کتاب «المپیک زرد» اثری تحلیلی در خصوص بازیهای المپیک است که در کنار توجه به ابعاد مختلف بازیهای المپیک توکیو، نسبت به تحلیل انتقادی بازیهای المپیک طی ادوار مختلف اقدام کرده است.
این کتاب داری ۹ فصل است که مفاهیمی، چون المپیک رادیواکتیو، المپیک سیاست زده، المپیک فیلهای سفید، المپیک کارگران فراموش شده، المپیک سبز؟، المپیک جنسیت زده، المپیک اعتراض و المپیک آینده عناوین ۹ فصل این کتاب محسوب میشوند.
در بخشهایی از مقدمه این کتاب که توسط رضا شجیع از مدیران و نخبگان علمی ورزش کشور و همچنین کاوه صدقی کارآفرین و رئیس انجمن هاکی روی یخ کشور نوشته شده چنین آمده است: المپیک دارای ریشهای عمیق در نظام صنعتی مدرن است و مبنای شکل گیری آن را میتوان در عقلانیت ابزاری جستجو کرد. بر این اساس هر اندازه که مدرنیته و تغییرات آن برای ما جذاب است، المپیک هم از این قاعده مستثنی نیست و اتفاقاً مطالعهء بازیهای المپیک، میانبری سادهتر برای بررسی تغییرات و روندهای مدرنیته صنعتی و آثار فرهنگی اجتماعی آن بر مردم جوامع مختلف محسوب میشود. کتاب «المپیک زرد» با بررسی دقیق و همه جانبه ابعاد فرهنگی و اجتماعی بازیهای المپیک توکیو ۲۰۲۰، به دنبال رونمایی از این رویکردها و تحرکات نوین است و در بطن این موشکافی، تلاش ژاپن برای برگزاری یک رویداد بزرگ، آن هم در شرایط سخت همه گیری کرونا را توصیف و تحلیل میکند.
این کتاب حاوی نکاتی است که ذهن انسان ایرانی تا کنون هرگز از این منظر به ادوار مختلف بازیهای المپیک نگاه نکرده است. امری که نیازمند تبیین دقیقتر برای همگان و بویژه مدیران و سیاستگذاران کشور است، تا با نگاهی بازتر به این رویداد، به مثابه فرزند خلف مدرنیته فکر کنند و بیندیشند، و اگر مجالی بود خود را برای مواجهه با آینده متفاوت آن آماده سازند.