پیام جوادیان روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه فضای سبز قم در سال ۹۴ بیش از ۱۳ متر مربع به ازای هر نفر بوده است، بیان کرد: این رقم در حال حاضر به ۲۱ متر مربع رسیده است.
او ادامه داد: سالهای گذشته شهروندان از تنوع پایین گونههای گیاهی در خیابانهای قم گلهمند بودند.
مدیر عامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم افزود: در حال حاضر شاهد افزایش تنوع بسیار مناسب گونههای گیاهی در خیابانهای شهر هستیم و این امر مدیون اجرای طرحهای علمی مختلف در سالهای اخیر است.
جوادیان ادامه داد: سال ۹۴ حدود ۴۵ درصد آب مصرفی برای فضای سبز شهری از آب شرب بوده است، در حالی که این رقم درحال حاضر به ۱۹ درصد کاهش رسیده که با مطالعات انجام شده و اجرای طرحهای علمی در حال حاضر ۸۱ درصد آب مصرفی فضای سبز شهری از پسابها و آب چاهها است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم گفت: در سال ۱۴۰۰، ۵.۸ میلیون متر مکعب برای آبیاری فضای سبز شهری از آب شرب استفاده میشد و این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۵.۴ میلیون متر مکعب رسید.
در این نشست رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان قم نیز طی سخنانی از برگزاری همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در حاشیه کویر در ۲۵ و ۲۶ مهرماه جاری در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه قم خبر داد.
مسعود ترابی گفت: این همایش با حضور میهمانانی از ۲۵ استان برگزار میشود.
به گفته مدیر عامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم ، ۱۵۱ مقاله به این همایش ارسال که ۱۴۰ مقاله از لحاظ علمی تایید شده است و هشت مقاله نیز به عنوان مقالات برتر از سوی هیات داوران انتخاب و معرفی میشود.
کاهش میزان مصرف آب، علمی شدن فضای سبز شهری و تجمع نیروهای علمی به منظور کسب خرد جمعی از جمله اهداف برگزاری این همایش است که ترابی مورد اشاره قرار داد.
ترابی با انتقاد از این که در توسعه فضای سبز شهری به توان اکولوژیک منطقه توجه نمیشود، گفت: این امر سبب میشود بدون توجه به توان اکولوژیک منطقه گیاهان و درختانی با هر میزان مصرف آب در مناطق کویری کاشت شود که سبب آسیبهای بسیاری میشود.