صالح محمدی گفت: سطح زیرکشت مرکبات استان افزون بر ۱۱ هزار و ۳۱۰ هکتار است که پیش بینی می شود امسال از سطح باغات بیش از ۲۳۰ هزار تن محصول برداشت شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون برداشت نارنگی و نارنج آغاز شده است، افزود : سطح زیرکشت میوه نارنگی در گیلان ۶۶۵ هکتار است که طبق برآوردها بیش از هفت هزار و ۸۵۰ تن محصول به ارزش اقتصادی هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال از آنها برداشت می شود.
وی وسعت باغات نارنج استان را نیز ۶۲۵ هکتار عنوان کرد و گفت: برآورد می شود هفت هزار و ۱۰۰ تن محصول به ارزش اقتصادی ۵۶۸ میلیارد ریال از این باغات برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: محصول پرتقال که بیشترین آن از نوع بومی (محلی)، خونی و تامسون است، ۹۰ درصد مرکبات تولیدی گیلان را به خود اختصاص داده است، نارنگی پنج درصد، سایر مرکبات اعم از نارنج، لیمو، گریپ فروت، دارابی و بالنگ هم پنج درصد دیگر تولیدات استان را در این بخش شامل می شود.
محمدی با اشاره به رتبه پنجم گیلان در تولید مرکبات کشور اظهار کرد: رودسر، املش و لنگرود عمده شهرستانهای تولیدکننده مرکبات هستند و بیش از ۲۶ هزار و ۶۵ خانوار بهرهبردار در این حوزه در استان فعالیت دارند.
وی بیان کرد: ۲ واحد فرآوری مرکبات گیلان با ظرفیت ۵۸ هزار تن نیز در شهرستان رودسر در زمینه تولیداتی چون کنسانتره، اسانس و روغن مرکبات فعال است.
بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی استان به شمار میرود.