نماینده نیرو‌های دموکراتیک سوریه با اشاره به اختلافات در نظام جدید حکومت سوریه درباره تکرار سناریوی لیبی در سوریه هشدار داد.

عبدالسلام احمد، نماینده نیرو‌های دموکراتیک سوریه در شمال شرق سوریه و لبنان به ریانووستی گفت که نیرو‌های خودمختار کرد از تکرار سناریوی لیبی در سوریه پس از به قدرت رسیدن مخالفان مسلح بیم دارد.

پس از سرنگونی و ترور معمر قذافی، رهبر لیبی در سال ۲۰۱۱، لیبی به عنوان یک کشور واحد با تنش‌های داخلی مواجه بود. در چند سال گذشته درگیری بین مقامات طرابلس در غرب کشور و مقامات شرق که توسط ارتش ملی لیبی به فرماندهی مارشال خلیفه حفتر حمایت می‌شود، رخ داده است. در سال ۲۰۲۱، مجمع گفتگوی سیاسی لیبی در ژنو تحت نظارت سازمان ملل متحد، قبل از انتخابات عمومی که هنوز برگزار نشده است، یک دستگاه اجرایی انتقالی را انتخاب کرد.

احمد گفت: «آن‌ها (نیرو‌های مخالف مسلح) در مورد اینکه نظام جدید حکومتی در سوریه چگونه باید باشد، اختلاف نظر دارند. ما سناریوی لیبی را تکرار خواهیم کرد.»

به گفته نماینده نیرو‌های دموکراتیک سوریه، جناح‌های مسلح روند سیاسی دمشق را از طریق یک دولت انتقالی به مدت سه ماه پیش می‌برند و مدیریت می‌کنند. در همان زمان، تعدادی از نیرو‌های شبه نظامی با سرنگونی دولت بشار اسد موافقت کردند، اما به یک توافق کلی در مورد اینکه حکومت سیاسی آینده چگونه خواهد بود، نرسیدند.

احمد روز یکشنبه در بیانیه‌ای به اسپوتنیک گفت که نیرو‌های خودمختار کرد از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که از گروه‌های مسلح کرد «با توجه به افزایش فعالیت‌های نیرو‌های تروریستی داعش در شمال شرق سوریه پس از تغییر قدرت در دمشق» حمایت کند. 

وی ادامه داد: «نیرو‌های سوریه دموکراتیک بخشی از ائتلاف بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم هستند». او خاطرنشان کرد: «داعش از وضعیت هرج‌ومرج و سقوط دولت اسد برای گسترش منطقه و جغرافیای تحت کنترل خود سود برد».

وی افزود: حمایت از نیرو‌های دموکراتیک سوریه به عنوان نیرویی که نقش محوری در جنگ علیه تروریسم داشت به نفع جامعه جهانی است.

پس از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱، تشکیلات کرد‌های دموکراتیک سوریه با حمایت نیرو‌های آمریکایی در شمال شرق سوریه، از ایجاد حکومت خودمختار در مناطق تحت کنترل خود در استان‌های حلب، الحسکه، رقه و دیرالزور خبر دادند. تشکل‌های کُرد با نیرو‌های دولتی سوریه تحت رهبری بشار اسد، رئیس‌جمهور سابق خصومت نکردند و پتانسیل نظامی خود را حفظ کردند. آنها توسط نیرو‌های مسلح ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا که در شمال شرق سوریه به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش حضور دارند، حمایت می‌شوند. همین ائتلاف همچنین میادین کلیدی نفت و گاز در سوریه را تحت کنترل دارد.

در ۸ دسامبر، مخالفان مسلح سوریه تلویزیون دولتی دمشق را تصرف کردند و روی آنتن گفتند که کنترل این کشور را به دست آورده‌اند. وزارت امور خارجه روسیه گزارش داد که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پس از مذاکره با تعدادی از شرکت کنندگان در درگیری، تصمیم به استعفا از سمت خود گرفت و کشور را ترک کرد و دستوراتی برای انتقال مسالمت آمیز قدرت داد، در حالی که روسیه در مذاکرات شرکت نکرد. 

پس از آن، محمد البشیر، رئیس «دولت نجات» ایجاد شده توسط مخالفان مسلح در استان ادلب سوریه، از انتصاب خود به عنوان رئیس دولت موقت سوریه برای دوره انتقالی خبر داد. محمد البشیر، سرپرست نخست‌وزیری سوریه سپس گفت که دولت موقت سوریه تشکیل شده و تا مارس ۲۰۲۵ فعالیت خواهد کرد.

منبع: ریانووستی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار