نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۷ آبان) یک فوریت لایحه نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را در دستورکار قرار دادند.
حجتالاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور در توضیح لایحه دولت گفت: در ماده ۲ قانون نحوه انتصاب افراد در مشغل حساس شرط انتصاب عدم تابعیت مضاعف برای فرد، همسر و فرزندان است و، چون بهطور مطلق آمده مشکلاتی را بهوجود آورده است.
وی ادامه داد: ازجمله اشکال تابعیت، تابعیت قهری است. ۳۳ کشور در حال حاضر تابعیت ناشی از تولد فرزند بهطور مطلق به را رسمیت شناختند که عمدتنا در قاره آمریکا و قاره آفریقا هستند. ۳۲ کشور هم بهطور مشروط این مسئله را دارند.
معاون حقوقی رئیسجمهور بیان کرد: ما با همسایگان مراودات زیادی داریم. تعداد زیادی از مدیران متعهد، انقلابی و حزباللهی سالیانی در کشورها برای تحصیل و ماموریت بودند و در آنجا زندگی کردند و فرزندانشان در آن کشورها به دنیا امدند و الان در کشور هستند.
انصاری افزود: در کشورهایی که تابعیت قهری را شناختند امکان استفاده از خدمات طبق ماده ۲ قانون نحوه انتصاب مشاغل حساس نیست. مراودات گستردهای که با همسایگان داریم؛ استانهای جنوبی و شمالی با کشورهای همسایه مراوده دارند. ما با عراق، لبنان و کشورهای حاشیه خلیج فارس مراوده داریم. ممکن است افراد در آنجا ازدواج کرده باشند و همسرشان تابعیت یکی از این کشورها را داشته باشند و الان که میخواهند ادامه خدمت دهند. بحث یک نفر یا دو نفر نیست.
وی گفت: فهرستی از نیروهای خدوم از نخبگان و دانشمندان که ما به آن نیازمند هستیم و ایرانی هستند ممکن است فرزندشان در خارج زندگی کند، اما آن دانشمند در کشور در مشاغلی قرار دارد که مصداق این قانون است.
معاون حقوقی رئیسجمهور تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بود که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و تابعیت فرزند و همسر مطلق نباشد. دولت سه گزینه پیشنهادی دیگر د ارد. اگر نمایندگان به اصل مسئله رای دهند قابل طرح است. ازجمله اینکه فرزند یا همسر تابعیتی داشت و در کشور نیازمند دعوت اوست که باید بهطور استثنایی بررسی شود.
انصاری ادامه داد: اگر هر یک از سه قوه مورد خاص اضطراری پیش آمد با تایید رئیس مربوطه استفاده انجام شود.
حسینعلی حاجیدلیگانی بهعنوان مخالف گفت: بنده تعجب کردم از اینکه یک لایحه برای یک فرد داده میشود یعنی لایحه برای آقای ظریف. همکاران در نوبت قبل برای ۴ نمایندهای که به هر دلیلی حوزه انتخابیه آنها نماینده ندارد رای مخالف دادید، اما دولت برای یک نفر لایحه آورده است و این یک بدعتگذاری جدید در دولت است اگر مجلس رای دهد.
وی ادامه داد: ما انتظار داشتیم لایحه دوفوریتی برای برق بیاورند. در تابستان امسال سه روز در هفته صنعت، برق نداشت. دولت طرح دوفوریتی آورده تا چگونه برق را تامین کنیم؟. انتظار داشتیم لایحه برای ارز بیاورند که اینطور بالا میرود و بر زندگی مردم اثر تورمی دارد. انتظار داشتیم دولت برای کسری گاز لایحه بیاورد. خیلی عجیب است چه زمانی در زمستان قطعی برق داشتیم؟. با نیازهای مردم سرسری برخورد نکنید.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس اظهار کرد: انتظار داشتیم دولت ۷۴ آیین نامهای که برای اجرایی شدن احکام برنامه هفتم که مهلتش تمام شده را میآورد، اما آقای دولت آیا اینها را آوردید؟. وقتی آییننامه را نیاوردید آن احکام اجرا نمیشود. هیچ زمانی با برنامه پنج ساله با این نحوهای که با برنامه هفتم بیمهری میشود نبوده است.
حاجیدلیگانی بیان کرد: میگویند تابعیت بر دو نوع است. یکی قهری و یکی اکتسابی؛ مثلا بچه فرد در آن کشور به دنیا میآید، اما فرد میتواند بگوید که من تابعیت را نمیخواهم، اما چرا این کار نمیکنند. تابعیت اکتسابی هم که مشخص است چیست.
وی افزود: تا الان چقدر از نفوذ ضربه خوردیم. نفوذ به همان افرادی میخورد که یک پایشان در ایران و یک پایشان در خارج از کشور است.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: ظریف برخلاف قانون منصوب شده است. مگر قحطالرجال است، اما دولت آنقدر بیکار است که بنشیند برای ظریف لایحه بنویسد. ما باید مسائل اساسی مثل تورم، نخود، گوشت، لبنبات، شیر، نان و اتباع را برای مردم حل کنیم.
بیتالله عبداللهی به عنوان موافق لایحه پیشنهادی دولت گفت: من با این لایحه موافقم. بحث من یک نفر و دو نفر نیست. این مصوبه در مجلس میمانند و تاریخ درباره ما قضاوت میکند. فقط آمریکا نیست بلکه کشورهای همسایه افرادی داریم به عنوان سفیر و دانشمند تا دانش و فناوری به کشور بیاورند لذا با کسانی که مامور جمهوری اسلامی هستند چه میکنید.
وی اظهار کرد: همین الان دانشجویان برای فرصتهای مطالعاتی به خارج میروند در آنجا ازدواج میکند، اما ما کشور را از کسانی که توان دارند از خدمت به کشور محروم میکنیم در حالی که میدانیم به رهبری، ولایت و کشور علاقهمند بودند، اما همسرشان و یا فرزندشان تابعیت خارجی دارند لذا باید مکانیزمی بگذاریم، چون در آینده نمیتوانیم جواب دهیم.
این نماینده مجلس بیان کرد: نباید این قضیه را مطلق بگیریم و خدمتگزاران را محروم نکنیم و فرصت خدمت را از آنها نگیریم.
سلمان اسحاقی عضو کمیسیون بهداشت در اخطار قانون اساسی با اشاره به اصل ۳۳ گفت: کسی که دوتابعیتی است فرهنگ آن را پذیرفته است. اگر کسی بهدنبال علم رفته است با افتخار تابعیت خود را داشته است، اما اگر تابعیت را پذیرفته فرهنگ و سیاست آن را پذیرفته است.
وی اظهار کرد: معاونت حقوقی برای یک ملت است یا یک فرد؟ چه اتفاقی افتاده که در قالب لایحه این موضوع را بررسی کنیم لذا بهدنبال مشکلات مردم برویم.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی در تذکری گفت: نیاز فوری جامعه مهم است نه نیاز یک فرد. برای انتصاب غیرقانونی یک فرد لایحه به مجلس آوردند. الان انتصاب یک فرد غیرقانونی است و رئیسجمهور گفت به چارچوب قانونی ملتزم است، اما انتصاب ظریف غیرقانونی است یا نه؟
وی اظهار کرد: اینکه مجلس قانون وضع کند و آقایان چشم به چشم مجلس بیندازند و در صداوسیما درباره آن حرف بزنند اینجا چیزی از مجلس باقی میماند؟، اولویت امروز قطعی برق است. چرا برای این موضوع لایحه نیاوردند؟
نماینده مردم تهران بیان کرد: اصل ۷۱ میگوید مجلس میتواند قانون را وضع کند. اگر در دولت این قانون را تغییر دادند برخلاف اصل ۷۱ است لذا انتصاب غیرقانونی است و باید برای آن توضیح میدادند که ندادند.
سید مرتضی محمودی عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس در مخالفت با لایحه دولت گفت: براساس اصل ۷۱ قانون اساسی ابتدا انتصابات انجام شد و بعد به دنبال وضع قانون افتادند که این تضعیف شان قانونگذاری مجلس است.
وی تصریح کرد: برای یک نفر، دو نفر و سه نفر نباید موضوعات را تغییر دهیم. راه ورود افرادی که احیانا به واسطه زندگی در کشورهای دیگر دچار حواشی باشند و سوظنی در خصوص نفوذ باشد باید بسته شود.
مهدی کوچکزاده عضوکمیسیون انرژی مجلس در تذکر آییننامهای گفت: معاون حقوقی رئیسجمهور بدیهیات لازمالرعایه از طرف شما این است که اگر میخواهید درباره فوریت لایحه صحبت کنید درباره فوریت آن بگویید. ممکن است برخی به خارج کشور رفتند و فرزندشان تابعیت آنجا را گرفته است. از نظر ایشان معلوم شد فوریت نیست بلکه فوریت آقای ظریف است.
وی اظهار کرد: امام راحل میگوید آغوش کشور و انقلاب برای کسانی که قصد خدمت دارند گشوده است، اما نه به قیمت طلبکاری آنها از اصول اینکه چرا مرگ بر آمریکا گفتید و جنگ کردید. چرا لانه جاسوسی را اشغال کردید و صدها چرای دیگر.
نماینده مردم تهران بیان کرد: آقای ظریف در تلویزیون گفت مردم از هزینه دادن برای فلسطین خستهاند. تو خستهای؛ همان لیبرالهایی که امام میگفت تا من هستم نمیگذارم به قدرت برسند اینها دارند راه را برای ظریف باز میکنند. من مطمئنم مجلس رای نخواهد داد و حرفهای که آقای انصاری زد حقوقی نبود.
کوچکزاده تصریح کرد: همین امروز وزیر خارجه که تربیت شده ظریف است میگوید ما منتظریم آمریکا چه میکند.
در پایان با اعلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی یک فوریت لایحه نحوه اشخاص انتصاب افراد در مشاغل حساس به رای گذاشته شد که نمایندگان با ۲۰۷ رای مخالف در برابر ۳۸ رای موافق و ۷ ممتنع و ۴ بدون رای با تصویب آن مخالفت کردند.
قالیباف پس از پایان رایگیری گفت: حالا که این لایحه رای نیاورده است این لایحه به صورت عادی به کمیسیون اجتماعی ارجاع میشود.
وی اظهار کرد: این مجلس با رفتارهای غیرقانونی برخورد میکند، اما برای کسانی که سفیر و ابستگان ما هستند و ماموریت خارج کشور دارند این امر یک مشکل است و باید در کمیسیون مربوطه آن را بررسی کنیم.
خبرنگار: محمد امیرحسینی
آخر اثرات منفی خود را بر دولت چهاردهم خواهد گذاشت
و اقدامات مثبت دولت پزشکیان را هم تحت تاثیر قرار
خواهد داد و ،،،،،،،،،،،،،،، !!!!
مراجعهکنید.
واقعا به چه منظوری خودشون را توی محلس جا دادند
بذارین همین جوری ادامه پیدا کنه
برای رفاه مردم چکار کردن
چرا باید سالها با مشکل قطع برق مواجه باشیم و همچنان بدون راه حل ادامه دار باشه
کدوم ملت ؟؟؟؟؟؟؟؟