جلسه شورای امنیت در خصوص بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ درباره برجام

جلسه مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از الجزیره، جلسه مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز سه شنبه برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص برجام برگزار شد.

«اولوف اسکوک»، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل امروز سه شنبه در سخنانی گفت: «از ایران می‌خواهیم فعالیت‌های هسته‌ای اش را متوقف کرده و از تصمیم خود برای کاهش پایبندی‌ها عقب نشینی کند». او در ادامه افزود: «همکاری میان اتحادیه اروپا و ایران علی رغم چالش‌ها ادامه دارد. اتحادیه اروپا به رفع تحریم‌های اقتصادی از ایران پایبند است».

اسکوک در ادامه این را هم گفت که جایگزینی برای توافق هسته ای ایران وجود ندارد. اسکوک ادامه داد: «برجام با چالشهای فراوانی روبروست. توافق هسته ای با ایران در برابر فشارها تاکنون مقاومت کرده است».

اولوف اسکوک، لغو تحریم را هسته اصلی برجام دانست و گفت که ایران باید از منافع اقتصادی این توافق بهره‌مند شود. در ماه‌های گذشته دیپلماسی چندجانبه دچار مشکلات جدی شده است. برنامه جامع اقدام مشترک اکنون پنج ساله شده است. این عزم و اراده گویای اهمیت حفظ این توافق برای تداوم دیپلماسی چندجانبه و پایداری و پشتیبانی از توافق چندجانبه است. برجام جزء کلیدی معماری جهانی منع گسترش سلاح اتمی است که خطر امنیتی منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد».

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با اشاره به بازرسی کم سابقه بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، اظهار کرد: «اینها در سایه همکاری ایران برای اجرای پروتکل الحاقی و پادمان‌ها محقق می شود. اجرای پروتکل الحاقی بخشی از تعهد ایران تحت برجام است. از دست دادن برجام همچنین به معنای از دست رفتن پروتکل الحاقی و تضمین دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی و از دست رفتن شفافیتی است که برجام ایجاد کرده است».

ریچارد میلز معاون نماینده آمریکا در شورای امنیت نیز در این نشست مدعی شد: «سلاح‌های ایرانی همچنان در مناطق مجاور ایران و خارج از آن پخش شده است. ایران باید از باج خواهی و مذاکره بر سر قراردادی که شامل برنامه موشکی اش شود، دست بر دارد».

چین: مذاکره مجدد بر سر برجام سهمی در حل بحران ندارد

«گنگ شوانگ» نماینده چین در شورای امنیت نیز در این نشست اعلام کرد: «تمامی طرف‌ها باید به وعده‌های خود عمل کرده و در خصوص پرونده هسته‌ای ایران خویشتندار باشند. تمامی طرف‌ها باید تلاش‌هایی مضاعف را برای بازفعال کردن برجام بکار گیرند. درخواست برای مذاکره مجدد بر سر توافق هسته‌ای با ایران، سهمی در حل بحران نخواهد داشت». نماینده چین همچنین گفت: «در نشست دیروز وزرای خارجه اعضای برجام طرف‌ها تعهد خود به حفظ برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام کردند. وزرای خارجه توافق کردند تلاش‌هایی مشترک برای بازگشت آمریکا به برجام در اسرع وقت به کار گیرند. نشست وزرای خارجه پیامی مثبت و قوی به دنیا ارسال کرده که همه طرف‌ها بایستی از فرصت‌ها برای تعامل و تقویت دیپلماسی و بازگرداندن برجام به مسیر صحیح استفاده کنند. مهم‌ترین وظیفه در حال حاضر این است که آمریکا رویه‌های خودش را اصلاح کند و بدون قید و شرط به برجام بازگردد».

تروئیکای اروپایی: مایل به حفظ برجام هستیم!

«کریستوف هاسگن» نماینده آلمان نیز در سخنانی گفت: «ما تمایل داریم توافق هسته‌ای ایران را حفظ کنیم. ما از ایران می‌خواهیم تا هرگونه اقدام مخالف با توافق هسته‌ای را متوقف کند و از بکار گیری سانتریفیوژهای پیشرفته نگران هستیم. موضع ما درباره برجام تغییر نکرده است. ما سه کشور اروپایی تلاش‌های خستگی ناپذیری را برای حفظ برجام داشته ایم».

او گفت: «در جلسه دیروز وزرای خارجه ما احتمال بازگشت آمریکا به برجام را مد نظر قرار داده و بر ضرورت تلاش مشترک در این خصوص تأکید شد. لازم است ایران تمامی اقداماتی که مغایر با تعهدات هسته‌ای این کشور است را متوقف کند و از انجام اقدامات بیشتری که ممکن است نقض برجام و مصداق تضعیف آن باشد خودداری کند».

نماینده آلمان در ادامه مدعی شد: «از اقدام ایران در نصب سانتریفیوژ‌های پیشرفته در نطنز عمیقاً نگرانیم. این نقض آشکار برجام است. مصوبه اخیر مجلس ایران نیز با گسترش دادن برنامه هسته‌ای ایران نقض برجام محسوب می‌شود».

نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز در سخنانی گفت: «ما در لحظه‌ای حساس برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستیم».

«باربارا وودوارد» نماینده انگلیس هم در این نشست گفت: «انگلیس به برجام تعهد راسخ دارد. مکرراً مراتب تأسف و نگرانی‌مان را از تصمیم آمریکا برای خروج از این توافق و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران ابراز کرده‌ایم». او در ادامه افزود: ما از تأثیراتی که این اقدام روی ایران و مردم ایران داشته آگاهیم. بیانیه مشترک طرف‌های باقی‌مانده در برجام در نشست دیروز کمیسیون مشترک، جدیدترین نشانه تعهد ما است. از می ۲۰۱۸ تلاش‌های خستگی‌ناپذیری برای حفظ برجام داشته‌ایم و به تعهداتمان پایبند بوده‌ایم. بابت انتقاداتی که ایران از رویه سه کشور اروپایی می‌کند ابراز تأسف می‌کنیم. اینکه ایران از ژانویه ۲۰۲۰ اقداماتی مغایر با تعهداتش در برجام انجام داده نیز مایه تأسف است».

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۹ ۰۳ دی ۱۳۹۹
شوارای امنیت یا شورای نا امنی ؟؟؟
بزرگترین تهدید امنیت جهان آمریکا و اسرائیل و انگلیس و فرانسه هستند . چطور عوامل نا امنی برای امنیت جهان تصمیم می گیرند؟؟؟
برای امنیت جهان کشورهای هسته ای باید خلع سلاح شوند .
ایران هم برای برون رفت از فشار اقتصادی تحمیلی باید اقدام متقابل کند آنها امنیت اقتصادی ایران را هدف گرفته اند ایران هم باید امنیت اقتصادی آنها را هدف بگیرد و دریا را برای کشتی های تجاری آنها و هوا را بر هواپیما های تجاری و زمین را برای آنها نا امن کند وسلام وگرنه که تا ۱۰۰ سال دیگه مذاکره بدون اقدام متقابل جوابگو نیست
ا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۸ ۰۲ دی ۱۳۹۹
حرف زدن بس است. تحریم ها را لغو کنید و مبادلات بانکی و تجاری را انجام دهید وگرنه بایستی طبق قانون مجلس عمل کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۰۲ دی ۱۳۹۹
باز هم سر ایران شیره مالیدند
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۲۱:۰۹ ۰۲ دی ۱۳۹۹
طبق پنج سال گذشته از برجام نباید به اونا اعتماد کنیم و فقط عمل اونا را ملاک قرار دهیم
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۲۱:۰۹ ۰۲ دی ۱۳۹۹
طبق پنج سال گذشته از برجام نباید به اونا اعتماد کنیم و فقط عمل اونا را ملاک قرار دهیم
آخرین اخبار