سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم گفت: با توجه به سابقه دیرینه کشت انار در قم و وجود ارقام باکیفیت مانند قجاق و ملس ساوه، استان نه تنها در تأمین نیاز داخلی، بلکه در صادرات به کشور‌های روسیه، عربی و آسیای میانه نیز فعال است.

علی محمد ملاتقی سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم، با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات انار استان قم حدود ۲۴۰۰ هکتار است، گفت: میزان کل برداشت سال گذشته ۳۷ هزار تن بوده و پیش‌بینی می‌شود که امسال نیز همین مقدار برداشت شود.

او  ادامه داد: عملکرد انار در این استان به‌طور میانگین حدود ۱۷ تن در هکتار است و تعداد بهره‌برداران فعال در زمینه کاشت، داشت و برداشت انار به ۲۵۰۰ نفر می‌رسد.

ملاتقی بیان کرد: عمده مناطق کشت انار در قم، مناطق دشتی هستند، از جمله جاده قدیم اصفهان، حومه قم، جاده ساوه و بخش جعفرآباد که از منابع آب کافی و با کیفیت برخوردارند.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم افزود: کشت انار در قم سابقه‌ای دیرینه دارد و نام دیگر رودخانه قمرود، اناربار است؛ با توجه به وجود منابع آب مطمئن، کشت انار در این منطقه رواج یافته است.

او  ادامه داد: اخیراً برنامه جدیدی به‌عنوان طراحی پایلوت برای رقم یوسف‌خانی پیشنهاد شده که می‌تواند به افزایش سطح زیر کشت در آینده منجر شود.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی تصریح کرد: رقم‌های عمده انار در استان قم شامل؛ ارقام اجاق و ملس ساوه هستند که بخش بزرگی از باغات استان را به خود اختصاص داده و صادرات خوبی نیز دارند.

ملاتقی عنوان کرد: عمده صادرات انار از استان قم به کشور‌های روسیه، کشور‌های عربی و آسیای میانه انجام می‌شود و این صادرات هر ساله ادامه دارد.

سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان قم اضافه کرد: در خصوص افزایش عملکرد، اقدامات مؤثری در زمینه آموزش، بازدید، معرفی ارقام جدید و ارائه توصیه‌های فنی در زمینه تغذیه، هرس و تغییر روش‌های کاشت انجام شده است که به افزایش عملکرد نسبت به قبل کمک کرده است.

ملاتقی اعلام کرد: امید داریم که با توجه به توصیه‌های فنی ارائه‌شده از سوی مرکز تحقیقات و کارشناسان باغبانی، کشاورزان بتوانند عملکرد خود را از ۱۷ تن به ۲۰ تن در هکتار افزایش دهند.

 سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی افزود: چالش‌هایی که با آنها مواجه هستیم شامل ریزگردها، گرد و غبار، افزایش دما، آفتاب‌سوختگی و مگس مدیترانه‌ای است؛ در صورتی که انار دچار آفت‌زدگی یا آفتاب‌سوختگی شود، بازارپسندی و قابلیت حمل و نقل خود را از دست خواهد داد.

ملاتقی در پایان به بهره‌برداران توصیه کرد: برای کاهش میزان آب مصرفی و کنترل علف‌های هرز، پیشنهاد می‌کنیم از سایبان‌ها استفاده شود که در مقابله با این دو چالش بسیار مؤثر است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار