رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ارز ترجیحی نوع اول برای دارو از ابتدای امسال حذف شده و هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمی‌شود.

مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، روز شنبه با اشاره به باقی ماندن حدود یک میلیارد دلار ارز ترجیحی نوع اول برای تجهیزات پزشکی گفت: در بودجه سال آینده باید تصمیم‌گیری شود تا این ارز به نوع دوم یا نیمایی تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه تغییر نوع ارز نباید موجب افزایش پرداخت از جیب بیماران شود، خواستار تأمین بودجه کافی برای جبران این تغییرات شد.

پیرصالحی با اشاره به مشکلات طرح دارویار افزود: بودجه لازم برای این طرح دیده شده، اما پرداخت کامل انجام نشده است؛ برای جلوگیری از افزایش هزینه بیماران، بودجه باید به درستی تخصیص و پرداخت شود.

وی همچنین خواستار تک نرخی شدن ارز‌ها شد و بر ضرورت تأمین نقدینگی برای شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات نقدینگی در داروخانه‌ها و تأمین‌کنندگان گفت: پرداخت‌ها باید منظم و مستقیم به شرکت‌ها انجام شود تا به هدفمندی یارانه‌ها وابسته نباشند.

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ قیمت‌های دارو و تجهیزات پزشکی حداقل ۲ برابر بودجه کنونی مورد نیاز است.

پیرصالحی با اشاره به برنامه ذخیره ۶ ماهه دارو در برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: اجرای این برنامه نیازمند تأمین منابع ارزی و ریالی است و در صورت عدم تأمین، قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

منبع: سازمان غذا و دارو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۱ آذر ۱۴۰۳
حذف ارز ترجیحی برای دارو یک اشتباه بزرگ هست بخاطر اینکه دارو در سبد ارز ترجیحی یک رقم بسیار کوچکی نسبت به سایر اقلام به عنوان مثال مثل خوراک دام دارد. خوراک دام را می شود با کشت فرا سرزمینی تامین کرد ولی حساب دارو را باید از سایر اقلام این سبد جدا کرد و به دادن ارز ترجیحی ادامه داد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۰ آذر ۱۴۰۳
گرانی دارو شروع شد