محمدطاهر بابازاده مدیر طرحهای توسعه منابع آبی شرکت آب منطقهای مازندران با بیان اینکه پارسال برای ساخت هفت نیروگاه برقآبی با ظرفیت مجموع ۳۳.۲۵ مگاوات و تولید انرژی سالانه ۱۳۹.۷۲ گیگاوات ساعت در مازندران سرمایهگذار جذب شد، گفت: مطالعات و مقدمات واگذاری ۱۳ نقطه مناسب برای ایجاد نیروگاه برقآبی در مازندران انجام شده و فراخوان این ۱۳ نیروگاه نیز منتشر شده است.
او افزود: در مازندران ۱۰۰ نقطه دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برقآبی با ظرفیت مجموع ۴۰۰.۲۸ مگاوات شناسایی شده است که به مرور با جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی میشود. بر همین اساس نیز از سرمایهگذاران خواستیم که در این عرصه سرمایهگذاری کنند.
بابازاده گفت: سال گذشته پس از انجام مطالعات و فراهم کردن مقدمات، فراخوان جذب سرمایهگذار برای ساخت نیروگاه در هفت نقطه از استان منتشر شد که به جذب سرمایهگذار انجامید.
مدیر طرحهای توسعه منابع آبی شرکت آب منطقهای مازندران افزود: مطالعات ساخت ۱۳ نیروگاه برقآبی دیگر نیز در استان به پایان رسیده و فراخوان این طرحها نیز منتشر شده است.
بابازاده گفت: از ۱۳ نقطهای که برای ساخت نیروگاه برقآبی در نظر گرفته شده پنج نقطه در رودخانه هراز، پنج نقطه در رودخانه سههزار و سه نقطه در رودخانه دوهزار قرار دارد. این ۱۳ نیروگاه نیز در مجموع توان تولید ۳۷۲ گیگاوات ساعت برق در سال را دارند.
او با اشاره به برخی مسائل پیش روی ساخت نیروگاههای برقآبی در مازندران، افزود: برای اجرایی شدن این ۱۳ نیروگاه در حال حاضر مهمترین چالش ما با سازمان حفاظت محیط زیست است. با توجه به اینکه رودخانههای هراز، چالوس و دوهزار رودخانههای حفاظت شده هستند به دریافت مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست نیاز است. با پیگیریهای مستمری که انجام شد گزارشی درباره این نقاط مد نظر تهیه شده و قرار است که به اتفاق همکاران محترم در اداره کل حفاظت محیط زیست برای اخذ مجوز از طریق سازمان متبوع اقدام شود.