فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «جایزه فلسطین» یک ضرورت برای خلق آثار هنری و فرهنگی با موضوع مردم فلسطین است.

محمدمهدی اسماعیلی روز یکشنبه - ۲۳ اردیبهشت- در نشست شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین، که با حضور نمایندگانی از کشورهای عراق، یمن، لبنان، الجزایر و سوریه حضور داشتند، گفت: این اتفاق مبارک در شرایطی که شاید انتظارش نمی‌رفت به خوبی پیش رفته و در نقطه‌ خوبی ایستاده‌ایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال جاری که شعرا میهمان رهبر معظم انقلاب بودند، رهبری عزیز انقلاب دستور دادند اشعار حماسی درباره غزه و فلسطین توسط دوستان عرب زبان به جبهه مقاومت منتقل شود ایشان فرمودند «زبان شعر و رسانه از موشک و وسایل نظامی قوی تر و رساتر است» و رهبر انقلاب در مقاطع مختلف تاکید کردند این اتفاقات بزرگ باید با زبان هنر برای جامعه بشری، روایت خوب و هنرمندانه ای داشته باشد.

ضرورت روایت هنرمندانه طوفان الاقصی

اسماعیلی با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی رویداد تاریخی بود، افزود: در ایران روز هفتم اکتبر که مقارن با پانزدهم مهرماه است را به نام روز «حماسه مقاومت جوانان فلسطینی» نام گذاری کردیم و علاوه بر آن شبی که جنایت هولناک در بیمارستان غزه رخ داد را به نام روز «نسل کشی فلسطینی‌ها» نام‌گذاری کردیم.

وی ادامه داد: معتقد هستیم هر دو صورت این اتفاق باید روایت هنرمندانه‌ای داشته باشد؛ البته وجه مبارک و اصلی آن حماسه‌ای است که جوانان فلسطینی در هفتم اکتبر آفریدند و رژیم صهیونسیتی را مبهوت‌ قدرت‌ خود کردند، رشادت و دلاوری‌ها وجه نورانی این اتفاق است.

کودکان فلسطینی با کمال غرور می‌ایستند

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مقاومت، پیروزی و شجاعت ها ریشه در فرهنگ عمیق دینی و قرآنی ما دارد، گفت: در برابر دروبین های تلویزیونی کودکانی را می بینیم که در واکنش به از دست دادن نزدیکانشان با کمال غرور می ایستند و فریاد می‌زنند «حسبنا الله و نعم الوکیل»، همه اینها وجوه زیبای اتفاقات اخیر است.

وی افزود: وجه دوم این اتفاق، جنایات و خون‌آشامی‌های رژیم صهیونیستی و حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکای جنایتکار است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: کشتن زنان و کودکان بی گناه دل‌های‌ همه مسلمانان و آزادگان را خون و دلهای همه ما را غصه دار کرده است ولی همین بخش سیاه عملکرد تمدن‌ وحشی غرب، فرصتی جدید برای ما ایجاد کرده است «عَسَی أنْ تَکْرَهُوا شَیئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُم» سوره مبارکه بقره آیه ۲۱۶

وزیر فرهنگ گفت: خداوند متعال وعده داده است کسانی که مقاومت می کنند در نهایت به پیروزی می‌رسند و نصرت را از دل این صحنه های رقت بار برای ما رقم‌ خواهد زد. ما به وعده های الهی ایمان داریم و در کنار این‌صحنه‌های وحشتناکی که رژیم صهیونسیتی ایجاد کرده مردان و زنان آزاده دنیا بیدار شده‌اند؛ این همان خیری است که شاید از ابتدا تصور آن را نداشتیم.

بیداری دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی بشارت مهم پیروزی جبهه مقاومت است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اجتماعات چندصد هزار نفری در کشورهای غربی و بیداری دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی بشارت مهم در پیروزی جبهه مقاومت است.

اسماعیلی گفت: در اجلاس دوحه که قبل از طوفان الاقصی برگزار شد، تنها کشوری که از آرمان فلسطین سخن گفت جمهوری اسلامی ایران بود، برای ما سخت بود که در این اجلاس مسلمین را به وحدت در برابر صهیونیست ها دعوت کنیم اما ندایی نشنویم.

مجاهدین یمنی هیمنه استکبار جهانی را فرو ریختند

وزیر فرهنگ گفت: اما بعد از این اتفاق شاهد رویش های جدیدی در حوزه مقاومت هستیم؛ مجاهدین یمنی افتخار آفرین بودند و هیمنه استکبار جهانی را فرو ریختند، دریا و خشکی را برای صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ناامن کردند و ما دست و بازوی مجاهدان یمنی را می بوسیم و به آن افتخار می‌کنیم.

