آرش آریانژاد در خصوص ورود فاضلاب روستاهای بالادست سد قشلاق به مخزن این سد، گفت: مخزن سد قشلاق به مثابه دیگر مخازن سدهای دنیا در معرض ورود مواد آلاینده روستاهای بالادست همواره قرار داشته و براساس بررسیهای بعمل آمده فاضلاب تعداد کمی از روستاها در جریان عبور رودخانهای وارد مخزن سد می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان افزود: بدلیل فاصله زیاد عمده روستاهای بالادست مخزن سد، بخشی از این مواد آلاینده بوسیله توان خود پالایش جریان رودخانه و همچنین براثر انجام فعل و انفعالات شیمیایی و تابش آفتاب در طول مسیر رودخانه، بطور قابل توجهی کاهش می یابد.
وی بیان کرد: خروجی آب شرب به جهت انجام کامل فرآیندهای شیمیایی در محل تصفیه خانه سنندج که تحت نظر شرکت آب و فاضلاب استان کردستان قرار دارد، عاری از هر گونه آلودگی و مواد آلاینده بوده و به صورت مستمر و با زمانبندی منظم تحت پایش شبکه بهداشت و درمان استان و این شرکت قرار دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کردستان ادامه داد: مسئولیت جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب به عهده شرکت آب و فاضلاب استان کردستان و دهیاریها بوده و همچنین صیانت از رودخانههای استان در قبال ورود فاضلاب حیوانی و کود و سموم نیز بر عهده سازمان حفاظت از محیط زیست و جهاد کشاورزی است.
وی افزود: خوشبختانه در طول سالیان اخیر شرکت آبفای استان موفق به اجرای سیستمهای بهداشتی و دفع فاضلاب روستای حسینآباد و چند روستای بالادست سد قشلاق نیز گردیده و در حال حاضر هیچگونه تهدید جدی برای این سد وجود ندارد.
آریانژاد به تأمین آب شرب شهروندان سنندجی از سد آزاد اشاره کرد و گفت: با همّت دولت سیزدهم، حدود ۲ سال است که آب شرب سنندج از محل سد آزاد تأمین و سد قشلاق نیز برای مصرف شرب در حال پدافندی قرار داشته و در حال حاضر صرف مصارف، کشاورزی، زیستمحیطی و صنعت می شود.