باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه اتلاف انرژی در ساختمانها موضوع مهمی در کشور است گفت: برآوردها حاکی از آن است که در واحدهای مسکونی حدود ۴۰ تا۴۵ منطقه اتلاف انرژی داشته باشند.
وی ادامه داد:اتلاف انرژی به خود ساختمان ها محدود نمی شود بلکه در کل فرآیند ساخت و ساز از جمله تولید موادی مانند سیمان و فولاد گسترش می یابد.
ایلاتی با بیان اینکه مصرف انرژی فعلی در خانه ها ۲.۵تا ۵ برابر بیشتر از استانداردهای جهانی گزارش شده است که نشان دهنده اتلاف انرژی قابل توجهی است گفت: تقریباً ۳۰ تا ۳۵ درصد از مصرف گاز در منازل به اتلاف انرژی نسبت داده می شود که به معنای هدر رفتن حدود ۲۲۰ واحد گاز در سراسر کشور است.
کارشناس مسکن توضیح داد: در بخش برق نیز الگوی مشابهی مشاهده می شود که حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مصرف برق در منازل منجر به اتلاف انرژی می شود.
ایلاتی با بیان اینکه مقررات ملی ساختمان، به ویژه بخش ۱۹، به کارایی انرژی در ساختمان ها می پردازد، اما اجرا نشده است گفت: بنا بر گزارشها، ساختمانهای جدید در حدود ۶۰ درصد موارد از این مقررات پیروی میکنند، در حالی که ساختمانهای قدیمی اغلب کمتر از ۴۰درصد مطابقت دارند.
او بیان اینکه هزینه پایین انرژی در کشور به مصرف ناکارآمد انرژی و اتلاف آن کمک کرده است گفت: اجرای موثر بخش ۱۹ به طور بالقوه می تواند مصرف انرژی کلی در ساختمان ها را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد.
اولا . مملکتی که نمیشه توش یه غذای حسابی خورد چطور ملت از وسایل کم مصرف و بروز تهیه کنند
دوماً کبود انرژی گردن مصرف ملت نگذارید اکثر کشورهای پیشرفته سیستم گرمایش و خنک کاری از ریشه بهینه شده ولی مملکت ما طبق عصر حجر پیش میرویم
اگر حرفکارشناسانه این آقای کارشناس درست باشه، که نیست، چاره کار اصلاحات فرهنگیه، نه گران کردن انرژی.