سید مهدی قویدل در نشست تخصصی حقوقی، معادن و بیمهای ذیل کمیسیون ایمنی راههای استان کرمان که در راستای پیشگیری از تصادفات برگزار گردید، گفت:سوانح و حوادث حمل و نقل جادهای و خسارات مالی و جانی ناشی از آنها در زمره مهمترین چالشهایی است که توجه و تعمق تحلیل گران ترافیک را بیش از پیش میطلبد و ضرورت دارد که جلسات بیشتری در این باره داشته باشیم تا برای به نتیجه رساندن معضلات جادهای مطالبه گری و پیگیری لازم انجام شود.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان ضمن بیان اینکه درخصوص مشکلات جادهای و بحث حمل و نقل تاکنون جلسات متعددی برگزار شده است، افزود: ادامه داد: در حال حاضر معضلات و حوادث ترافیکی پدید آورنده فاجعه عظیمی برای جامعه ماست به طوری که هرسال جان جمع زیادی از مردم را میگیرد و روزانه سه تا چهار درصد ثروت ملی را نابود میکند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد از تصادفات رانندگی ناشی از اشتباهات و خطاهای راننده است، خاطرنشان کرد: اکثر اوقات نادیده گرفتن مقررات و همچنین خطاهای رانندگی نقش بسزایی در افزایش آمار تصادفات دارد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان داشت: ۳۰ نقطه در شمال استان و ۵ نقطه در جنوب استان بیشترین حادثه خیزی را در کرمان ایجاد میکنند که حمل و نقل و راهداری استان کرمان تعهد کرده است ۱۵ نقطه حادثه خیز در شمال استان تا پایان سال جاری رفع و اصلاح شود.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه حسب آمار اعلامی از سال ۹۳ تاکنون در کل کشور با افزایش ۵۹۲ درصدی وسیله نقلیه مواجه بوده ایم، میطلبد که در بحث توسعه راهها و جاده هاو زیرساختها و همچنین رفع نواقص مربوطه اقدام عاجل شود.
قویدل با بیان اینکه ۶۱ درصد از فوتیها ناشی از تصادفات جادهای در ۱۰ استان کشور بوده است، گفت: استان کرمان در جایگاه سوم از این تصادفات قرار دارد و باتوجه به اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق میافتد لذا میطلبد که نقش بیمهها در این مهم، پررنگتر باشد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان داشت: در راستای بررسی و تحلیلها در زمینه سوانح و حوادث حمل و نقل جادهای سازمانهای مختلفی از سطوح مختلف در افزایش ایمنی نقش دارند که در این میان شرکتهای بیمه نقش بسزایی در بحث اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و پیشگیری کاهش سوانح و حوادث دارند که اغلب نقش آنها بصورت غیرمستقیم است.
قویدل در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل میزان بالای تصادفات در کشورمان عامل انسانی و ضعف فرهنگ رانندگی است، افزود: نهادینه کردن فرهنگ صحیح رانندگی یکی از مهمترین راهکارها در این زمینه است که میطلبد همه دستگاههای آموزشی و فرهنگی، هنری و رسانهها و شرکتهای بیمهای در این راستا با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، راه اندازی سیستم پیامکی، نصب پوسترهاو سایر فعالیتهای پیشگیرانه، جهت کاهش تصادفات کمک کنند.