تغذیه در فصل بهار بسیار مهم است زیرا بدن انسان با شروع فصل جدید دچار تغییراتی میشود، بنابراین لازم است نسبت به تغذيه مناسب بهاری آگاه باشیم تا بتوانیم با داشتن رژیم غذایی مفید در بهار سلامت خود را تضمین کنیم.
يكی از مهمترين و پرتكرارترين توصيههای کارشناسان طب سنتی درمورد تغذيه در بهار اين است كه در اين فصل از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون از رژیم غذایی سبک استفاده شود.
از آنجا كه بهار امسال با ماه مبارک رمضان و ايام روزه داری همزمان شده است، توجه به تغذيه مناسب بايد بيشتر مورد توجه قرار بگيرد، به دنبال اين موضوع، علیرضا عباسیان، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نكاتی را دراين باره مطرح كرده كه به طور خلاصه به آن می پردازيم.
- از درهم خوری جدا پرهیز شود. مصرف اغذیهجات خشک نسبت به آنهایی که چرب هستند، برتری دارد.
- در مورد شیرینیها توصیه میکنیم شیرینیتر استفاده نکنند و بیشتر از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده شود.
- در هم خوری میوه نیز انجام نشود و افراد از یک مدل میوه استفاده کنند.
- در این فصل باید بیشتر غذاهایی که ساده هستند میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد؛ مثلا انواع املتها، تخم مرغ،خاگینهها ،هویج یا بادمجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به شکل کلهجوش استفاده میشود.
- همچنین مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایدهآلی برای این فصل هستند.
- غذاهایی که رنگها و طعمهای مصنوعی دارند مثلا شیرینیهایی که رنگهای خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقرهای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند.
- در میان آجیلها بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را توصیه میکنیم و همچنین مصرف تخم کدو، آفتابگردان، تخمه ژاپنی و تخم هندوانه هم خوب است.
- در میان آجیلها هر روز یک مدل آجیل را بخورید و برای مثال یک روز تخمه کدو میل کنید و روز بعد چند بادام.
- فاصلهگذاری بین مواد غذایی مهم است و بلافاصله بعد از مصرف یک سری آجیل و شیرینی غذا خورده نشود.
- یک مقدار گرسنه بودن توصیه میشود و بهتر است همیشه سیر از سر سفره بلند نشویم و هنگام بلند شدن از سر سفره یک مقدار گرسنه باشیم.