حسن لطفعلی پور رئیس شبکه دامپزشکی زرند راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو را بیان کرد که به شرح ذیل است:
۱- از خرید و مصرف گوشت دامیهایی که به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور میشوند و یا بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه میگردند خودداری کنید.
۲- از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.
۳- با کمک دامپزشکی محل سکونت خود نسبت به کنه زدایی دامها و سم پاشی محل نگهداری آنها اقدام کنید.
۴- از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنید.
۵- کسانیکه در محیطهای دامپروری و روستایی، خصوصا" در فصول بهار و پاییز حضور دارند خود را در برابر گزش کنه (با استفاده از مواد دورکننده حشرات بر روی لباس و بدن، پوشانیدن قسمتهای از بدن که در معرض خطر گزش کنه میباشند با استفاده از دستکش و پوشیدن لباس آستین بلند) محافظت کنند.
۶- لباس و روی پوست خود را از نظر وجود کنه بصورت مرتب بررسی کنید و درصورت وجود کنه، به طریقی که قسمت دهانی کنه در پوست باقی نماند و با استفاده از پنس آنها را از پوست جدا کنید.
۷- از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا" خودداری کنید.
۸- هنگام تماس با گوشت، خون و ترشحات دامهای مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
۹- گوشت و جگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. ویروس بیماری در فرآوردههای دامی، پس از پخته شدن به مدت ۱۵ دقیقه و درحرارت ۸۵ درجه سانتی گراد از بین میرود.
وی افزود:درصورت خرید گوشت دامهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید؛ گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد (در یخچال) نگهداری کنید و سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستشو و بسته بندی آن اقدام نمایید.