به گفته استاندار کردستان، چالش کمبود فضای آموزشی در استان را نمی‌توان منحصر به رشد و جهش جمعیتی دانست بلکه اقدامات حوزه مدرسه‌سازی هم چندان قابل قبول نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی- آرش زره تن لهونی در جلسه ستاد توسعه عدالت در فضا‌های آموزشی و شورای آموزش و پرورش کردستان اظهار کرد: توسعه فرهنگی بستر توسعه اقتصادی و سیاسی است که این رشد بدون آموزش درست اتفاق نخواهد افتاد.

وی به وضعیت نامطلوب مدارس سنگی و فضای فیزیکی آموزشی اشاره کرد و افزود: این وضعیت در مقایسه با قبل از انقلاب، رشد بسیار خوبی به ویژه در مناطق محروم و روستایی دارد.

استاندار کردستان گفت: وقتی که انقلاب شکوهمند اسلامی به پیروزی رسید در یک زمان کوتاه دیدیم که یک نهضت ایجاد شد در روستا‌ها در مناطق دورافتاده مدرسه‌های زیادی ساخته شد.

به گفته لهونی، کیفیت آموزش به نسبت قبل از انقلاب یک تحقیق خوبی پیدا کرد و رشد مثبتی داشت، ولی بعد از آن برنامه‌ریزی صحیح و پیش‌بینی درستی نداشتیم.

استاندار کردستان به موضوعات مطرح شده در این نشست اشاره کرد و گفت: بودجه استانی رقم بالایی نیست که بشود با آن چالش‌های این حوزه را برطرف کرد ولی در حد توان، بهسازی و نوسازی مدارس را در اولویت قرار خواهیم داد.

لهونی با بیان اینکه ولی مشکل ما با تخصیص بودجه‌های استانی به هیچ وجه حل نخواهد شد، گفت: به هیچ وجه ما نمی‌توانیم این فاصله را به شکل قابل قبول کم کنیم.

وی افزود: باید از ظرفیت مولدسازی نهایت استفاده را در حذف فاصله سرانه فضای آموزشی و کمبود‌های این حوزه بهره بگیریم.

استاندار کردستان به نگاه ویژه دولت و رییس جمهور در حوزه مدرسه سازی اشاره کرد و افزود: باید از تمام ظرفیت‌ها در راستای توسعه و رفع مشکلات این حوزه کمک بگیریم. وی گفت: رئیس جمهور با وجود حجم بالای برنامه و گرفتاری‌ها نگاه ویژه‌ای به حوزه آموزش و پرورش و ارتقاء کیفیت آموزش دارد و در این راستا ۱۰ جلسه را با وزیر آموزش و پرورش برگزار کرده است که حرکت ارزشمند و یک نگاه درست و راهبردی است.

لهونی با بیان اینکه کیفیت آموزش به شکل قابل توجه و قابل قبولی در کشور ارتقا پیدا می‌کند، افزود: تلاش می‌کنیم از مولد سازی سایر حوزه‌ها که در اختیار استان است به حوزه آموزش و پرورش کمک شود.

استاندار کردستان به پیگیری تحقق مسئولیت‌های اجتماع شرکت‌های فعال در استان اشاره کرد و افزود: شرکت‌های اقتصادی و تولیدی قوی و توانمندی در استان نداریم، اما سعی می‌کنیم از آنها هم کمک بگیریم.

وی ادامه داد: مسئولیت‌های اجتماعی باید متوجه شرکت‌های بزرگ ملی باشد ما باید از شرکت نفت شرکت و شرکت‌های مشابه این چنینی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی کمک بگیریم.

استاندار کردستان با بیان اینکه نیازمند تخصیص اعتبارات ملی هستیم، گفت: در سطح ملی توقع داریم با توجه به وضعیت فضای فیزیکی مدارس استان کمک ویژه صورت بگیرد. وی افزود: در این راستا از ظرفیت نهاد‌ها مثل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، بنیاد مستضعفان باید استفاه و نمایندگان مردم در مجلس نهایت همراهی را داشته باشند.

لهونی استفاده از ظرفیت خیرین را مورد تاکید قرار داد و گفت: بسیاری از خیرین داخل و خارج استان داریم که اصلا کردستانی هم نیستند و می‌توانند کمک کنند به شرط اینکه توجیه شوند.

وی اضافه کرد: از ظرفیت عظیم خیرین مدرسه‌ساز چه خیرین کردستانی چه خیرین خارج از استان حتی خیرین خارج از کشور باید کمک بگیریم.

استاندار کردستان گفت: اگر این ظرفیت‌ها و امکانات در کنار هم قرار بگیرد می‌توانیم مشکل کمبود کلاس‌های درس را در استان برطرف کنیم.

وی تاکید کرد: در بسیاری از روستا‌ها دخترانی را داریم که تا یک مقطع تحصیل می‌کنند بعد به دلیل اینکه مدرسه در انجا وجود ندارد مجبور به ترک تحصیل می‌شوند در این راستا باید چاره اندیشی لازم صورت بگیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.