رسانه ملی در جشن رویش و نیایش با ویژه‌برنامه‌های متنوع، مهمان خانه مخاطبان شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - در گزارش پیش رو مروری کوتاه بر مهم‌ترین ویژه‌برنامه‌های سیما در بهار طبیعت و قرآن داریم.

بهار سحرخیزان در ماه مهمانی خدا

با آغاز ماه مبارک رمضان و همراه با سحرخیزان و روزه‌داران، برنامه «ماه من» از شبکه یک سیما روی آنتن رفت که اجرای آن را حسن سلطانی عهده‌دار بود. شبکه دو نیز با برنامه «سحرنشینی» که اجرای آن را فرزاد جمشیدی و مهدی اعرابی از حرم حضرت علی (ع) برعهده داشتند، مهمان خانه ایرانی‌ها شد. ویژه‌برنامه «ماه من» نیز با اجرای نجم‌الدین شریعتی از شبکه سه در قاب تلویزیون جای گرفت و فصل سوم برنامه «چهارگاه» با نگاهی متفاوت به مناجات‌خوانی اصیل ایرانی به تهیه‌کنندگی و کارگردانی کامران سیف‌اللهی نیز سحرهای ماه رمضان راهی آنتن شبکه چهار سیما شد. شبکه تهران نیز از برنامه «سدره» با اجرای مهیار عبداللهی میزبانی کرد و سحرگاه ماه مبارک رمضان تقدیم مخاطبان شد. برنامه‌های «وقت سحر» با اجرای حامد عسگری از شبکه افق و حرم مطهر رضوی، «دلارام» و «۲۰۴۰» از شبکه امید و «سر سفره خدا» هم از شبکه کودک پیش از اذان صبح و در ماه مهمانی خدا عرضه شدند.

پای سفره افطار با تلویزیون

امسال در تلاقی دو بهار، برنامه‌های افطار رسانه ملی نیز از تنوع بالایی برخوردار بود و شامل «هلال» به تهیه‌کنندگی محسن اسلام‌زاده و کارگردانی سعید شمس بود که شهرام شکیبا و ستاره قطبی به‌عنوان میزبان در این برنامه حضور داشتند و پذیرای ۲۷ زوج مسلمان از کشورهای گوناگون شدند. ویژه‌برنامه «پناه» نیز از شبکه دو با اجرای مصطفی امامی‌پخش شد. سومین فصلِ برنامه قرآنی «محفل» از شبکه سه سیما هم بار دیگر آوای دلنشین و ملکوتی قرآن را در خانه مخاطبان رسانه ملی طنین‌انداز کرد. امسال ویژه‌برنامه «زندگی پس از زندگی» از شبکه چهار سیما هم به ششمین فصل رسید. «بهارترین بهار» از شبکه قرآن و «ماه ماه» از شبکه سلامت نیز در ماه مبارک رمضان و پیش از اذان مغرب تقدیم مخاطبان رسانه ملی شد.

سفر نوروزی از «ذهن زیبا» به «پایتخت»

چندین سریال مناسبتی متنوع هم از آغاز ماه مبارک رمضان روی آنتن رفت و هم‌زمان با لیالی قدر و فرا رسیدن سال نو و عید نوروز بخش دیگری از مجموعه‌های تلویزیونی، مهمان خانه‌های مردم شد. سریال «ذهن زیبا» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیه‌کنندگی اکبر تحویلیان یکی از مجموعه‌های تلویزیونی بود که در ماه مبارک رمضان و عید نوروز از شبکه یک سیما پخش شد. این سریال، روایت زندگی پروفسور بهاروند است. بعد از گذر شب‌های قدر، سریال «پایتخت ۷» به کارگردانی سیروس مقدم از شبکه یک روی آنتن رفت و بار دیگر خانواده دوست‌داشتنی نقی معمولی، مهمان خانه‌های مردم شد. در شبکه دو سیما نیز از ابتدای ماه مبارک رمضان سریال «مرهم» به کارگردانی محمدرضا آهنج پخش شد که به زندگی روحانیان پرداخت. سریال طنز «بدل» به کارگردانی علی مسعودی و تهیه‌کنندگی رضا نصیری از ابتدای ماه مبارک رمضان از شبکه سه سیما مهمان خانه‌های مردم شد و تا لیالی قدر روی آنتن رفت. شبکه سه برای ایام شهادت حضرت علی (ع) و شب‌های قدر نیز مینی‌سریال «مرز» را به کارگردانی سید جمال سیدحاتمی و تهیه‌کنندگی بهروز مفید و حمید انصاری تدارک دیده بود و پس از آن سریال «قول مردونه» که طنزی مربوط به دهه ۶۰ بود به کارگردانی قربان‌علی طاهرفر و تهیه‌کنندگی ایرج محمدی در قاب تلویزیون به نمایش درآمد.

