باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - امیر هادی پور نایب رئیس شرکت فنی مهندسی تولیدی بازرگانی نیک برش از شرکتهای فعال عرصه مخابراتی در جمع خبرنگاران ضمن تشریح فعالیتهای شرکت در طول سالهای اخیر و ضربات مهلکی که واردات بی رویه توسط مافیای واردات به این شرکت وارد کرده است، اظهار داشت: امروز تولید کننده داخل با سینه خیز به حرکت خود ادامه میدهد!
او با اشاره به اینکه شرکت متبوع وی به سبب همین واردات بی رویه مجبور به تعدیل نیرو در سالهای اخیر شده و بسیاری از کارگران از کار بیکار شدهاند، افزود: وقتی دولت مشتری محصولات مخابراتی است و قراردادها با شرکتهای خارجی امضا میشود، قطعا شرکتهای داخلی حیات خود را از دست خواهند داد.
هادی پور ادامه داد: ما در طول سالهای اخیر که حجم واردات تجهیزات مخابراتی چندین برابر شده، از ۴۵۰ کارگر به ۸۰ کارگر تعدیل نیرو کردیم و امروز تنها با ۲۰ درصد ظرفیت کار میکنیم! و با این رویه، هر لحظه باید منتظر تعطیل شدن کامل مجموعه باشیم.
این فعال عرصه تولید داخلی با بیان اینکه تولید کنندگان این عرصه قطعا عاشق هستند تا صنعت کشور بچرخد، بیان داشت: در همه جای دنیا تلاشها برای رونق تولید است تا کشورشان از وابستگی نجات پیدا کند، اما متاسفانه دستهای پنهانی در داخل وجود دارد که با کمک برخی کشورهای واردکننده، تولید را از بین برده تا وابستگی ایجاد کنند.
هادی پور خاطرنشان کرد: آنها محصولات بی کیفیت را به وفور و ارزان وارد کشور میکنند و سیاست نهایی آنها این است تا تولید کشور را زمین بزنند که متاسفانه در این راستا موفق بودهاند.
او با اشاره به مخاطراتی که بروکراسیهای اداری برای سرمایه گذاران ایجاد میکند، افزود: در همه جای دنیا فرش قرمز برای سرمایه گذار پهن میکنند چراکه میدانند اقتصاد کشور را سرمایه گذاران رونق میدهند، اما ظاهرا در کشور ما مافیای واردات چنین اجازهای به تولیدکنندگان نمیدهد!
هادی پور با اشاره به رفتار دوگانه مافیای واردات در کشور ادامه داد: وقتی تولید کننده میخواهد برای تولید داخلی مواد اولیه یا ماشین آلات وارد کند، مافیا و عواملش میگویند شما یک سهمیه مشخص دارید و بیشتر نمیتوانید وارد کنید و یا اینکه بایستی برای واردات ماشین آلات، رویههای طولانی و طاقت فرسا را طی کنید! و این در حالی است که بازرگانان به وفور اجناس بی کیفیت و ارزان را وارد کشور میکنند.
او افزود: یک مورد ماشین آلات خط تولید این شرکت ۳ ماه در گمرک ماند تا به بنده مجوز ثبت سفارش دادند. ما که نباید چوب شرکتهایی که رانتی کار میکنند و ارز از کشور خارج میکنند را بخوریم! متاسفانه قوانین طوری تنظیم شده که برای برخی مثل ما اعمال میشود و برای کسانی که رابطه دارند نه! و این مساله قطعا تولیدکننده واقعی را به زمین میزند.
هادی پور خاطرنشان کرد: امروز ما نزدیک به ۳میلیون دلار برای خرید ماشین آلات نیاز داریم و هر یک از این ماشینها نزدیک ۱۰ تن با ابعاد بزرگ است و به غیر از تولید به چه دردی میخورد؟ بعد به ما میگویند باید بررسی کنیم که چه میخواهید وارد کنید؟! و با این پروسه اداری چوب لای چرخ تولید میگذارند.
این فعال عرصه تولید ادامه داد: حرف این است که برای گسترش اشتغال و توسعه کار نباید من تولید کننده ۶ ماه معطل شوم و فهم این موضوع برای برخی کارشاسان ادارات سخت است و متاسفانه افراد تصمیم گیرنده از اطلاعات کافی در عرصه تولید برخوردار نیستند و به همین دلیل واردات ماشین آلات خط تولید با مصائب فراوان مواجه میشود.
او با بیان اینکه دو سال پیش به دلیل همین برخوردها میخواستیم شرکت را تعطیل کنیم، افزود: یکی از اعضای هیات مدیره گفت من نمیتوانم به کارگران بگویم که اخراج میشوید و با اینکار مخالفت کرد، بقیه اعضا نیز احترام گذاشتند و موافقت کردند تا شرکت تعطیل نشود گرچه امروز با سینه خیز حرکت میکنیم!
هادی پور با اشاره به مقرراتهای ضعیف مالیاتی و بیمهای که هر کدام به نوعی تولیدکننده را در تنگنا قرار دادهاند، تصریح کرد: با این اوصاف تولید کننده بی رمق است و هر کسی رد میشود میخواهد لگدی به او بزند!
نایب رئیس شرکت فنی مهندسی تولیدی بازرگانی نیک برش در ادامه به فعالیت شرکت مذکور از سال ۱۳۶۸ اشاره کرد و گفت: کار ما تولید و تامین قطعات پسیو مخابراتی است و کالاهای مورد نیاز کشور را تولید میکنیم.
او افزود: ما در این کارخانه بسیاری از کالاهایی که قبلا بصورت کامل وارد کشور میشد را با مهندسی معکوس و قیمت بسیار کمتر ساختیم که متاسفانه با هجوم مجدد واردات، تولید ما به حداقل رسیده است.
هادی پور با بیان اینکه اجازه واردات بی رویه سرمایه گذاریها را کمتر کرده است، ادامه داد: کالاهای قاچاق از مجاری غیر رسمی تولید داخل را نابود کرده است.
این فعال عرصه تولید همچنین با گلایه از عدم حمایت دولت از تولید کننده داخلی در پرداخت تسهیلات با کارمزد اندک، گفت: ما امروز نیاز به ۳میلیون دلار برای نوسازی ناوگان داریم و بدنبال مجوز ثبت سفارش و تسهیلات هستیم. سوال این است که الان تسهیلات ۲۲ درصدی که با بروکراسی زیاد و پس از ماهها بررسی به تولید کننده میدهند به چه درد ما میخورد وقتی بانک راحتر تسهیلات ۲۳ درصد میدهد؟
هادی پور در پایان با بیان اینکه رونق تولید نیازمند سیاست گذاریهای دلسوزانه و مقابله جدی با مافیای واردات است، افزود: سیاستهای فعلی تولید کننده را از چرخه اقتصادی خارج میکند و اغلب شرکتهای بزرگ تولیدی با این سیاستهای غلط، تعطیل شدهاند و شرکتهایی هم که فعال هستند به اسم تولید مونتاژ کار هستند.