سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی رژيم صهيونيستي:

روز حمله به ایران مهم نیست، 10 سال پس از آن مهم است

رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی رژيم صهيونيستي در مقاله‌اي تصريح کرد: اگر برنامه هسته‌ای ایران با توافق یا عملیات محرمانه متوقف نشود حمله به ایران مستلزم مشروعیت و حمایت بین‌المللی برای 10 سال است.

به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، عاموس یادلین رئیس سابق امان (سرویس اطلاعات نظامی اسراییل) در 25 مرداد 1391 (15 اوت 2012) با نگارش مقاله‌ای در روزنامه واشینگتن پست درباره حمله به ایران، تصورات رایج درباره این موضوع را زیر سوال برد.

وی این مقاله را اینگونه آغاز کرده است که بر خلاف تصور رایج، در کنار دو گزینه حمله به ایران یا زندگی با ایران هسته‌ای، گزینه سومی هم وجود دارد.

وی تاکید می‌کند که بخشی از اطلاعاتی که در این باره به مردم داده شده مبهم و متناقض است.

یادلین می‌نویسد او در گزینه مدلی در این باره ارائه داده است که از 17 مسئله کلیدی تشکیل شده بود.

وی در ادامه این مقاله به شرح دیدگاه خود پرداخته است، به گونه‌ای که برخی کارشناسان عقیده دارند وی عملا یکی از ارزیابی‌های اطلاعاتی محرمانه رژیم صهیونیستی درباره حمله به ایران را لو داده است.

وی ارزیابی می‌کند که بهترین نتیجه حمله به ایران، تاخیر 5 ساله طرح‌های هسته‌ای ایران خواهد بود.

وی که اکنون رئیس موسسه تحقیقات امنیت ملی است، می نویسد: «اگر برنامه هسته‌ای ایران با توافق یا عملیات محرمانه متوقف نشود حمله به ایران مستلزم مشروعیت و حمایت بین‌المللی برای 10 سال است. بدون پوشش و حمایت از این حمله به مدت 10 سال این خطر وجود دارد که پس از تحمل همه هزینه‌ها و دست زدن به حمله، باز هم خود را در مقابل بمب بیابیم».

به نظر یادلین نقطه حرکت هرگونه راه حلی درباره ایران باید این باشد که بمب ایرانی تنها مسئله اسراییل نیست. اسراییل باید از قرار گرفتن در جایگاه رهبری مبارزه جهانی علیه ایران پرهیز کند.

وی ادعا می‌کند که ایران در دهه اخیر با احتیاط و جدیت به سمت سلاح هسته‌ای رفته است. ایران با هزینه پایین از آستانه فناوری عبور کرد تمای قطعات و مواد و مولفه‌های لازم را گرد آورد و ساخت آن را به لحظه‌ای موکول کرده است که تصمیم برای این کار گرفته شود.

یادلین برای متوقف، خنثی کردن یا تعلیق قابل توجه در طرح هسته‌ای نظامی ایران 5 استراتژی پیشنهاد می‌کند:

1- مذاکره منتهی به توافق

2- تحریم‌های فلج کننده

3- عملیات محرمانه برای صدمه زدن به اجرای طرح

4- حمله هوایی

5- تغییر نظام

رئیس سابق امان می‌گوید که برای فهم وضعیت بعد از حمله باید به حوادث یک دهه بعد از حمله توجه کرد. باید مطمئن شد که بعد از حمله نیز تمام جهان برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران مصمم خواهد بود و این جدیت تا یک دهه بعد باید ادامه داشته باشد. اینجاست که روشن می‌شود، چرا اگر اسراییل به تنهایی عمل کند موفق نخواهد بود.

انتهاي پيام/ش3
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.