تحویل سال با عطر شهادت

امسال رسانه ملی با توجه به تلاقی شب قدر با آغاز سال نو، برنامه‌های تحویل سال متفاوتی را نیز در نظر گرفته بود؛ به همین مناسب برنامه «ایران دوست‌داشتنی» با اجرای مهدی مفیدی و تهیه‌کنندگی مقداد مؤمن‌نژاد از شبکه یک سیما روانه آنتن شد. اسماعیل آذر، اقبال واحدی، فاطمه حقیرالسادات و سونیا پوریامین، میزبانان این برنامه تحویل سال بودند. شبکه دو نیز برنامه «شب عیدی» را با میزبانی المیرا شریفی‌مقدم، وحید رونقی و مجید یحیایی برای لحظات تحویل سال تدارک دیده بود. در همین ایام، شبکه سه با برنامه «سال نو» مهمان خانه‌های ایرانیان شد و اجرای این برنامه را ایمان قیاسی به همراه نجم‌الدین شریعتی، محمدحسین میثاقی و مبینا نصیری برعهده داشتند و با پویش «#هر_چی_کرمته» کوشیدند مادران زندانی با جرائم غیرعمد را به آغوش خانواده بازگردانند. شبکه چهار نیز با «سرزمین نوروز، سرزمین شعر» سال جدید را آغاز کرد و امیرحسین مدرس، میزبان گفت‌وگوهای صمیمانه‌ای با حضور مهمانان برنامه شد. در شبکه نسیم نیز «یک زلف و این همه دل» تدارک دیده شده بود و فرزاد حسنی به‌عنوان مجری در این برنامه حاضر شد. همچنین «نسیم ۴۰۴» نیز در قالب یک برنامه گفت‌وگومحور تلویزیونی و متفاوت، میزبان مهمانانی از حوزه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی شد. «نسیم ۴۰۴» همراه با بخش‌های گوناگونی مانند استندآپ کمدی، شعرخوانی، نوازندگی، اجرای موسیقی محلی و خوانندگی، گفت‌وگو و… سعی داشت حال‌وهوای نوروز را در هفته منتهی به سال جدید زنده کند. شبکه سلامت نیز در این ایام «حول حالنا» را با اجرای اسماعیل باستانی روی آنتن برد. شبکه افق «سین هشتم» و شبکه قرآن نیز «نفحات قرآن» را برای لحظات تحویل سال در نظر گرفتند و برنامه «سر سفره خدا» نیز از شبکه کودک روی آنتن رسانه ملی رفت. شبکه امید هم با برنامه «باشگاه امید» و شبکه جام‌جم با «تو بگو ماه کجاست» سال نو را تحویل کردند.

زیارت رسانه‌ای در لیالی قدر

البته تلویزیون علاوه بر سریال‌های مناسبتی با حال‌وهوای معنوی، ویژه‌برنامه‌هایی را به مناسب لیالی قدر آماده کرد و براین‌اساس شبکه یک از مشهد مقدس و شبکه دو از حرم حضرت معصومه (ع) مراسم احیا را پخش کردند. شبکه سه نیز سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین انصاریان و ویژه‌برنامه‌ای با حضور میثم مطیعی از کربلا را تقدیم مخاطبان کرد. شبکه قرآن هم از مصلای امام (ره) و شبکه تهران از حرم عبدالعظیم‌الحسنی (ع) مراسم احیا را پوشش دادند. مراسم پر فیض لیالی قدر در شبکه‌های سلامت، افق و امید با تولید محتواهای گوناگون برگزار شد.

تدارک نوروزی رسانه ملی در ماه بندگی

از ماه‌ها پیش از عید نوروز و آغاز ماه مبارک رمضان که در سال۱۴۰۴ نیز با یکدیگر تقارن زمانی داشتند، صداوسیما برای تدارک ویژه‌برنامه‌هایی جذاب برای تحویل سال، سحرگاه و لحظات افطار مخاطبان دست‌به‌کار شد و بار دیگر توانست با دعوت از چهره‌های محبوب مردمی و تولیداتی تماشایی و متناسب با مناسب‌های ملی و مذهبی، میزبان جمع زیادی از مخاطبان در بهار قرآن و طبیعت باشد. پخش فصول جدید برنامه‌های محبوبی مانند «محفل» و سریال دوست‌داشتنی «پایتخت» تنها بخشی از تولیدات رسانه ملی برای این ایام بود؛ مردم در مهمانی خدا و در آغاز سال نو با مجموعه تلویزیونی «ذهن زیبا» با یکی از مفاخر ملی آشنا شدند و با «قول مردونه» و «بدل» لحظاتی مفرّح را تجربه کردند. در گزارش پیش رو، دستاوردهای تلویزیون در نوروز ۱۴۰۴ و ماه مبارک رمضان را از نگاه منتقدان بررسی کرده‌ایم تا علاوه بر شنیدن نظرات آن‌ها، از نقدهای دلسوزانه و سازنده منتقدان برای ادامه راه تولیدات ویژه‌ای جذاب‌و با کیفیت‌تر در آینده بهره‌مند شویم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار