سحر تاج بخش مسلمان گفت: در دوره پیش از انقلاب صنعتی یعنی دوره ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ میلادی که دادههای قابل اعتماد اقلیمی در زمین ثبت شده است، میانگین دمای هوا حدود ۱۳.۷ درجه سلسیوس بوده است.
وی گفت: این در حالی است که جدیدترین گزارش سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک نشان میدهد که سال ۲۰۲۴ میانگین دمای زمین بیش از ۱.۵ درجه از دوران پیشاصنعتی گرمتر شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سال ۲۰۲۴ همه قارههای کره زمین به جز قطب جنوب و استرالیا، گرمترین سال خود را از سال ۱۸۵۰ ثبت کردهاند.
تاج بخش مسلمان اضافه کرد: میانگین دمای هوای زمین ۱.۶ درجه سانتیگراد نسبت به قبل از انقلاب صنعتی و ۰.۷۲ درجه سلسیوس نسبت به بازه ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ افزایش داشته است.
وی اظهارداشت: این افزایش دما نشان دهنده تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی و پدیدههای اقلیمی مانند النینو است که تأثیرات قابل توجهی بر آب و هوا و محیط زیست جهانی داشته است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه افزایش دمای زمین تغییرات قابل توجهی بر روی یخ کره زمین و رخدادهای شدید و حدی آب و هوایی داشته است، گفت: گرم شدن دمای زمین سبب افزایش ناهنجاریهای جوی و اقلیمی میشود که پیامدهای زیادی دارد.
منبع: سازمان هواشناسی