امروز در جنگ فرهنگی و اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی، مبارزه با استعمال دخانیات و مصرف سیگار از جایگاه مهمی برخوردار است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا قاسمی نیا*برای کنترل، درمان و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی یکی ازمهم‌ترین آسیب‌ها استعمال دخانیات ومصرف سیگار و قلیان است.

سیگار دروازه باز وارزان ورود اعتیاد در فرد و خانواده وجامعه می‌باشد.

اعتیادبه موادمخدر اگر به فرد وارد شود نه تنها خانمان سوز است بلکه جامعه سوز هم خواهدبود.

اگر بادقت و باور حقیقی به این موضوع نگاه عمیق بشود می توانیم بگوییم استعمال سیگار و قلیان و سایرمواد دخانی فقط یک آسیب اجتماعی نیست بلکه خسارت و آسیبی فرهنگی و سیاسی و نیز راهی برای آسیب رسانی به عرصه اقتصاد و بازار کار و تولید و باعث رشدنرخ بیکاری و ناامیدی در فرد و اجتماع و تنبلی و سستی و دامی مرگ آور است.

مصرف سیگار وقلیان درکوتاه مدت ودرازمدت ضرر‌هایی جبران ناپذیربه شخصیت وهویت فرد و درجهت نابودی سلامتی وبهداشت انسان‌ها وباعث بسیاری ازبیماری‌ها و ناهنجاری‌ها می‌گردد.

مرگ ۵۰هزارنفر ایرانی و خسارات ۵۰هزارمیلیاردتومان درسال برکشور براثراستعمال دخانیات وسیگار رقمی کم نیست! وبایدفعالان و دوستداران افزایش جمعیت وازدیادنسل واستحکام خانواده ازاین موضوع غفلت نورزند. وبایدراه‌های موثر کاهش جمعیت راشناسایی نمایندو باآن‌مبارزه کنند.

زنان ودختران، کودکان و نوجوانان وجوانان که ازگروه ها‌ی فعال وبانشاط جامعه هستندازاهداف اصلی وایجادزمینه برای ورودآنان درگرداب مرگ آور و دام استعمال دخانیات ومصرف سیگار می‌باشند!

طبق اعلام کارشناسان دودتنباکووسیگارحاوی بیش از۴۰۰۰ماده شیمیایی هست که شمارزیادی ازآن‌ها موادمحرک یا سمی وسرطان زاهستند!

سومین علت مرگ ومیر دردنیاوکشورایران، بیمار‌های ریوی است که سیگار ازعوامل اصلی آن می‌باشدوصدمات وآسیب‌هایی برجسم انسان‌ها واردمی سازد!

آمریکا بزرگترین کشورتولیدکننده مواددخانی است که حدود۹۰ درصدآن را به کشور‌های دیگرصادرمی کند! وقابل توجه این که در جدیدترین گزارش آماری در این کشور، قوانین و مقررات و محدودیت‌های برای استعمال دخانیات و سیگار به ویژه برای گروه نوجوانان وجوانان وضع و اجراکردند و تا درصدی هم نسبت به کاهش مصرف کنندگان سیگار و استعمال دخانیات پیشرفت داشته‌اند!

و اکنون در جمهوری اسلامی ایران وظیفه و تکلیف و مسئولیتی که داریم تا زنان ودختران وکودکان ونوجوانان وجوانان عزیزوپاره‌های تن وآینده سازان کشور، دردام هلاک آور سیگارومواددخانی نیفتند؛

ضرورت دارد درمرحله نخست قانون جامع کنترل ومبارزه ملی بادخانیات که در شهریور ماه سال ۱۳۸۵ درمجلس شورای اسلامی به تصویب رسید علاوه بر لزوم بازنگری وبه روزرسانی وتکمیل واصلاحات، بادغدغه مندی جدی و به دور از شعار در کشور اجرایی ونظارت شود. و در کنار آن فعالان اجتماعی و گروه‌های مردمی، دوستداران حفظ سلامت وبهداشت و محیط زیست ومنابع طبیعی، علاقمندان ایران قوی وقله‌های پیشرفت و استقلال و تعالی کشور، تشکل ها و مجموعه‌های فعال برای ازدیادجمعیت و تولیدنسل و فرزندآوری، مبلغان دینی و مذهبی، ورزشکاران، هنرمندان، معلمان ودانش آموزان، دانشجویان وطلاب واساتید، رسانه‌های مختلف دیداری وشنیداری وفضای مجازی وشبکه‌های اجتماعی، فعالان استحکام کانون خانواده و دستگاه‌های دولتی وغیردولتی برای مبارزه شبانه روزی با استعمال دخانیات وسیگار وکاهش آمار مصرف کننده آن‌ها بسیج شوند!

معتقدیم امروز در جنگ فرهنگی و اقتصادی  و آسیب‌های اجتماعی، مبارزه با استعمال دخانیات ومصرف سیگار از جایگاه مهمی برخوردار است و اگریک نفر هم از این دام مهلک نجات پیداکند و از کاهش سن استعمال دخانیات در کشور واستان پیشگیری بشود، غنیمت است وایجاد حیات و فرصت جدیدبرای زندگی باسعادت وخوشبختی انسان می‌باشد، ومامی توانیم وهمه مسئول هستیم.

*پیشکسوت عرصه  آموزش و پرورش استان قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.