رسانه کانادایی سی‌بی‌سی در گزارشی به بررسی ماهیت بمب‌های خوشه‌ای و علل وارد شدن آن‌ها به جنگ اوکراین پرداخته است.

آمریکا اخیرا تصمیم گرفته مهمات خوشه‌ای به اوکراین بفرستد تا بتواند نیرو‌های روسی در خط مقدم را به عقب براند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه از این تصمیم دفاع کرد و مدعی شد: «ما اوکراین را بی دفاع نخواهیم گذاشت».

به گزارش سی‌بی‌سی، این اقدام احتمالاً خشم گروه‌های بشردوستانه و انتقاد متحدان ناتو و اتحادیه اروپا از اوکراین را برمی‌انگیزد، زیرا از مدت‌ها پیش، بسیاری با استفاده از بمب‌های خوشه‌ای مخالف بودند.

مهمات خوشه‌ای چیست؟

مهمات خوشه‌ای بمبی است که در هوا باز می‌شود و بمب‌های کوچک‌تری را در یک منطقه وسیع آزاد می‌کند. این بمب‌ها برای خارج کردن تانک‌ها، تجهیزات و همچنین نیرو‌ها از یک منطقه وسیع و همچنین تخریب چندین هدف به طور همزمان طراحی شده‌اند.

مهمات خوشه‌ای توسط همان سلاح‌های توپخانه‌ای پرتاب می‌شوند که آمریکا و متحدان قبلاً برای جنگ در اختیار اوکراین قرار داده‌اند.

چرا بسیاری با بمب‌های خوشه‌ای مخالف هستند؟

مهمات خوشه‌ای به دلیل درصد بالای خرابی بسیار بحث‌برانگیز هستند. به این معنی که برخی بمب‌ها منفجر نمی‌شوند و در عوض سال‌ها روی زمین باقی می‌مانند و بعدا منفجر می‌شوند. در درگیری‌های قبلی، بمب‌های خوشه‌ای درصد خرابی بالایی داشته‌اند. به این معنی که هزاران بمب منفجر نشده در میدان جنگ باقی مانده و بعد‌ها غیرنظامیان را کشته و معلول کرده است. این اتفاق اخیراً در درگیری‌های سوریه و یمن رخ داده است و تأثیر وحشتناک آن را می‌توان دهه‌ها بعد احساس کرد. همانطور که در بخش‌هایی از آسیای جنوب شرقی دیده می‌شود، جایی که مردم هنوز توسط مواد منفجره ناشی از جنگ ویتنام کشته می‌شوند.

واکنش کانادا، اسپانیا و انگلیس

برخی کشور‌ها تا کنون مخالفت خود را با استفاده از بمب‌های خوشه‌ای رسما اعلام کرده‌اند. به طور مثال، کانادا یکی از کشور‌های ناتوست که کنوانسیون سال ۲۰۱۰ درباره مهمات خوشه‌ای را امضا کرده است. این کنوانسیون استفاده، تولید یا ذخیره بمب‌های خوشه‌ای را ممنوع می‌کند.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا می‌گوید: «ما از استفاده از مهمات خوشه‌ای حمایت نمی‌کنیم و متعهد هستیم که به اثرات این سلاح‌ها بر غیرنظامیان به‌ ویژه کودکان پایان دهیم».

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرده عضوی از همین پیمان است و به آن پایبند خواهد بود. سوناک می‌گوید: «ما به سهم خود برای حمایت از اوکراین در برابر روسیه ادامه خواهیم داد، اما این کار را با ارائه تانک‌های جنگی سنگین و سلاح‌های دوربرد انجام داده‌ایم و امیدواریم همه کشور‌ها بتوانند به حمایت از اوکراین ادامه دهند.» 

مارگاریتا روبلس، وزیر دفاع اسپانیا نیز در همین خصوص امروز گفت: «نه به بمب‌های خوشه‌ای و بله به دفاع مشروع از اوکراین، ما می‌دانیم دفاع از اوکراین نباید با بمب‌های خوشه‌ای انجام شود». 

