سیداسماعیل هاشمی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مازندران گفت: فرآیند تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا، در درگاه ملی مجوزها آغاز شده و به حکم قانون تا پایان سال ۱۴۰۲ همه مجوزهای قدیمی به شناسه یکتا (مجوز الکترونیکی) تبدیل خواهند شد.
او افزود: از سال ۱۴۰۱، مجوز کسب و کار قانونی و معتبر، فقط الکترونیکی و شناسه یکتاست و باید در بانک اطلاعات مجوزهای کشور به نشانی qr.mojavez.ir وجود داشته باشد و مجوزی که در این سایت وجود نداشته باشد، فاقد ارزش قانونی و نامعتبر میباشد.
هاشمی با بیان اینکه صاحبان همه مجوزهای قدیمی یا کاغذی تا پایان سال ۱۴۰۲ مهلت دارند و میتوانند با مراجعه به درگاه ملی مجوزها، شناسه یکتا دریافت کنند، گفت: تبدیل مجوزهای قدیمی به شناسه یکتا غیرحضوری و کاملا رایگان است و فرایند انجام آن در کمتر از ۵ دقیقه انجام میشود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مازندران افزود: مجوزهای الکترونیکی بر فضای وب و همچنین از طریق گوشیهای هوشمند قابل استعلام میباشد و نیاز به امضا نداشته و مجوزهایی که از مسیر درگاه ملی مجوزهای کشور mojavez.ir صادر نشده باشند با مشکلات مالیاتی، بانکی و خدمات دولتی مواجه خواهند شد.
او گفت: همه افرادی که از درگاه ملی مجوزها شناسه یکتا (مجوز الکترونیکی) دریافت میکنند تحت حمایت کامل قانون قرار دارند.
هاشمی افزود: از نظر دولت شناسه یکتا (مجوز الکترونیکی) کاملا دارای اعتبار قانونی است و همه مجوزهای کاغذی تا پایان سال جاری به حکم قانون باید به شناسه یکتا تبدیل شوند و مجوزهایی که به شناسه یکتا تبدیل نشوند از سال ۱۴۰۳ دچار مشکل خواهند شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی مازندران گفت: بر اساس قانون، شناسه یکتا (QRcode) همان مجوز کسب و کار است و صدور مجوز کاغذی توسط هر دستگاهی ممنوع خواهد بود.
او با بیان اینکه درخواست تمدید، اصلاح و توسعه مجوزها منوط به اخذ شناسه یکتا میشود، افزود: بر اساس اعلام مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار، امکان ثبت تمدید، اصلاح و توسعه مجوزهای کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزها مهیا میشود.
هاشمی گفت: از اواخر آذرماه، همه خدمات مرتبط با مجوزها از صدور تا تمدید، اصلاح و توسعه به صورت کاملا الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری متقاضیان از طریق درگاه ملی انجام میشود.
او افزود: بر این اساس، بدون اخذ شناسه یکتا برای مجوزهای قدیمی و کاغذی موجود، امکان ثبت درخواست تمدید، اصلاح و توسعه میسر نیست؛ بنابراین ضروری است همه فعالان اقتصادی برای دریافت شناسه یکتای مجوز اقدام کنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی مازندران در پایان گفت: متقاضیان در درگاه ملی مجوزهای کشور از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۲ لغایت ۳۰/۰۸/۱۴۰۲ در مجموع تعداد ۴۴۵۱۶ درخواست صدور مجوز از دستگاههای اجرایی استان مازندران داشتهاند که از این تعداد ۲۳۳۹۷ درخواست منجر به صدور مجوز، ۱۳۷۹۰ درخواست با عدم صدور، ۹۵۱ درخواست در انتظار پاسخ استعلام از دستگاه استعلام دهنده و ۱۹۶۳ درخواست با انصراف همراه بوده است. در بین دستگاههای استانی اتاق اصناف، اداره کل جهاد کشاورزی و سازمان نظام پزشکی استان به ترتیب با ۲۲۴۶۲، ۳۷۵۸ و ۳۲۸۴ مورد، بیشترین درخواستها را در درگاه ملی مجوزها داشتهاند.