان يعني همين ستون بغليمان که اسمش با اجازه بزرگتراست. اين ستون که عمري بيشتر از يک سال و 7 ماه دارد، از فروردين 91 تا همين امروز تمام قدمهاي ازدواج را خيلي شيک، تميز و کارشناسي شده از صفر تا تهش را به صورت لقمهاي در اختيارتان گذاشته و دارد ميگذارد؛ پس دوستان جيمخوان آگاه باشيد که اگر خواستيد اطلاعات بيشتري در اين خصوص داشته باشيد به آدرس زير مراجعه کنيد: «جيم- سرويس سبک زندگي- سمت چپ صفحه- ستون با اجازه بزرگترا»/خراسان