نامزد‌های انتخاباتی در کنار ارائه برنامه‌های خود در مناظرات، با نقد رقبای خود به دنبال برنده شدن هستند؛ در حالی که باید بدانند برنده اصلی در مناظرات با اخلاق‌ترین کاندیدا است.

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانات ارزشمندشان در حرم مطهر امام خمینی (ره) و در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم، تأکید فرمودند که «در رقابت‌های پیشروی انتخابات باید اخلاق حاکم شود. بدگویی، تهمت و لجن‌پراکنی کمکی به پیشرفت کار نمی‌کند؛ بلکه به آبروی ملی هم لطمه می‌زند.» نگاه ارزشی و راهبردی معظم‌له به انتخابات همواره این‌گونه بوده که انتخابات نباید صحنه «جنگ قدرت» باشد؛ بلکه انتخابات باید میدان «مسابقه خدمت» باشد. اینجاست که اگر انتخابات بر مدار اخلاق باشد، مایه اعتلا و آبروی ملی خواهد شد؛ بنابراین برای انتخاب فرد مسئول باید به ریشه‌های اخلاقی کاندیدا‌ها در مناظرات توجه جدی شود؛ چراکه تجربه نشان داده که عدم درنظرگرفتن خصلت‌های فردی در کاندیدا‌ها چه مضرات جبران‌ناپذیری را متوجه جامعه خواهد کرد.

تأثیر مناظرات بر تصمیم رأی‌دهندگان

هدف مناظره مقایسه افکار و عقاید است. مناظره یک سنت دموکراتیک و وسیله‌ای مناسب برای کشف ارزش‌هاست و این ارزش زمانی برای مردم نمایان می‌شود که اخلاق بر آن حکمفرما باشد.

تحلیل تأثیر دقیق مناظرات بر تصمیم رأی‌دهندگان دشوار است، اما مناظرات در تصمیم رأی‌دهندگان بسیار مهم است. حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاسی اصول‌گرا دررابطه‌با اهمیت برگزاری مناظرات انتخاباتی می‌گوید: «مناظرات انتخاباتی کمک می‌کند تا مردم با دیدگاه و برنامه نامزد‌ها برای حل مشکلات کشور آشنا شوند. البته من معتقدم نامزد‌ها باید با ۵-۶ وزیر کلیدی خود در مناظرات حاضر شوند و اینکه تنها چند کارشناس بدون نظر کارشناسی در مناظرات حضور پیدا کنند، کارگشا نیست.»

او مناظرات انتخاباتی پیشرو را این‌گونه ارزیابی می‌کند: «متأسفانه سطح مناظرات تاکنون ضعیف بوده و نامزد‌های انتخاباتی پاسخ صریحی برای مسائلی همچون برجام، بنزین،‌ ای تی اف و... نداشته‌اند؛ تاکنون پاسخ‌ها حداقل برای بنده که در مسائل اقتصادی و سیاسی دستی در آتش دارم قانع‌کننده نبوده است.»

نامزد‌ها نباید مناظره را تبدیل به منازعه کنند

در مقاطع مختلف، رهبر معظم انقلاب به مناسبت‌های گوناگون به تشریح ضرورت‌های محوری درباره «اخلاق انتخاباتی» و فعالیت کاندیدا‌ها و هوادارانشان در رقابت‌های انتخاباتی پرداخته‌اند؛ در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری و بعضی گلوگاه‌های آن مانند مناظرات، نباید باعث شود که خط اصلی درگیری با دشمن گم و تسویه‌حساب‌های سیاسی، موجب کوچه باز کردن برای بدخواهان جمهوری اسلامی ایران شود. به فرموده مقام معظم رهبری، بعضی‌ها رقیب انتخاباتی خود را «شیطان اکبر» به‌حساب می‌آورند! شیطان اکبر آمریکاست، شیطان اکبر صهیونیسم است؛ رقیب انتخاباتی که شیطان اکبر نیست.

کنعانی مقدم با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در خصوص اخلاق انتخاباتی تصریح می‌کند: «مقام معظم رهبری در انتخابات مجلس بر روی چهار رکن امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت تأکید کردند. رکن پنجمی که ایشان برای انتخابات ریاست‌جمهوری تأکید نمودند، اخلاق‌مداری است.»

این فعال سیاسی با اشاره به‌ضرورت رعایت اخلاق انتخاباتی می‌گوید: «نامزد‌ها باید اخلاق را در اولویت خود قرار دهند و به‌جای تخریب دیگران، خودشان را اثبات کنند و مناظره را تبدیل به منازعه نکنند. بنا نیست که ما با سیاه‌نمایی، تخریب دیگران، تهمت، دروغ و لجن‌پراکنی بخواهیم رأی جمع کنیم و این‌گونه رأی جمع‌کردن خلاف اصول انتخاباتی است.»

او تأکید می‌کند: «ما دنبال این هستیم که رئیس‌جمهوری در تراز جمهوری اسلامی انتخاب کنیم؛ رئیس‌جمهوری که گام دوم انقلاب را بردارد. بدون تردید رئیس‌جمهوری که اصول اخلاقی را رعایت نکند، در عمل، خودش را رد صلاحیت می‌کند.»

