مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره ایمنی مدارس این شهر گفت: تفاوتی که شهر تهران با سایر استان‌ها دارد قدمت بالای مدارس است.

باشگاه خبرنگاران جوان - مجید پارسا شامگاه در گفت‌وگویی اظهار کرد: برای مقاوم‌سازی و بهسازی این مدارس دستورالعمل‌هایی داریم که بخشی از آن با استفاده از منابع داخلی انجام شده در همین راستا سال گذشته طرحی را مطرح کردیم که یکی از این برنامه‌ها این است که تا یک ماه دیگر سیستم گرمایشی همه مدارس شهر از سیستم گرمایشی سرایدار جدا خواهد شد.

وی ادامه داد: در همین راستا میان سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران تفاهم‌نامه‌ای امضا شد که نقاط ضعف به این اداره‌کل گفته شود.

به گفته وی، برخی از این نقاط با مدیریت آموزش و پرورش منطقه قابل احیا و بازسازی بود تا مرحله ایمنی مدرسه انجام شود، اما برخی بزرگتر از توان ماست و باید سازمان نوسازی ورود کند، این تفاهم‌نامه سه جانبه کار خود را انجام داده تا بتوانیم در یک بازه زمانی همه مدارس را ایمن کنیم.

۳۰ هزار خانواده هنوز مراحل ثبت‌نام نوآموزان را انجام نداده‌اند

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره مهمترین دستورکار آموزش و پرورش گفت: اردیبهشت ماه فصل شلوغ آموزش و پرورش است در همین راستا برنامه‌ریزی برای سال جدید تحصیلی انجام می‌شود، در این مدت یکی از مهمترین موضوعات در تهران سنجش نوآموزان و کلاس اولی‌های است که باید برای ثبت‌نام سنجش شوند و باید نوبت دریافت کنند.

پارسا ادامه داد: خانواده‌ها تا پایان اردیبهشت ماه مهلت ثبت‌نام نوآموزان خود را دارند که از حدود ۱۰۰ هزار نفر پایه اول تاکنون ۷۰ هزار نفر ثبت‌نام کرده و ۳۰ هزار نفر مراجعه نکرده‌اند، این موضوع آسیب‌هایی را به همراه دارد.

وی درباره ثبت‌نام کتاب دانش‌آموزان در مقاطع مختلف نیز افزود: فقط دوره‌های اول تا هفتم تیرماه امکان ثبت‌نام دارند، اما بقیه از روز اول اردیبهشت باید نسبت به ثبت‌نام کتاب‌های درسی مراجعه کنند.

وی درباره ثبت‌نام آزمون ورودی سمپاد و نمونه دولتی نیز اظهار کرد: تا ساعت ۲۴ روز اول اردیبهشت ماه ثبت‌نام زمان داشت که برای این آزمون، طراحی سوالات با سمپاد است، اما اجرای آزمون با سازمان سنجش است.

کمبود معلم نداشتیم

پارسا درباره کمبود معلم در تهران گفت: با تدابیر خوب وزارت آموزش و پرورش سال گذشته کسر نیروی انسانی نداشتیم البته کلاس خالی در شهر تهران وجود نداشت.

وی یادآور شد: اکنون پنج هزار نفر مشمول بازنشستگی در اداره‌کل آموزش و پرورش شهر تهران داریم که هرساله حدود ۳۰ درصد از این افراد متقاضی استمرار خدمت می‌شوند بنابراین با این تراز نیروی انسانی، آموزش و پرورش با جذب متعهدین خدمت و آزمون استخدامی، کسری نیروی انسانی در پایتخت نخواهد داشت.

وی درباره معلمان پاره‌وقت و غیررسمی و وضعیت ساماندهی آنان گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده حدود ۲ سال است که همکاران مدارس غیردولتی، حتی دولتی و خرید خدمات به ازای هر سال سابقه امتیاز دارند و می‌توانند نسبت به بقیه امتیاز ویژه‌ای برای جذب در آزمون استخدامی داشته باشند.

عزل ۱۸ مدیر و تعطیلی یک مدرسه به خاطر افزایش شهریه

پارسا درباره شهریه مدارس غیردولتی تهران نیز افزود: برای تعیین شهریه فرایندی وجود دارد که موسس مدرسه فرم خوداظهاری پُر می‌کند تا براساس برخی شاخص‌ها و معیارها، سطح‌بندی برای شهریه انجام شود و البته در اداره کل آموزش و پرورش تهران تایید و در شورای نظارت منطقه با توجه به فرم خوداظهاری نیز عدد پیشنهادی شهریه تایید می‌شود.

