رضا ماجدی روز پنجشنبه اظهار کرد: در این طرح خودروهای جمع آوری پسماند که به صورت انفرادی در حال فعالیت بوده اند تحت پوشش پیمانکار قرار میگیرند و با دریافت کد، به صورت شناسنامه دار و سازمان یافته زیر نظر سازمان مدیریت پسماند به درب منازل، ادارات و مدارس مراجعه و پسماندهای خشک را جمع آوری خواهند کرد.
وی هدف از اجرای این طرح را جمع آوری مواد بازیافتی از داخل مخازن زباله عنوان کرد و افزود: با انجام این کار و شناسنامه دار شدن فعالان این عرصه، بهداشت محیط و امنیت شهروندان نیز حفظ خواهد شد.
ماجدی با بیان اینکه خالی کردن زبالههای داخل مخازن توسط افراد و جمع آوری پسماندهای خشک یک چالش محسوب میشود عنوان کرد: در این طرح خودروها از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر و همچنین ۱۴ تا ساعات پایانی غروب با مراجعه به درب منازل شهروندان پسماندهای خشک را جمع آوری میکنند.
وی با اشاره به مراجعه پنج دستگاه از خودروهای جمع آوری پسماند سطح شهر برای فعالیت زیر نظر پیمانکار طرح عنوان کرد: با توجه به ظرفیت محدود، اولویت شناسنامه دار شدن و اخذ کد با مالکان خودروهایی است که هرچه سریعتر اعلام آمادگی نمایند.
ماجدی در خصوص پسماندهایی که توسط این خودروها جمع آوری میشود تصریح کرد: انواع کاغذ، شیشه، کارتن، نان خشک، بطریهای پت (پلاستیکی) نوشابه، آهن آلات و آلومینیوم پسماند خشک محسوب و توصیه میشود در بسته بندیهای جداگانه به خودروهای جمع آوری تحویل شوند.
وی افزود: پیمانکار در قبال دریافت پسماندها مبالغی را به شهروندان پرداخت خواهد کرد و ترتیبی اتخاذ شده تا بتوانند در ازای آنها مواد شوینده دریافت نمایند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم آباد گفت: همچنین نرم افزار تفکیک از مبدا پسماندهای خشک نیز طراحی شده است که پس از اتصال به سامانه "بازار" بزودی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
به گفته ماجدی برای طراحی و راه اندازی این سامانه مبلغ سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از سوی پیمانکار مربوطه هزینه شده است.
وی ادامه داد: پسماندهای خشک پس از جمع آوری و طی مراحل مختلف در بخشهایی همچون صنعت فرش بافی، کارخانجات تولید شیشه، خمیر مایه کاغذ و تولید آهن و آلومینیوم مورد استفاده مجدد قرار میگیرند.
ماجدی افزود: بر اساس ماده هفت قانون مدیریت پسماند و به دلیل بروز مشکلات بهداشتی و اجتماعی از جمله انتقال بیماریهای های واگیردار و نازیبا نمودن چهره شهر، جمع آوری زباله توسط زباله گردها در شهر خرم آباد ممنوع است و در صورت مشاهده با آنها برخورد میشود.
در حال حاضر روزانه بیش از ۴۰۰ تن زباله در شهر خرم آباد، دهیاریها و شهرهای اقماری آن تولید میشود.