انتخابات صحنه رقابت برای خدمت است، نه صحنه کشاکش

کنعانی مقدم در توصیه‌ای به نامزد‌های ریاست‌جمهوری افزود: «نامزد‌ها باید دررابطه با مشکلات اساسی کشور راهکار نشان دهند و بگویند که اگر من سرکار بیایم مشکلات را با این وزرا و با این روش حل می‌کنم. تعریف‌کردن از خود برای جمع‌کردن رأی کافی نیست. سابقه تمام کاندیدا‌ها با یک سرچ ساده در گوگل به دست می‌آید و مردم چندان نیازی به شنیدن رزومه نامزد‌ها و تعریف آنها از خود ندارند بلکه نیاز مردم اطلاع از اولویت‌بندی آنها برای حل مسائل کشور در بلندمدت و کوتاه‌مدت و شناخت وزرای انتخابی آنها است.»

او تأکید می‌کند: «مردم باید بدانند که رئیس‌جمهور انتخابی آنها چگونه و در چه مدتی به حل مسائل کشور می‌پردازد. اگر بنا باشد نامزدی شعار دهد و بعد از رسیدن به مقام، عدم تحقق وعده‌های خود را گردن دیگران بیندازد، چنین فردی صلاحیت رئیس‌جمهوری را نخواهد داشت.»

این فعال سیاسی در پایان یادآور می‌شود: «این فرمایش مقام معظم رهبری باید سرلوحه نامزد‌های انتخاباتی قرار گیرد که صحنه انتخابات صحنه رقابت برای خدمت است نه صحنه کشاکش برای به‌دست‌آوردن قدرت؛ برادرانی که وارد میدان رقابت انتخابات می‌شوند، این نکته را به‌عنوان یک وظیفه بدانند؛ خداوند نیز دل‌ها را هدایت خواهد کرد و به بهترین گزینه ان‌شاءالله رأی خواهند داد و یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد.»

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
تحلیلگر
۱۱:۱۱ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳
پرشکیان روحانی دوم هست واقعا فعم این مسئله خیلیییی ساده هست
چرا کسی که 8 سال ملت بدبخت ورد دوباره باید بیاد روی کار چرا بهش اعتماد می کنید !!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
خدا رحمت کند شهیدان خدمت را بعضیها ابن تجربه ۳ساله جهش حداقل ۷ ساله کرده پس اکر کسی دنباله رو باشد با چهار سال باهمین پشتکار میتوانیم به نوک قلعه برسیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳
آره جهش
منتهی در قیمتها جهش داشتیم
Iran (Islamic Republic of)
عمار .
۱۷:۱۷ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
به نام خداوند جان و خرد : برنده مناظره شخصی است که پاسخهای
قانع کننده خردمندانه عادلانه بصیرانه مقتدرانه قدرتمندانه قاطعانه خداپسندانه به طرف رقیب سرسخت خود بدهد تا بتواند مردم حداکثر رای مردم را برای خود جذب کند مردم ایران اسلامی بسیار فهیم خردمند تیزبین هوشیار بیدار هستند و سخنان حرف حق را که از دل برآید بر دلشان می نشیند و به آن کاندیده رای خود را می دهند مردم به کاندیدای ریاست جمهوری که فقط شعار خوب می دهد ولی سوابق درخشانی در کارنامه عملکردی دوران مدیریتش برای مردم نداشته خودش و جناحش رای به او نمی دهند مناظره باید بادبانه و خردمندانه مقتدرانه قدرتمندانه قاطعانه هوشمندانه با پاسخهای منطقی کاربردی به طرف رقیب انتخاباتی داده شود با شجاعت عقل خردورزی تا رقیب را از میدان انتخاباتی سرسخت بدر کند و حرف خود را به کرسی عدل عدالت خداپسندانه بنشاند مناظره سرسخت جای هیچگونه مماشات اقماض مظلوم نمایی سربزیری نیست جای دفاع از حق حقوق توانایی شخصیت خود و جناح به حق خود و اعضای کابینه دولت مردمی خود و طرفداران مردمی خود است بنابراین باید مناظره بسیار جدی برگذار شود تا ۹۰ میلیون جمعیت ایران اسلامی را به وجد بیاورد پر شعور شعور غیرتمندانه به میدان انتخاباتی پای صندوقهای رای بیاورد مناظر متور حرکت پیشران انتخابات ریاست جمهوری است مناظر سست بی حال تعاریفی مثل موتور نیم سوز عمل می کند که ریپ می زند و نمی تواند ملت را به پای صندوقهای رای بکشاند مناظره موتور پر انرژی حرکتی مردم است که مردم را حرکت می دهد غیرتمندانه به پای صندوقهای رای خودشان . والسلام و صلوات التماس دعا . و من الله التوفیق .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
مسلمان واقعی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
دین محورصبور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
برنده شخص متدین وولایتمدارومتقی وخداترس است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
راجع به اقتصاد و بورس از کاندیداها سوال شود که میلیونها نفر انتظار جواب از سوی کاندیداها را دارند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
چرا نباید مردم آگاه بشن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
رای ما قالیباف ......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
بنده کسی است که وعده الکی نده برای رضای خدا آمده باشد وان هم گره گشایی از تورم فقر واو برنده اصلی نزد خداست واو که می داند نمی تواند و وعده خالی می دهد فکر قدرت و پوست است او بازنده است و جهنم واسه خودش می خرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
.. گرفتار معضل عجیبی در کشور شده ایم که اقشار مختلف مردم بمراتب سطح فهم و درکشان از مسئولان حاکم بیشتر است! چرا که ورود به دنیای سیاست شروطی پیدا کرده که از اساس با صداقت و شایستگی فاصله داشته و شایستگان حقیقی اصلا در شان خود نمیدانند که به این عرصه فاسد ورود کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
هر کسی باشه از حسن روحانی بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
رای بی رای