مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با اشاره به وضعیت بحرانی منطقه سراجه این استان در تولید گرد و غبار، گفت: باید تدوین برنامه عملیاتی مقابله با گرد و غبار در قم به زودی نهایی شود.

محمدحسین بازگیر روز چهارشنبه در نشست بررسی مطالعات و برنامه‌های عملیاتی مقابله با گرد و غبار استان قم که در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر کانون بحرانی گرد و غبار سراجه قم، وضعیت نابسامانی داشته و اقدام خاصی در این منطقه صورت نگرفته است، گفت: باید در سریع‌ترین زمان، یک برنامه کارشناسی شده را به ستاد ملی گرد و غبار ارائه کرده تا اعتبارات لازم برای اجرای آن تخصیص یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم در ادامه افزود: بحران گرد و غبار در قم، علاوه بر آسیب‌های جدی برای سلامت عمومی مردم، خسارات اقتصادی بسیاری نیز به دنبال دارد و همه باید برای برطرف کردن این تهدید زیست محیطی و کاهش اثرات آن در جامعه اهتمام داشته باشند.

بازگیر تاکید کرد: برای اجرای برنامه‌ها و اقدامات مؤثر و کارآمد در راستای مقابله با گرد و غبار، باید بتوانیم هماهنگ، جامع و منسجم عمل کنیم.

روستای سراجه، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان قم است، این روستا در شهر قنوات قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم تصریح کرد: تالاب‌های قم به ویژه تالاب مره که در کنار بحران پیش رونده خشکسالی در دشت مسیله قرار گرفته است، نقش بسیار مهم و مؤثری در جلوگیری از گسترش کانون‌های گرد و غبار در مرکز کشور داشته و تأمین حقابه‌های آنها از مطالبات جدی ماست.

تالاب مره در پهنه‌ای به وسعت ۱۱ هزار هکتار در دامنه کوهی به همین نام در محدوده کیلومتر ۶۰ آزاده راه قم - گرمسار واقع شده است.

این تالاب وسیع و ارزشمند مهمترین میزبان پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در استان است که همه ساله شاهد حضور دسته‌های بزرگی از انواع مرغابی، غاز، آبچیلک، کاکایی، حواصیل، خروس کولی، دم جنبانک، چکاوک کاکلی، کفچه نوک و گاوچرانک است. پستاندارانی همچون روباه و کفتار و انواع مار‌ها و خزندگان از دیگر ساکنان تالاب مره است.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست قم نیز در سخنانی عنوان کرد: امسال هشت سنجاب ایرانی که از شهروندان تحویل گرفته شده و یا از متخلفان کشف و ضبط شده بودند، پس از تیمار و نگهداری اولیه، به استان لرستان منتقل و در دامان پرمهر زاگرس رهاسازی شدند.

طیب احمدی با بیان اینکه این گونه ارزشمند که نقش بسیار مهمی در احیای جنگل‌های بلوط زاگرس دارد، به شدت در معرض آسیب قرار گرفته است، گفت: متأسفانه عده‌ای سودجو سنجاب‌ها را از غرب کشور زنده گیری و در بازار‌های سیاه به فروش می‌رسانند.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست قم هرگونه خرید و فروش و نگهداری حیات وحش را به لحاظ قوانین زیست محیطی تخلف دانست و گفت: نگهداری جانوران وحشی سبب تغییر عادات غذایی و به تدریج تغییر رفتار زیستی و حذف گونه از چرخه طبیعت شده و در نهایت آسیب‌های جدی و تضعیف ژنتیک حیات وحش را در پی دارد.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست قم در پایان تصریح کرد: این اداره کل همواره آماده دریافت حیات وحش از همشهریان و رسیدگی به گزارشات مردمی در حوزه شکار و صید و قاچاق جانوران وحشی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.