اعظم گودرزی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان این که وجود بوفه مدارس فرایند خاصی دارد؛ گفت: محل توزیع مواد غذایی در مدارس (بوفه) باید استانداردهای خاص خود را داشته باشد.
وی با بیان این که معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی استانداردهای لازم بوفه مدارس را ابلاغ میکند؛ افزود: مدیران مدارس با توجه به فضای مدرسه و استانداردهای لازم برای ایجاد بوفه درخواست میدهند.
او با بیان این که سلامت دانشآموزان بسیار مهم است؛ ادامه داد: پایگاههای تغذیه در مدارس یکی از مهمترین رکنهای سلامت دانشآموزان در مدارس هستند؛ چرا که در آن ها مواد غذایی توزیع و سپس مصرف میشود. بر همین اساس باید بوفهها مجوزهای لازم را داشته باشند.
وی با بیان این که برای دریافت مجوز فرایندهایی باید اجرایی شوند؛ تصریح کرد: این فرایندها باید طی بشوند تا سلامت دانش آموزان حفظ شود.
گودرزی با بیان این که اگر پایگاههای تغذیه استانداردها و مجوزهای لازم را نداشته باشند برای توزیع مواد غذایی به عنوان استاندارد پذیرفته نمیشوند و نمیتوانند مواد غذایی را توزیع کنند؛ اظهار کرد: حدود ۵ درصد مدارس ما در سال تحصیلی گذشته درخواست مجوز داده بودند و استانداردهای لازم را نیز داشتند.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که اقلامی که در بوفه مدارس یا همان پایگاه تغذیه سالم توزیع میشوند، باید متخصصین واحد بهداشت و تغذیه وزارت بهداشت تایید کنند؛ تصریح کرد: ما با متخصصین واحد بهداشت و تغذیه وزارت بهداشت جلساتی را برگزار میکنیم و بر اساس آن ابلاغیه به ما ارائه میدهند که در این ابلاغیه مشخص میشود که چه اقلام غذایی مجاز و قابل فروش هستند.
وی با بیان این که طبق همین دستورات اقلام مورد تایید به ادارات کل آموزش و پرورش ابلاغ میشوند؛ گفت: مواد غذایی همچون خشکبار که برای دانش آموزان مفید هستند در بوفه مدارس قابل فروشند. همچنین مواد غذایی غیر مجاز همچون شیر طعمدار یا نوشیدنی گازدار در مدارس غیر قابل فروش هستند.