وی افزود: به جبهه مقاومت در عراق، لبنان، سوریه و در کشورهای دیگر این جبهه، افتخار و از مواضع دولت الجزایر در شورای امنیت تشکر می کنیم؛ اینها نشانگر وحدت دوباره مسلمین برای نجات قدس شریف است.

جایزه فلسطین ضرورت روایتگری هنرمندانه جبهه مقاومت است

وزیر فرهنگ گفت: جایزه فلسطین یک ضرورت است باید از احساسات ملت های اسلامی، آزادگان و مستضعفین برای خلق آثار هنری و فرهنگی با موضوع مردم فلسطین و مقاومت قهرمانانه آنها استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: باید از این فرصت برای روایت دقیق و هنرمندانه فجایع صهیونیستی برای همه مردم دنیا استفاده کنیم و خونهای بیگناهان فلسطینی باید باعث آگاهی آزادگان و عدالت طلبان در همه نقاط دنیا باشد.

اسماعیلی با بیان اینکه در ایران آمادگی کامل خود را برای حمایت همه جانبه از این حرکت عمیق که توسط جبهه مقاومت در حال انجام است اعلام می کنیم، گفت: همه تصمیماتی که شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین اخذ کند به امید خدا مورد پشتیبانی دولت ایران و وزارت فرهنگ خواهد بود.

وی افزود: از دولت دوست و برادر عراق برای قبول میزبانی نشست آینده تشکر و از هر پیشنهاد سازنده ای برای خلق آثار هنری و فرهنگی برای این موضوع استقبال می کنیم.

آماده تولیدات مشترک فرهنگی و هنری با جبهه مقاومت هستیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در سازمان سینمایی وارد پیش تولید چندین اثر مهم در موضوع غزه و فلسطین شده‌ایم در این زمینه آماده تولیدات مشترک با جبهه مقاومت هستیم و این همکاری را در تولیدات موسیقایی، تئاتر و هنرهای تجسمی اعلام می کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ آمادگی دارد در حوزه کتاب اقدامات لازم را انجام دهد. آقایان نیلی، پرویز و ابطحی اختیارات کامل دارند تا در این حوزه تصمیم گیری کنند و آن را به نتیجه برسانند.

جایزه جهانی فلسطین

در این نشست سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و محمدمهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ، مهدی نورعلیشاهی و جواد محمدی مشاوران وزیر فرهنگ و میثم نیلی رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی فرهنگی -اجتماعی دولت حضور داشتند.

در این جلسه مازن زیدی از فعالان فرهنگی و مشاور نخست وزیر عراق، محمد یحیی عبدالرحمن قائم مقام وزیر فرهنگ یمن، عبدالرحمن احمد علی مراد رئیس هیات کتاب یمن، حمود عبدالله پژوهشگر حوزه فرهنگ و تاریخ، معاذ محمد احمد مشاور وزیر فرهنگ و شاعر یمنی، علی الهودی مدیر کتابخانه در یمن، راجعی رئیس یمنی های مقیم ایران، شیخ حسین خلیفه رئیس انتشارات دارالولا (انتشارات لبنانی)، شیخ علی ضاهر مسئول بخش ترجمه در جمعیت المعارف، شیخ حیدر از جمعیت المعارف، دکتر بدیع صقور ادیب و شاعر برجسته سوری و نماینده سابق مجلس این کشور، یوسف شقره رئیس اتحادیه نویسندگان الجزایر و نایب رئیس اتحادیه ادبای عرب، محمد الهورانی رئیس اتحادیه نویسندگان عرب، حماده وزیر سابق دولت لبنان و از ادبا و شعرای لبنان نیز از حاضران در این جلسه بودند.

حاضران در این جلسه به بیان اهمیت ادبیات مقاومت و جایگاه فرهنگ در مقاومت پرداختند و علاوه بر آن برنامه های آتی جایزه جهانی فلسطین نیز به بحث و بررسی گذاشته شد.

جایزه جهانی ادبیات فلسطین با هدف شناسایی و معرفی برترین‌ آثار ادبی منتشر شده درباره موضوع فلسطین، مقاومت ملت فلسطین، آزادی قدس شریف، جنایت‌های صهیونیست‌ها در فلسطین و تقدیر از ادبا، نویسندگان، شاعران و ناشرانی برگزار می‌شود که در سراسر جهان با قلم خویش به دفاع از ملت مظلوم فلسطین برخاسته‌اند.

جایزه جهانی فلسطین هر دوسال یک‌بار برگزار می‌شود و اختتامیه نخستین دوره آن با داوری بیش از ۳۰۰ اثر در آبان ماه ۱۴۰۱ در بیروت برپا شد.

برچسب ها: وزیر فرهنگ ، فلسطین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.