باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - کشف میکروبهای زمینی در نمونهای از سیارک ریوگو نگرانیهایی را در مورد آلودگی در فضا ایجاد کرده است.
مطالعهای که در مجله Meteoritics & Planetary Science منتشر شده است، کشف میکروارگانیسمهای زمینی را در نمونهای که توسط ماموریت هایابوسا ۲ ژاپنی از سیارک ریوگو بازگردانده شده است، پس از بازگشت به زمین در دسامبر ۲۰۲۰ گزارش کرده است.
این یافتهها نگرانیها را در مورد انعطافپذیری اشکال حیات زمینی و چالشهای حفظ نمونههای فرازمینی آلوده نشده برای تجزیه و تحلیل علمی برجسته کردهاند.
رشد میکروبی در یک نمونه سیارکی مشاهده شد
دکتر متیو گنگ، دانشمند سیارهشناسی در کالج امپریال لندن به نوبه خود، کشف میکروارگانیسمها را بر روی قطعه این سیارک تأیید کرد و اظهار داشت که ظهور و تکثیر میکروبها را قبل از مرگ روی سنگ مشاهده کرده است.
او توضیح داد که باکتریها از خارج از زمین نیستند؛ زیرا رشد تنها پس از قرار گرفتن در جو رخ میدهد.
بر اساس گزارشها، نمونهای که در ابتدا با استفاده از توموگرافی با اشعه ایکس مورد آزمایش قرار گرفت، هیچ نشانهای از حضور بیولوژیکی نداشت، اما پس از قرار گرفتن در معرض محیط زمین، ساختارهای میلهای و نخی شبیه باکتریها شناسایی شد. گفته میشود که میکروبها در طول یک هفته از ۱۱ به ۱۴۷ افزایش یافتهاند و استعمار سریع آنها به ماهیت انعطافپذیر میکروبهای زمین نسبت داده میشود.
پیامدهای اکتشاف فضایی
در این تحقیق اشاره شد که آلودگی زمین خطری برای اکتشافات سیارهای دارد و دکتر گنگ تاکید کرد که میکروارگانیسمهایی که قادر به زنده ماندن بر روی مواد فرازمینی هستند، ممکن است ماموریتهای آینده با هدف شناسایی حیات بیگانه را پیچیده کنند.
Space.com گفت: این نشان میدهد که میکروبهای روی زمین به راحتی میتوانند مواد خارجی را مستعمره کنند.
نتایج مطالعه بر نیاز به ایجاد پروتکلهای حفاظت از سیارهها تاکید میکند و این اقدامات که برای کاهش آلودگی بیولوژیکی محیطهای فرازمینی طراحی شدهاند، برای اطمینان از ایمنی ماموریتهای آینده اجرا میشوند.
به گفته این منابع، تحقیقات بیشتری بر روی نمونههای ریوگو و مواد سیارک بننو در حال برنامهریزی است، به گونهای که هدف دانشمندان کاهش خطرات آلودگی مشاهده شده در این مطالعه است.
منبع: Youm7