
باشگاه خبرنگاران جوان - محمد صادق خیاطیان در نشست خبری امروز با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با محوریت «تولید برای سرمایهگذاری» برنامه جامعی را برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان تدوین و اجرا کرده است.
وی این برنامه حمایتی را مشتمل بر ۷ بسته متنوع دانست که در سه محور اصلی «معرفی فرصتهای سرمایهگذاری»، «توسعه سرمایهگذاری» و «تضمین سرمایههای مردمی» در قالب ۲۲ خدمت طراحی شده است تا زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد دانشبنیان کشور فراهم شود.
وی بسته اول را با عنوان «بسته نوپا» دانست و ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ درصد از شرکتها نوپا هستند که بازار بزرگی را برای محصولات خود ایجاد نکردهاند و در قالب این برنامه اقدام به شکوفاسازی سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در شرکتهای دانشبنیان نوپا خواهیم کرد.
خیاطیان، «نوآفرین» را عنوان بسته دوم حمایتی در راستای تحقق شعار سال با محوریت تولید برای سرمایهگذاری عنوان کرد و یادآور شد: در این بسته در راستای سرمایهگذاری برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید برنامهریزی شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بسته سوم را «بسته توانا» ذکر کرد و یادآور شد: تکمیل سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در حوزه دانشبنیان محور اقدامات ما در این بسته است. در این بسته منابع مالی ما برای شرکتها تا سقف ۱۵۰ میلیارد تومان است و شرکتها با این تسهیلات میتوانند اقدام به توسعه ظرفیتهای خود کنند
به گفته وی، در بسته چهارم در سال جاری با عنوان «راهبرد»، سرمایهگذاری و مشارکت با بخش خصوصی دانشبنیان در طرحهای راهبردی مد نظر است.
خیاطیان، «پیوند» را عنوان پنجمین بسته حمایتی این نهاد مالی در سال جاری دانست و گفت: در این بسته حمایتی معرفی فرصتهای دانشبنیان برای جذب سرمایههای مردمی پیشبینی شده و در بسته ششم با عنوان «ضامن»، تضمین سرمایهگذاری مردمی در حوزه دانشبنیانها مد نظر است.
خیاطیان با بیان اینکه بسته هفتم ما با عنوان «رشد» تعریف شده است، ادامه داد: در این بسته حمایتی بر افزایش تولید دانشبنیان با تقویت سرمایهگذاریهای بخش خصوصی تاکید شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این ۷ بسته حمایتی نزدیک به ۵۰ همت به شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده میشود، ضمن آنکه انتظار داریم ۵۰۰ شرکت دانشبنیان جدید ایجاد شود. علاوه بر آن رشد ۱۰۰ همتی فروش شرکتهای دانشبنیان را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود که صادرات محصولات دانشبنیان به ۱۰۰ میلیون دلار افزایش یابد، گفت: امروز با اعلام این ۷ بسته، فراخوان ۴ خدمت از ۲۲ خدمت تعریف شده منتشر میشود که شامل تکمیل زیر ساختها در بسته حمایتی توانا، خدمت پوشش ریسک نقدینگی ضامن، انتشار اوراق صکوک نوآور و حمایت از سرمایه مردمی میشود.
خیاطیان در این باره توضیح داد: در خدمت پوشش ریسک نقدینگی ضامن اگر شرکتی در سکوهای تامین مالی جمعی سرمایه لازم را جذب نکرده باشد، ما به هدف ضمانت سرمایههای مردمی و از سوی دیگر پروژه شرکتهای دانشبنیان، مابقی سرمایه را تامین خواهیم کرد.
منبع: ایسنا