وی ادامه داد: شاخص‌های تعیین‌کننده شهریه موضوعاتی همچون نرخ تورم سالانه، کیفیت آموزش، نوع خدمات ارائه‌دهنده به دانش‌آموزان است، نرخ شهریه هنوز در سامانه بارگذاری نشده و قول داده شده تا آخر اردیبهشت ماه این موضوع محقق شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه اکنون برخی از مدارس نسبت به ثبت‌نام دانش‌آموزان اقدام می‌کنند، این مدارس با نرخ سال قبل حق دارند که پیش ثبت‌نام را انجام دهند و اگر پس از نرخ اعلامی دانش‌آموز درخواست تحصیل در مدرسه‌ای دیگر را داشت باید شهریه قانونی به وی برگردانده شود.

وی یادآور شد: ممکن است برخی از این مدارس از چراغ قرمز عبور کنند به همین منظور ما سامانه ثبت شکایت را ایجاد کرده‌ایم که براساس اطلاعات موجود سال گذشته یک هزار شکایت در سامانه به ثبت رسید که در بررسی‌هایی که انجام دادیم ۵۵۰ رای صادر شد که ۷۸ مورد این آرا ناظر به تخلفاتی بود که برای آنها رای صادر شد.

به گفته وی، همچنین ۵۰ مورد منجر به ثبت اخطار کتبی، توبیخ و درج در پرونده شد که در نهایت ۱۸ مدیر عزل و یک مدرسه نیز تعطیل شد.

پارسا یادآور شد: امسال با سخت‌گیری بیشتر با این موضوع برخورد می‌شود در همین راستا تیم پنج نفره برای این مساله تشکیل شده تا مناطق مورد بررسی قرار گیرد به همین منظور از شنبه آینده به صورت سرزده به مدارس مراجعه کرده و اگر شکایت ثبت شود شهریه مازاد از حساب مدارس کسر می‌شود.

۲۱ درصد دانش‌آموزان تهران در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه شهر تهران ۱۹ منطقه آموزش و پرورش دارد، گفت: در این شهر چهار هزار و ۶۵۲ مدرسه دولتی و غیردولتی وجود دارد که با وجود ۴۵ هزار کلاس درس ۳۰ هزار کلاس درس دولتی و ۱۵ هزار کلاس درس غیردولتی است.

وی ادامه داد: در همین راستا ۲۱ درصد دانش‌آموزان در شهر تهران در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند که ۵۵ هزار معلم شاغل در مدارس دولتی و بیش از این عدد در مدارس غیردولتی فعالیت دارند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۱۳ هزار کلاس درس در استان تهران کم داریم به این معنا نیست که دانش‌آموز بدون کلاس داریم بلکه باید برای رسیدن به میانگین کشوری تلاش کنیم.

وی تاکید کرد: اکنون تراکم دانش‌آموزی در مدارس تهران بالاست و باید به سمت استاندارد کشوری حرکت کرد.

پارسا با اشاره به سیاست دولت چهاردهم تحت عنوان نهضت مدرسه‌سازی افزود: سیاست دولت این است و به همین منظور استاندار تهران نیز پای کار است ضمن اینکه برای تامین نیاز از ظرفیت دولت، خیران و سازمان نوسازی مدارس استفاده می‌کنیم.

وی درباره تعطیلات و غیرحضوری شدن مدارس در زمستان و اینکه آیا کلاس جبرانی برگزار می‌شود؟ نیز گفت: در حوزه ابتدایی طرح حامی برای دانش‌آموزان نیازمند تلاش، داریم که با استفاده از معلمان جهادی و حق‌التدریس، ساعات مازاد بر ساعت موظفی آنان، این کلاس‌ها برای این دانش‌آموزان برگزار می‌شود.

پارسا درباره تعطیلی مدارس و اینکه این موضوع روزی شهریه و سرویس مدارس ندارد، افزود: مدارس در چنین شرایطی شهریه را به والدین بر نمی‌گردانند.

وی درباره کیفیت آموزشی و کلاس‌های درس در تهران اظهار کرد: بحث تحول در آموزش و پرورش که رییس جمهور بر آن تاکید دارند یک بخش مربوط به فضا‌های آموزشی و بخش دیگر تحول در فرایند یادگیری و کیفیت آموزشی است که با توجه به اینکه اصلاح روش‌های آموزش یکی از دغدغه‌های ماست باید ابزار نوین و روش‌های تعاملی با دانش‌آموزان توسعه داده شود، باید تحول را در حوزه فرایند یادگیری داشته باشیم.

ترغیب صاحبان مدارس غیردولتی به اجاره خانه مدرسه

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره فضای کوچک مدارس نیز تاکید کرد: برخی از فضا‌های دولتی، فضای آموزشی بهتری از مدارس غیردولتی دارند که به نوعی خانه مدارس است و در شهر تهران بیشتر از دیگر استان‌ها از این فضا‌های آموزشی وجود دارد، زیرا زمین شهری برای ساخت مدارس غیردولتی برای ساخت مدرسه استاندارد کم است.

وی ادامه داد: به همین منظور در بخش مدارس غیردولتی به سمت اجاره رفته‌اند که سازمان نوسازی مدارس هرساله برنامه‌ای برای بهبود شرایط این مدارس دارد.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار