سرپرست سازمان امور عشایر بر شناسنامه‌دار شدن پروژه‌ها در مناطق عشایری تاکید کرد و گفت: اجرای پروژه‌های عشایری بر اساس دستورالعمل سازمان برنامه و بودجه با تایید ستاد سازمان اجرایی خواهد شد.

 جهانبخش میرزاوند روز شنبه در نشست برخط مدیران امور عشایر سراسر کشور، با تاکید بر اینکه باید پروژه‌ها در مناطق عشایری شناسنامه داشته باشند و پروژه‌های نیمه‌تمام هرچه سریع‌تر تکمیل شوند، افزود: اجرای هیچ پروژه‌ای بدون توجیه فنی و تایید ستاد سازمان قابل پذیرش نیست و در این زمینه دستورالعملی با همکاری سازمان برنامه و بودجه تدوین و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد تا کار‌ها به صورت کارشناسی و اصولی انجام شود.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در بحث استحصال آب نباید دانش بومی عشایر را فراموش کنیم اظهارداشت: باید شرکت‌های دانش‌بنیان را فعال کنیم تا در موضوع تصفیه آب در مناطق عشایری مجوز‌های لازم را کسب و با همکاری با آبفا، آزمایشگاه‌های سیار برای بررسی کیفیت آب در مناطق عشایری حضور پیدا کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه پنل‌های خورشیدی نیز تلاش می‌کنیم این پنل‌ها هرچه زودتر به دست عشایر برسند، تصریح کرد: باید اولویت‌بندی کنیم تا خدمات مورد نیاز عشایر به بهترین شکل به آنان ارائه شود.

میرزاوند به سهم عشایر از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده یک فرصت ارزشمند است که باید به بهترین شکل ممکن از آن برای خدمات‌رسانی به جامعه عشایری استفاده کنیم.

وی افزود: اختصاص سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده در حال حاضر مبتنی بر سرشماری قبلی است و باید با تعامل با مرکز آمار ایران این مشکلات را برطرف کنیم.

احیای اعتبارات راه‌های عشایری در سازمان برنامه و بودجه

سرپرست سازمان امور عشایر ایران به کمیسیون ماده ۲۳ برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: بودجه و اعتبارات سازمان در پروژه‌های ملی برای پنج سال آینده و در برنامه هفتم احیا شده و با سازمان برنامه و بودجه به توافق رسیده‌ایم که ایل‌راه‌های عشایر دارای حدود و ثغور و حریم مشخص باشند و طبق یک دستورالعمل معین، ایل‌راه‌ها را تثبیت کنیم تا مورد تصرف قرار نگیرند.

وی با بیان این که سامانه اطلاعات جغرافیایی از نیاز‌های ضروری امروز است، افزود: باید راه‌ها و سرپناه‌های عشایر ثبت و خدمات به عشایر از این طریق ارائه شود و در این زمینه از ظرفیت سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح و سازمان نقشه‌برداری کشور استفاده خواهیم کرد.

۵۲ دستگاه تکلیف قانونی برای خدمات‌رسانی به عشایر دارند

میرزاوند با اشاره به این که ۵۲ دستگاه مکلف به خدمات‌رسانی به جامعه عشایری هستند، گفت: براساس آیین‌نامه ساماندهی عشایر مصوب هیات وزیران و دستورالعمل ده‌بندی شهید رئیسی، این دستگاه‌ها الزام قانونی برای خدمات‌رسانی به جامعه عشایری دارند.

به گفته وی، سهم عشایر از اعتبارات دستگاه‌ها باید تخصیص داده شود و خدمات‌رسانی به آنان توسط سایر دستگاه‌ها انجام و مطالبات به حق عشایر برآورده شود و باید پیگیری کنیم تا آیین‌نامه ساماندهی عشایر از طریق دولت یا مجلس به قانون تبدیل شود.

وی تصریح کرد: امور عشایر استان‌ها برگزاری شورا‌های عشایری در استانداری‌ها را پیگیری و از طریق فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها نیز شورای عشایری شهرستان‌ها برگزار و اهمیت و جایگاه عشایر به خوبی تبیین شود.

وی با بیان این که در ماده ۷۷ قانون شوراها، روستا‌ها دارای دهیار هستند که مطالبات روستاییان را پیگیری می‌کنند، گفت: همانگونه که روستا‌ها دارای دهیار هستند، عشایر نیز نیازمند ایلیار هستند تا مشکلات و نیاز‌های آنان را پیگیری کند و از طریق مجلس و معاونت حقوقی ریاست جمهوری و سایر نهاد‌ها پیگیری می‌کنیم تا در قانون شوراها، ایلیار برای عشایر تعریف شود.

آسیب‌شناسی فعالیت‌های تعاونی‌های عشایری

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر کارآمدی، بهره‌وری و استفاده از کارشناسان خبره در تعاونی‌های عشایری اظهار کرد: باید آموزش ارکان تعاونی‌های عشایری مدنظر قرار بگیرد و مسایل حقوقی برای آنان تبیین شود و مدیران عامل تعاونی‌های عشایری به صورت حرفه‌ای و قانونی انتخاب شوند.

وی افزود: تعاونی‌های عشایری باید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری را که نیمی از سرمایه آن متعلق به دولت و نیم بیشتر آن نیز متعلق به خود عشایر است را افزایش دهند.

میرزاوند با ذکر اینکه امروز در دنیا سازمان‌های مردم‌نهاد، رابط بین دولت و مردم هستند، افزود: فعالیت تعاونی‌های عشایری مبتنی بر اقلیم و کوچ است و اگر بارش‌های خوبی در طول سال داشته باشیم، علوفه دستی مشتری نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه عشایر در زمستان در قشلاق حضور دارند و در شب عید سرمایه‌ای ندارند که به آنان نهاده دامی سه ماهه داده شود، گفت: به این ترتیب نهاده‌های ذخیره شده در انبار‌های تعاونی‌های عشایری می‌ماند و در برخی از استان‌ها این تعاونی‌ها ورشکست شده‌اند.

سرپرست سازمان امور عشایر ادامه داد: از طرفی حمل و نقل نهاده‌ها مشکل است و بعضی از اقدامات نیز بر خلاف فلسفه وجودی اتحادیه‌ها است که این مسائل باید تبیین، آسیب شناسی و برای آنها چاره‌اندیشی شوند تا در آینده این مشکلات اتفاق نیفتد.

منبع: وزارت جهاد کشاورزی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار