باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به تاثیر بخش خصوصی در رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور گفت: اقتصاد در تمام شاخه های صنعت، خدمات و کشاورزی در دنیا با ورود بخش خصوصی موفق بوده است چراکه این بخش بدنبال منافع است، درحالیکه اگر دست دولت باشد، ضرر و زیان مطرح نیست.
به گفته او، مقام معظم رهبری شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند، از این جهت بخش خصوصی در اقتصاد کشور اثر بسزایی دارد. از آنجا که حدود ۹۸ درصد فعالیت های بخش کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می شود، این ۲ درصد سدراه کشاورزی شده است. به عنوان مثال در محصول برنج دولت هیچ دخالتی ندارد و خود بذر و تمامی نهاده ها را تهیه و بازرگانی انجام می دهد و در حوزه گندم دولت کشت را انجام می دهد و پس از برداشت محصول را تحویل دولت می دهد و در نهایت با تاخیر ۶ ماهه پول واریز می شود.
ایمانی ادامه داد: بخش خصوصی رابطه اقتصادی سالم بین ۲ طرف است کسی که ماده اولیه تولید یا فرآوری می کند، بازرگانی یا صنایع تبدیلی دارد بدلیل انکه زنجیره وار به هم وصل هستند، در اقتصاد پویا هستند که اگر این سیاست به قسمت جلو ببریم، بعید است به رشد ۸ درصد برسیم.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر این موضوع که لازمه دستیابی رشد ۸ درصدی پویا کردن بخش اقتصادی است، بیان کرد: اگر گره های کور قانونی بازکنیم به طوریکه از طریق سیستم بانکی کمک کنیم، در آن مقطع می توان به رشد اقتصاد امیدوار بود، درغیراین صورت با شعار امکان پذیر نیست.
او گفت: بخشی از اقتصاد که دست دولت است، موانعی ایجاد کرده است که بخش خصوصی را خدشه دار کرده است. تا پایان برنامه هفتم باید به خودکفایی ۹۰ درصد ۵ محصول اساسی و ۴۰ درصدی دانه های روغنی دست یابیم، اما در سال نخست برنامه هیچ آثاری برای دستیابی به افق و چشم انداز وجود ندارد و در قوانین و گفتار با عمل خیلی متفاوت است و تحقق برنامه نیازمند آن است که زیرساخت اجرا شود.