باشگاه خبرنگاران جوان؛ هستی محمدی _ مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این مراسم ضمن تبریک هفته سواد آموزی و تقدیر از زحمات دست اندر کاران این حوزه و همچنین تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، روز زن و مادر گفت: حیا و عفت از ویژگیهای بارز حضرت فاطمه (س) بوده و ایشان در نهایت سادهزیستی، مهربانی، ایثار و بخشش زندگی کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه حضرت زهرا (س) الگوی بسیار ارزشمندی در تمامی عرصهها برای بانوان ما هستند، افزود: مادر بزرگترین معلم انسان است و در تربیت و رشد و بالندگی فرزندان نقش اساسی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان خاطرنشان کرد: آمار باسوادان استان کردستان ۹۷ درصد است که حاصل تلاش همه معلمان، آموزشیاران و مدیران آموزش و پرورش است.
ناظمی جلال ادامه داد: ۲۸ هزار و ۸۰۰ نفر بیسواد مطلق نیز در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در استان کردستان وجود دارد که با وجودی که نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری را داریم، اما باز هم این آمار بالا است.
وی تصریح کرد: با توجه به پراکندگی جمعیت استان، شناسایی افراد بیسواد و جذب آنها به امر آموزش بسیار سخت است و همه باید در این راه ما را یاری کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان اضافه کرد: فرمانداران شهرستانها بسیار میتوانند در شناسایی افراد بیسواد به ما کمک کنند، چون شناسایی بیسوادان یکی از مشکلترین مباحث در حوزه سوادآموزی است.
وی گفت: سهمیه امسال باسوادی استان ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر است و ۶۰ نفر ناظر نیز بر امتحانات و کیفیت آموزش سوادآموزی در استان نظارت میکنند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با تاکید بر اینکه یکی از راههای بستن مبادی بیسوادی در دوره ابتدایی است، افزود: بیش از ۹۹ درصد دوره ابتدایی در استان تحت پوشش سوادآموزی قرار گرفته است، اما باید بکوشیم آن را به ۱۰۰ درصد برسانیم.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج هم با اشاره به اینکه سازمان سوادآموزی در هفتم دی سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی (ره) تأسیس شد، اظهار کرد: در حال حاضر کمتر از هشت درصد جمعیت بیسوادی کشور بوده که حاصل تلاش و کوشش آموزشیاران بوده است.
مفیدی افزود: امروز شناسایی و جذب بیسوادان بسیار مشکل است و باید همه تلاش کنیم بیسوادان را به سوادآموزی ترغیب کنیم.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج خاطرنشان کرد: آسیبهای اجتماعی و توسعهنیافتگی در هر کشوری حاصل جهل و بیسوادی بوده و فرد تعلیم و تربیت و آموزشهای لازم را ندیده است.