چرا آمریکا به دنبال فرستادن بمب خوشه‌ای به اوکراین است؟

بیش از ۱۲۰ کشور به کنوانسیون فوق الذکر مبنی بر ممنوعیت استفاده از بمب‌های خوشه‌ای ملحق شده‌اند. اما این فهرست شامل روسیه، اوکراین یا آمریکا نمی‌شود. در واقع تامین مهمات بزرگترین دلیل است. در طول یک سال گذشته، آمریکا بیش از دو میلیون گلوله به اوکراین ارسال کرده و متحدان در سراسر جهان صد‌ها هزار تجهیزات دیگر را فراهم کرده‌اند. با این حال اوکراین همواره درخواست مهمات بیشتری کرده و فشار بیشتری به حامیان غربی خود وارد می‌کند. یئهور چرنیف، یکی از اعضای پارلمان اوکراین بهار امسال به خبرنگاران گفت که کی‌یف به احتمال زیاد نیاز به شلیک روزانه ۷ تا ۹ هزار گلوله در نبرد علیه روسیه دارد.

به نظر می‌رسد آمریکا در تلاش برای تامین مهمات و حفظ ذخایر خود، تصمیم به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف گرفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۴ ۲۲ تير ۱۴۰۲
چون یه دیوونه زنجیری خطرناکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۴ ۱۸ تير ۱۴۰۲
خب چرا ما پهپباد به روسیه دادیم؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۸ ۱۸ تير ۱۴۰۲
بیچاره مزدم اکراین که تا سالها از درآمد کشاورزی به خاطر وجود این بمب ها ی عمل نکرده محرم خواهد شد و قطعا کشورهای تولید کننده ی گندم از جمله آمریکا از این خلع بازار سود کلانی کسب خواهند کرد
چرل زلینسکی منافع مردمش را به امریکا فروخته ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۲:۱۹ ۱۸ تير ۱۴۰۲
آمریکا تا صد سال دیگه راضی به پایان جنگ نیست ، این وسط اوکراین هم به فنا بره اصلأ اهمیتی نداره.مهمتر از همه فروش و تست سلاحهای جنگی خودشه. اوکراین هم موش آزمایشگاهی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۱ ۱۸ تير ۱۴۰۲
آمریکاییها جدا باهوشن. اینجوری مجبور به ارایه ی تجهیزات دقیق و تازه تولید شده نیستند و تولیدات قدیمی خوشه ای مونده رو میدن به اوکراین.
از طرفی روسیه بیشتر از این در اوکراین پیشروی نمیکنه. چون فاصله ی ایمن رو با مرزهاش بوجود آورده. استفاده از بمب خوشه ای توسط اوکراین به معنی مقابله به مثل روسهاست. یعنی استفاده از انواع بمب خوشه ای و گازی (با عملکرد مشابه بمب خوشه ای ولی با تخریب و دقت بسیار بیشتر) توسط روسیه در خاک اوکراین. چون جنگ تو خاک اوکراین در جریانه. در این صورت هیچی از اوکراین نمیمونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۶ ۱۸ تير ۱۴۰۲
این بمبها از سال ۸۷میلادی روی دستش مونده باید تبدیل به پول بشه چه جایی بهتر از اوکراین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۱۷ تير ۱۴۰۲
روسیه با بزرگنمایی قصد توجیه جنایات خود را دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۱۷ تير ۱۴۰۲
آمریکا به ما ربطی ندارد.سوال ما اینجاست چرا ایران از روز اول جنگ اوکراین ارسال تولید ساخت آموزش و همه چیز موشک و پهپاد و ... را در خدمت روسیه رو سیاه گذاشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۱۷ تير ۱۴۰۲
چون پول توش بود
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۲:۲۲ ۱۸ تير ۱۴۰۲
اولی به تو ربطی نداشت ، دومی هم اصلأ به تو ربطی نداشت.
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۲۲:۳۸ ۱۷ تير ۱۴۰۲
برای اینکه خوشش میاد""
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۲۲:۳۱ ۱۷ تير ۱۴۰۲
روسیه باید با بنی هسته‌ای واشنگتن و نیویورک هدف قرار بده تا حساب کار دست غرب بیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۷ تير ۱۴۰۲
در حقیقت این جنگ ، جنگ آمریکا علیه روسیه هیت.
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۲۱:۵۰ ۱۷ تير ۱۴۰۲
دمش گرم دستان مبارکش درد نکن مگر قرار است همیشه جنگ برای ما مردم خاورمیانه باشد و آنان بنشیند و به ریش ما بخندند یکبار هم که شده انان بجنگند و ما تماشا مگر خون انان از ما رنگین تر است بدرود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۵ ۱۷ تير ۱۴۰۲
پس غمخوار نباشیم نگاه کنیم خدا خدا کنید به جان هم بی افتاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۱۷ تير ۱۴۰۲
از ابلیس بدتر تو دنیا فقط امریکاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۰ ۱۸ تير ۱۴۰۲
بیشتر مشکلات از آمریکا شروع می شود
آخرین اخبار