پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل وبدا) اعلام کرد: دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان امروز (چهارشنبه ۲۳ آبان ماه) در سمینار تازههای پیوند اعضا در لاهیجان با بیان اینکه علم پیوند اعضا با موفقیتهای بسیار چشمگیری همراه بوده است، گفت: از علم پیوند اعضا به عنوان یکی از معجزات علم جدید یاد میکنند.
او با اشاره به توفیقات پیوند اعضا افزود: بسیاری از بیماران که قبلا به علت نارسایی عضو با مرگ دست و پنجه نرم میکردند، امروزه با موفقیت بالایی با پیوند قابل درمان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین با بیان اینکه یک هزار و ۴۰۲ بیمار دیالیزی در استان وجود دارد، تصریح کرد: خدمات دیالیز با ۲۷۰ دستگاه به مردم استان ارائه میشود که نسبت به نُرم استاندارد دست کم ۱۱۴ دستگاه دیالیز کمبود داریم.
دکتر آشوبی با بیان اینکه امروزه ما بعد از مشکل رد پیوند عضو با کمبود عضو پیوندی مواجه هستیم، تصریح کرد: بنا بر آمار موجود، در کشور ما در هر دقیقه یک نفر به علت نبود عضو پیوندی مناسب فوت میکند که باید فرهنگ اهدای عضو با جدیت بیشتری دنبال شود.
عمل موفق بیش از ۷۳۰ پیوند عضو در گیلان
او یکی از راهحلهای معضل کمبود عضو پیوندی را ساختن عضو از سلولهای بنیادی خود بیمار برشمرد و گفت: این کار نه تنها میتواند مشکل کمبود عضو را حل کند، بلکه، چون سلولها از خود بیمار است مسئله رد پیوند را نیز حل کرده و نیازی به مصرف داروهای ضد رد پیوند نیز نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به فعالیت نخبگان خبره و صاحب نام پیوند اعضا در این استان اشاره کرد و افزود: در استان گیلان تاکنون بیش از ۷۳۰ پیوند عضو با موفقیت انجام شده است که یک رخداد امیدبخش محسوب میشود.
دکتر آشوبی با اشاره به احداث مرکز جامع پیوند در رشت اظهار امیدواری کرد: به زودی قطب جامع پیوند اعضا با رویکرد هوش مصنوعی و با بهره گیری از علوم بین بخشی در استان گیلان راه اندازی شود.