کانال 12 اسرائیل به نقل از یسرائیل کاتس وزیر دفاع این رژیم گفت: من از طرح جسورانه رئیس جمهور ترامپ استقبال میکنم، ساکنان غزه باید از غزه خارج شوند و مهاجرت کنند، همانطور که در سراسر جهان معمول است.
اسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل در پاسخ به این سوال که چه کسی فلسطینیان را میپذیرد، گفت که همان کشورهای که با عملیات نظامی اسرائیل در غزه مخالفت کردند باید آوارگان غزه را بپذیرند.
وی گفت: کشورهایی مانند اسپانیا، ایرلند، نروژ و سایرین که اتهامات و ادعاهای دروغینی را علیه اسرائیل نسبت به اقداماتش در غزه مطرح کردهاند، قانوناً موظف هستند به هر ساکن غزه اجازه ورود به خاک خود را بدهند.
در صورت امتناع از انجام این کار، ریاکاری آنها آشکار خواهد شد. کشورهایی مانند کانادا که دارای برنامههای مهاجرتی ساختاری هستند، وجود دارند که قبلاً تمایل خود را برای پذیرش ساکنان غزه ابراز کردهاند.
ایده جنجالی ترامپ که خشم کشورهای خاورمیانه را برانگیخته است، در حالی مطرح می شود که انتظار می رود اسرائیل و حماس گفتگوهایی را در مورد دور دوم طرح آتش بس شکننده برای پایان دادن به تقریبا ۱۶ ماه درگیری در غزه آغاز کنند.
کانال 12 گزارش داد که طرح کاتز شامل گزینه های خروج از طریق گذرگاه های زمینی و همچنین ترتیبات ویژه برای خروج از طریق دریا و هوا خواهد بود.
محکومیت بین المللی
ترامپ روز چهارشنبه به دلیل بیان طرحش برای غزه از سوی قدرتهای جهانی همچون روسیه، چین و آلمان که گفته بودند ایده ترامپ به چیزی به جز «رنج و نفرت جدید» دامن میزند، مورد انتقاد قرار گرفت.
عربستان سعودی به طور کامل این پیشنهاد را رد کرد و ملک عبدالله، پادشاه اردن که هفته آینده با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهد کرد، روز چهارشنبه گفت که هر گونه تلاش برای الحاق زمین و آواره کردن فلسطینیان را رد خواهد کرد.
منبع : رویترز