رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: با توجه به بیانات رهبری معظم برنامه ما این است که در جهت توسعه کمی و کیفی هوش مصنوعی گام‌های موثر برداریم.

علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران یکی از قطب‌های فناوری دانشگاه تهران است. با توجه به این که دانشگاه تهران و دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در کنار سایر تخصص‌های مرتبط یک بستری را فراهم کرده اند که در این زمینه اقدامات موثری انجام شود، یکی از خوشه‌های اصلی که ما در آن حوزه فعالیت می‌کنیم، هوش مصنوعی است.

او گفت: با توجه به تاکیداتی که مقام معظم رهبری اخیراً در خصوص هوش مصنوعی داشتند که باید برنامه‌ها و اقدامات موثرتری و بیش از گذشته انجام شوند، در حال حاضر ما به دنبال این هستیم که بتوانیم در زمینه هوش مصنوعی مرکز یا کمیته‌ای را داشته باشیم یا به عبارت دیگر بتوانیم در جهت توسعه کمی و کیفی این حوزه اقداماتی را انجام دهیم، در برنامه‌ است و ان‌شاءالله امیدوار هستیم در آینده نزدیک خبر‌های خوبی در این زمینه اعلام کنیم. در برنامه‌های ما این است که از نظر کمی و کیفی این حوزه را تقویت کنیم.

اسدی با بیان این که تا پایان سال این کار به نتیجه می‌رسد، توضیح داد: در این راستا شبکه‌سازی و اقداماتی نیز در دست انجام است.

در زمینه هوش مصنوعی، ظرفیت و پتانسیل داریم

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درباره همکاری با سایر نهاد‌ها ضمن اشاره به همکاری با معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و معاونت فناوری و نوآوری وزارت عطف، مطرح کرد:  پارک‌ دانشگاه تهران، به ویژه ظرفیت‌ها و پتانسیل بخش خصوصی، هلدینگ‌ها، شتاب دهنده ها، استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و همین طور اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در دانشگاه تهران حضور دارند، یک زیست‌بوم بسیار خوبی را فراهم کرده‌ که بتوانیم با بازیگران اصلی در این زمینه اقدامات خوبی انجام دهیم.

او اضافه کرد: ظرفیت و پتانسیل در این زمینه وجود دارد، مهم این است که ظرفیت‌های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.

اسدی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه هوش مصنوعی٬ درباره زمینه‌های فعالیت مرکز هوش مصنوعی مطرح کرد: زمینه‌های مختلفی چون پزشکی‌٬ کشاورزی و تمام زمینه‌ها و ابعاد مختلفی که هوش مصنوعی می‌تواند در آن ها تاثیرگذار باشد در مرکز هوش مصنوعی قابل کار است؛ علت آن هم این است که دانشگاه تهران از مرجعیت علمی برخوردار است٬ در تمام زمینه‌های تخصصی دانشگاه تهران دانشجو می‌پذیرد و پژوهش می‌کند. لذا ضرورت ایجاب می‌کند هوش مصنوعی در تمام زمینه‌ها ورود کند.

با حمایت از دانشجویان می توان زمینه را برای حفظ نخبگان در کشور فراهم کرد

رئیس پارک علم و فناوی دانشگاه تهران درباره حضور دانشجویان در زمینه فناوری و هوش مصنوعی گفت:  دانشجویان تحصیلات تکمیلی یکی از ظرفیت‌های خیلی خوب ما هستند که در قالب هسته‌های نوآور و پس از آن به عنوان استارت‌آپ‌ها می‌توانند در این زمینه فعال باشند٬ شروع و پایه کار دانشجویان و نخبگان هستند.

او با تاکید بر بیانات رهبری مبنی بر جلوگیری از خروج نخبگان٬ انگیزه‌های معنوی در کنار انگیزه‌های زیرساختی و مادی را در این زمینه کمک کننده دانست و درباره ایجاد فضای شغلی گفت: ما در پارک به دنبال ایجاد شغل دولتی نیستیم. استارتاپ‌هایی داشتیم که با ۳ ـ ۴ نفر کار را شروع کرده اند و اکنون به عنوان یک شرکت توسعه یافته با ۵۰ نفر فعالیت می‌کنند.  دانشجویان خود به عنوان کارآفرین باید در عرصه باشند و شغل ایجاد کنند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درباره تعداد شرکت‌های فناور این دانشگاه گفت: با در نظر گرفتن هسته‌های نوآور٬ واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان٬ در مجموع تعداد مراکز فناور حدود ۳۳۰ مرکز است.

خبرنگار: فاطمه کربلایی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار