همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) و در نیمه ماه مبارک رمضان، آیین گشایش فرهنگسرای نوجوان برگزار شد.

 باشگاه خبرنگاران جوان - آیین گشایش فرهنگسرای نوجوان با حضور مهرداد باقری پبدنی رییس سازمان فرهنگی هنری، محمد صادق باطنی رییس مرکز کودک و نوجوان صدا و سیما و نوجوانان منطقه، یکشنبه ۲۶ اسفند برگزار شد.

در این مراسم رییس سازمان فرهنگی هنری گفت: در دوره جدید مدیریت شهری تهران، توجه ویژه‌ای به مسئله نوجوانان شده است. در سه سال گذشته، محور اصلی فعالیت‌های فرهنگسرا‌های شهر تهران بر موضوع نوجوانی متمرکز بوده و بسیاری از اقدامات با مشارکت مستقیم نوجوانان یا برای این گروه سنی انجام شده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین این اقدامات، برگزاری جشنواره‌های متنوعی همچون «نوجوونیم»، تشکیل حلقه‌های هویتی در فرهنگسرا‌ها و برگزاری رویداد‌های بزرگی مانند «ایران آینده» بوده که توانسته‌اند نقش موثری در احیای فرهنگسرا‌ها داشته باشند. این برنامه‌ها باعث افزایش مراجعه نوجوانان و خانواده‌هایشان به فرهنگسرا‌ها شده و رونق دوباره‌ای به این مراکز فرهنگی داده است.

باقری پبدنی بیان کرد: فرهنگسرای رازی یکی از فرهنگسرا‌هایی است که در دو سال گذشته به‌طور ویژه بر فعالیت‌های نوجوانان متمرکز بوده است. از جمله اقدامات شاخص این فرهنگسرا می‌توان به «جشنواره تئاردو» (اهدای جایزه توسط نوجوانان به یکی از آثار جشنواره تئاتر فجر در بخش خیابانی)، «جشنواره ققنوس نوجوان» (جایزه نوجوانان به یکی از فیلم‌های جشنواره فجر)، برنامه نسل قاسم (یک هیئت بزرگ نوجوانانه که طی دو سال گذشته برگزار شده) و بیش از ۴۰ هزار اردوی ویژه نوجوانان اشاره کرد.

وی افزود: با توجه به این سابقه، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همزمان با سالروز میلاد امام حسن مجتبی (ع) و در آستانه آغاز سال نو، نام فرهنگسرای رازی را به «فرهنگسرای نوجوان» تغییر داد. این اقدام، هدیه‌ای برای نوجوانان تهران به‌ویژه نوجوانان جنوب شهر محسوب می‌شود، چرا که بسیاری از رویداد‌های ویژه نوجوانان عمدتا در مناطق شمالی و مرکزی تهران برگزار می‌شوند.

رییس سازمان فرهنگی هنری در پایان بیان کرد: با استقرار اردوگاه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مناطق جنوبی شهر، این فرهنگسرا نیز به یک پاتوق فرهنگی و اجتماعی برای نوجوانان جنوب تهران تبدیل خواهد شد. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پرداختن به مسئله نوجوانان را رسالت خود می‌داند و معتقد است که نوجوانان می‌توانند پیشران جامعه در تغییر سبک زندگی باشند. ایجاد فضا‌های مناسب و مجهز برای این گروه سنی، گامی مهم در مسیر روشن آینده شهر خواهد بود.

در ادامه مراسم محمدصادق باطنی رییس مرکز کودک و نوجوان صدا و سیما گفت: اتفاق خوبی امروز رقم خورد و آن هم تغییر نام فرهنگسرای رازی به فرهنگسرای نوجوان است. امروز در دوره‌ای به سر می‌بریم که همه وجودمان را باید برای نوجوانان بگذاریم. نوجوانانی که شرق و غرب به دنبال ربودن آنها از ما هستند.

وی افزود: اتفاق فرهنگسرای نوجوان اتفاق روشن و رو به جلویی برای نوجوانان تهرانی و افرادی است که مسافر تهران می‌شوند. یک فضای میدانی بزرگ به وسعت چند هکتار در وسط شهر تهران برای تفریح، سرگرمی، پر کردن اوقات فراغت و کنش‌های تربیتی رشدی برای نوجوانان فراهم شده است و ما هم در همکاری با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بخشی از این فرهنگسرای نوجوان مجموعه‌ای را با عنوان باغ رسانه راه‌اندازی کردیم که زنجیره‌ای از استودیو‌های تولیدی در حوزه برنامه‌سازی در حوزه کودک و نوجوان در موضوع‌های مختلف فعال است و برای نوجوانان و کودکان تولیدات جدی را انجام می‌دهند. امیدواریم که این فرصت و فضایی که ایجاد شده برکت کند و موقعیتی برای رشد فرزندان کشورمان شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار