مهرنوش ملکوتی گفت: با توجه نزدیکی آغاز برداشت محصول خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما به عنوان خوراک دام، دامداران در این فصل مراقب افزایش بیماری اسیدوز باشند.
وی افزود: اسیدوز، یک بیماری متابولیک دام است که با مصرف مواد قندی، از قبیل: خرما، گندم، جو، سورگوم، انگور و غیره رخ میدهد و موجب تولید مواد اسیدی از قبیل اسید لاکتیک در شکمبه میشود.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان گنبکی اضافه کرد: علائم بیماری اسیدوز عبارتند از: بی اشتهایی شدید، افسردگی و بی حالی، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی بدن، درد در بخش شکمی است که در این حالت دام از شدت درد به شکم خود لگد میزند. وجود اسهال همراه با موکوس از علائم شایع بیماری اسیدوز در دام است.
وی بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلای دام به بیماری اسیدوز باید تغذیه دام با دانههای غلات در بازههای زمانی تعیین شده باشد و تغذیه دام باید در مقادیر کم باشد؛ یعنی در روزهای اول از مقادیر بسیار کم شروع کرده و پس از چندروز تدریجی افزایش داده و به میزان مورد نظر برسانند.