باشگاه خبرنگاران جوان، سنا فقیه سلیمانی- فرحناز بختیارپور اظهار کرد: بخش شیمیدرمانی بیمارستان توحید، خدمات بستری و سرپایی را به بیماران ارائه میدهد.
وی با اشاره به تأثیر شیمیدرمانی و رادیوتراپی بر سلولهای خونی، افزود: شیمیدرمانی معمولاً باعث سرکوب مغز استخوان (میلو سرکوبسیون) میشود که این وضعیت میتواند در نتیجه مصرف برخی آنتیبیوتیکها مانند پیپراسیلین تازوباکتام نیز رخ دهد. سایر درمانهای سرطان، مانند پرتودرمانی نیز میتوانند بر مغز استخوان افراد تأثیر بگذارند و منجر به کاهش گلبولهای قرمز، سفید و پلاکت خون شوند.
سرپرستار بخش شیمیدرمانی بیمارستان توحید سنندج با بیان اینکه تاکنون دارویی که صرفاً سلولهای سرطانی را هدف قرار دهد کشف نشده است، تصریح کرد: شیمیدرمانی علاوه بر سلولهای بدخیم، سلولهای سالم را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. به همین دلیل، وضعیت بیماران به صورت هفتگی با انجام آزمایش خون و بررسی گلبولهای قرمز، سفید، پلاکت خون و عملکرد کلیهها پایش میشود.
بختیارپور در خصوص رژیم دارویی بیماران گفت: رژیم دارویی بیماران بر اساس نوع سرطان، سن و وضعیت بدنی آنها توسط پزشک متخصص تعیین میشود و این رژیم مطابق با استانداردهای جهانی است که در تمامی مراکز درمانی مشابه رعایت میشود.
وی با اشاره به انجام همزمان شیمیدرمانی و رادیوتراپی برای برخی بیماران، افزود: در بسیاری از موارد، بر اساس نظر پزشک، همزمان با شیمیدرمانی، رادیوتراپی نیز برای بیماران انجام میشود و برای بیمارانی که دوره رادیوتراپی آنها ۲۸ روز به طول میانجامد، خوابگاهی در بیمارستان توحید برای اسکان بیمار و همراه وی در نظر گرفته شده است و بر اساس نظر پزشک و نوع سرطان، دوره رادیوتراپی ممکن است تکرار شود.
بختیارپور در خصوص خدمات ارائه شده به بیماران بینالملل گفت: برای این بیماران، یک اتاق VIP (اتاق اختصاصی با امکانات مناسب) در نظر گرفته شده است.
سرپرستار بخش شیمیدرمانی بیمارستان توحید سنندج به توصیههای تغذیهای برای بیماران تحت درمان اشاره کرد و یادآور شد: مصرف سبزیجات، میوهجات و غذاهای دریایی توصیه میشود و بهتر است مصرف فرآوردههای سوسیس و کالباس، ترشیجات و نوشابه به حداقل برسد.