علی فلاحی مدیر شیلات و آبزیان فارس با بیان اینکه این استان مقام نخست تولید خاویار در بین استانهای غیر ساحلی کشور را داراست، اظهار کرد: ۳ مزرعه ماهیان خاویاری در شهرستانهای مرودشت، بیضا و استهبان با ظرفیت تولید ۱۸۷ تن گوشت و ۳ هزار و ۸۰۰ کیلو خاویار فعال است.
او اضافه کرد: پارسال ۹۰۰ کیلو خاویار به ارزش ۵۰۰ هزار دلار به خارج صادر شد.
مدیر شیلات و آبزیان فارس بیان کرد: استفاده بهینه از آب، اشتغالزایی، تولید ثروت و جلوگیری از انقراض نسل ماهیان خاویاری از مزیتهای مزارع پرورش ماهیان خاویاری است.
فلاحی ادامه داد: ۲۷ گونه ماهیان خاویاری در دنیا موجود است که در حال حاضر ۸ گونه در فارس تولید میشود.
او تصریح کرد: آب مناسب، اقلیم سازگار و بکارگیری روشهای علمی باعث شده که خاویار فارس به عنوان بهترین خاویاریهای دنیا قرار گیرد.
فلاحی اضافه کرد: ماهی خاویار بیش از ۱۰۰ سال عمر میکند و میتواند تا یک تن وزن پیدا کند.
مدیر شیلات و آبزیان فارس ادامه داد: کمبود بچه ماهی و موانع صادراتی از جمله مشکلات تولید کنندگان خاویار در فارس است.
مزرعه ملوس جان بیضا بزرگترین سایت زنجیره ارزش آبزیان کشور است.